Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

co do leżaczka - bujaczka ja mam naprawde fajny disney'a taki jak ten: http://cgi.ebay.co.uk/NEW-BABY-BOUNCER-P-DISNEY-WINNIE-POOH-/170465272762?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_BabyActivities_SwingsBouncers_GL&hash=item27b085a3ba#ht_3810wt_991 i polecam serdecznie jak juz rece mi wysiadają od noszenia i lulania to swietnie sie sprawdza:) tylko gdybym miala jeszcze raz kupowac to wybralabym jakis z funkcją automatycznego bujania (podobno sa takie) a ni tylko wibracji bo musze ją ciągle bujac reką lub nogą:) wtedy jest szczesliwa

co do lezaczka...ja mam cos w podobie do tego..chodzi mi o ten drut,, dzieki niemu wystarczy lekko dotknac lezaczka a on juz sie giba...delikatnie buja ...co do wibracji ..dla mne porazka ..mala sie przy tym nie uspokaja a wrecz wnerwia..moze jak nedzie starsza to ja te wibracje bede ciekawic hmm http://allegro.pl/item1000588617_lezaczki_arti_basic_wielka_promocja_cenowa.html mam tez taki na grubym drucie ze tak napisze i sie nie giba a bujac trzeba jak kolyska badz konik na biegunach wiec odpada http://allegro.pl/item1015265682_piekne_lezaczki_z_zabawkami_8_kolorow_lezak.html

Hej Ale naskrobałyście ;) pózniej postaram się nadrobić bo słyszę jakieś postękiwania już ;) Byłyśmy dziś u lekarza Małą płakała nam już non stop i nawet na spacer miałam stres żeby z nią wyjść, w dzień o spaniu nie ma mowy najdłużej 20 min co doprowadza mnie do białej gorączki bo zupełnie nie mam czasu na nic ale najgorzej było nam patrzeć jak ona się męczy i pręży i płacze z bólu...nic nie pomagało ,straszne No ale tak jak myślałam mała ma kolki :( mam jej podawać krople do 3 miesiąca Dziś dostała już dwa razy i sukces śpi już 3 godz!!! :) jeju jaka ulga ;)

1967: pocieszasz mnie ze to minie, wytrzymam te 6 miechów byleby to nie było jakies choróbsko:( a Twój mały przynajmniej czasami zwymiotuje bo wiesz chciałabym żeby moja córka czasem w koncu zwymiotowała ale ona sie tak zatyka i jakby próbowała złapac oddech bez konca i nigdy nie zwymiotowała a tak moze byloby po klopocie bo ulzyłoby jej. a tak musze interweniowac i wtedy sie "odtyka" ale nigdy nie zwróci tylko spowrotem do żołądka. boje sie że jakbym nie zdążyła to bedzie sie dusic:(

ale się forum ruszyło :) izabell nasz mały też czasami tak ma jakby się zachłysnął mlekiem i podchodzi mu do gardełka ale nie wypluwa, wtedy oczywiście do góry i jakby do odbicia,i czasami jak je tak strasznie łapczywie ( z butelki) też się zakrztusa i wtedy również do góry, i w nocy też mamy go w rożku mimo tego że robi się mały i jasiu śpi na boczku, i rano zastaje go w takiej samej pozycji, a w ogóle polecam ci matę monitor oddechu to cię bardzo uspokoi, my mamy i gwarantuje twój sen będzie spokojniejszy, on sygnalizuje bardzo głośno jeśli zdarzy się bezdech maluszka inaczej zwariujesz, nasz mały śpi w nocy w pokoju obok elektroniczną nianię mam przy ucho i naprawdę działa bez zarzutu. nikamo mój brat ma podobny leżaczek i jest super. my mamy z innej firmy BRIGHT STARTS też bardzo fajny co do karmienia piersią a butelką, gdybym mogła i miała więcej samo zaparcia w sobie z chęcią bym karmiła, te chwile gdy maluszek jest tak blisko, brakuje mi ich bardzo no ale już tylko butelka jest.

wazka no własnie te wibracje kiedys też myslałam że to porażka bo lusia sie wnerwiała i nic to nie dawało ale teraz jak jej włącze wibracje to śpi w bujaczku godzinami:) wydaje mi sie ze kojarzy jej sie to z jazdą autem (a uwielbia jeździc, moze sie drzec wniebogłosy ale jak tylko ruszamy to jest przeszczesliwa i spi, przebudza sie tylko jak długo stoimy na swiatłach)

Gość nowa marcowka
Udalo mi sie sciagnac ta ksiazke ale nie wiem kiedy zdaze ja przeczytac...jest taka dluga...a czasu ciagle brakuje...jak ktos chce to moge ja podeslac na maila...zaklinaczka dzieci...:)

Gość nowa marcowka
Sweterek nie pomogl:(

małą brzuchatka przepraszam przeoczyłam. a więc ten program ma super funkcję możesz sama dopasować niektóre zdjęcia, ja też miałam 3 zdjęcia które wszędzie ucinali mi głowy mojego M :) ma 2 m więc wiadomo :) a ten program pozwala na dopasowanie więc trochę z dołu ucięłam ale góra super, całość zdjęcia możesz sama dopasować więc polecam

Nowa Mracówka ksiązka jest warta przeczytania naprawdę, jest tam wiele rad. Wszystko opiera sie na stałych porach i ustalonym rytmie dnia. W każdym razie jest konkretnie rozdział: "uczenie niemowląt spania", same kokrety są na 190 stonie jeśli masz taką możliwośc podejrzeć tę ksiązkę

Kasiek pieluszki gaga: fakt mają dziwny zapach dziś nopwą paczke otworzyłam to rzeczywiście czuć, ale ja zawsze sobie na półeczke wykładam i zakładam zamiennie z pampersami, które też tak leżą na półce i wietrzą się :) My po wizycie u lekarza dostaliśmy w saszetkach probiotyki i prebiotyki na lepszą pracę żołądka, i czopki na kolki, tylko z tymi saszetkami trzeba odciągnąć pokarm i dać mu już z tym proszkiem z buli. Dziś odsypiał do 16 wczorajszy dzień z przerwą na badanie, a teraz marudzi i go w wózku woźe :) bo nie był na spacerku wózkiem i chyba mu tego brakuje. A któraś pisała że dziecko kaszle, mój Alex też kaszle i pytałam dziś też o to, Pani go osłuchała sprawdziła gardełko i nic nie ma :) to prawdopodobnie ślinką się troszke zakrztusił.

Gość nowa marcowka
Olena wyslalam Ci:)Daj znac jak ja dostalas ok?

kurde fajny początek tej książki tylko tAka długa jak tu ją całą przeczytać no ale po rozdziale i dam radę :)

Dziewczyny wpadłam na chwilkę... Mam pytanie nie pamiętam, a może do tego nie doszłam w czytaniu, czy u któregoś z waszych maluszków były pleśniawki? Dziś położna wypatrzyła je w buźce u małego. Dajcie znać jeśli któraś z was borykała się z tym... muszę lecieć do małego bo dziś cały dzień popłakuje i znowu mu się nazbierało na płać... Czekam na wieści od was. Z góry dziękuję

aaat ciekawe czy to to samo co u nas.. mnie to naprawde przeraża ale pocieszam sie ze to podobno kiedys minie..:( goyek niestety u lusi nie ma plesniawek (to znaczy na szczescie), ale ma bez przerwy bialy jezyk no chyba ze to plesniawki a ja o tym nie wiem

Biały jezyk jest tez po mleku. Mamusie ktore sztucznie karmia moga po podaniu herbatki stwierdzic czy to nalot po mleku czy faktycznie plesniawki bo po herbatce nalot schodzi. Czasami i bez picia sie obejdzie a czasami schodzi dopiero po jego podaniu - nie wiem od czego to zalezy :P Wazka ten kaszelek jest zaraz albo niedlugo po przebudzeniu. Dzisiaj byl rano i po przebudzeniu okolo poludnia i do samego wieczora juz nic takiego sie nie wydarzylo. A moj syneczek chyba coraz lepiej sie czuje :) Ładnie schodzi wysypka - chyba go swedziała wczesniej bo teraz jest taki kochany :) Lezal sobie spokojnie 2 godzinki na kanapie od 19 do 21 i ciagle cos do siebie mowil i w ogole nie plakal :) Nadal domaga sie przytulania, ale to nic :) wazne ze jak cos mu sie nie spodoba i troche zaplacze to jak go wezme to sie uspokaja (no chyba ze cos chce) a wczesniej to roznie to bylo... Ide spac bo wlasnie Maly dostal ostatnia butle i spi to moze do 6 mam spokoj :P

Izabell współczuję, to musi być straszne :( Moja mała to znowu prosiaczek mały, jedzenie jej się cofnie a ona zamiast wypluć szybko połyka z powrotem, na szczęście rzadko to się zdarza U nas znowu inny problem który jest chyba główną przyczyną kolki Kaja strasznie szybko i łapczywie je, dławi się biedaczka przy tym, zachłystuje, traci oddech...nie mogę jej tego oduczyć, od urodzenia tak ma :( mój pazerniaczek malutki Krople zdziałały cud! spała prawie całe południe z przerwami na jedzenie i pogadanie sobie z mamusią, normalnie mój anioł wrócił a ja czuję się jak nowo narodzona bo miałam w końcu chwilę żeby ogarnąć siebie i dom no i ugotować dobry obiad ;) mam nadzieję, że najgorsze już za nami Jeżeli chodzi o leżaczek Kaja nie za bardzo go lubi mimo, że sam się kołysze Za to zafascynowana jest karuzelką nad łóżeczkiem :) no i oczywiście uwielbia jak się nią zajmuję, nie samo noszenia na rękach i przytulanie ale masowanie brzuszka, ćwiczenia czy głaskanie sprawiają, że jest taka uśmiechnięta i "rozmowna" :)

Goyek mój nie ma pleśniawek. Ale na to to Aftin pomaga. A tak profilaktycznie to po jedzonku jak nie śpi wycieram mu delikatnie język i podniebienie tetrówką nasaczoną wodą. My mamy leżaczko-huśtawkę http://dino.sklep.pl/nowy/fisher-price-hustawka-lezaczek-deluxe-3w1-p6948-kurier-gratis-p-7982.html Dzisiaj w nocy odeszła moja świnka :( Umarła ze starości (prawie 7 lat) i poniekąd wiedziałam że to niedługo nastąpi. Ja ja traktowałam jak córeczkę. Zresztą Goyek Ty mnie na pewno rozumiesz...

Michałka mój też tak łapczywie je że się piersia zachłystuje i zdarza mu się zamiast ulać wciągnąć to z powrotem. A później bóle brzuszka i kolki :(

czesc dziewczyny Michałka jakie kropelki podajesz dzieciaczkowi ??? MAŁA BRZUCHATKA SAVANNA OLENA mam do was pytanie jak karmicie dzieciątko butelką z iloma dziurkami macie smoczki ?? bo ja mam z jedną dziurką i zastanawiam sie kiedy powinno sie zmienić na więcej otworków mój mały tez ma biały języczek karmie póki co trochę sztucznym trochę piersią czasem podaje wodę przegotowaną to muszę zaobserwować język :)