Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

mam maly problem i nie wiem co to... moj maly jest po antybiotykach i to moze po tym...chodzi o to, ze jak maly je to w miedzyczasie kupe robi, i co go karmie to znow kupa, to chyba za czesto.....myslicie ze to moze przez te szczepionki???maly nigdy nie mial problemu z kupkami, normalnie jednak byly 3-4 dziennie, a teraz co 2,5h jak go karmie. Karmie mlekiem modyfikowanym i kupki nie wygladaja na biegunke...moze cos doradzicie?

witam i Ja:) Dziewczyny mam pytanie bo chyba opalilam malej buzie:( pomimo iz oslaniam malenstwo parasolka od slonca to podczas spacerku po sloncu, mala lezac glowka na boku, jeden policzek ma zarumieniony i sie martwie:) Jak to u Was jest ze spacerkami, bo trzeba by dzieciatko tylko w cieniu trzymac, aby slonce sie nie dostalo? I wogole dzis jak odwrocilam wozek gdzies na kilka sekund i na mala slonce siwecilo to tak mruzyla oczka, ze szok i sie martwie:( Dziewczyny korzystacie ze spacerow w pelnym sloncu, oczywiscie dziecko ma niby cien od parasolki, ale i tak ma nagar w wozku? Goyek z tym mailem jest wszystko ok, tylko Ja nie moge go otworzyc, bo nie mam zainstalowanego odpowiedniego programu, a ostatnio komp sluzy mi do gg i kafeteri:) Co do hust to spotkalam dziewczyne z dzieciatkiem w chuscie i dzieciatko wygladalo na mega zadowolone;) Odnosnie wyborow, to najchetniej bym nie szla, bo juz nie wiem komu wierzyc. Nika mowisz, ze lepiej nie pisac kto na kogo glosuje? hihi, ale mysle ze i tak wiem na kogo bedziesz glosowala:) po tym, pieniadze musza sie znalezc:) Ja sklanialabym sie do Jego najwiekszej konkurencji jednak;)

kurcze moja gwiazda nic na wadze nie przybrala a wrecz setke mniej wazy....podalam jej sztuczne mleczko przed snem, musialam ja zmusic prawie:( , bo z mojej piersi jak przystawialam, to ssala i po paru sekundach odrywala sie z placzem.chyba jednak juz jej malo..w poniedzialek polece do pediatry....Ogolnie to jest pucatka i td , ale nie wiem czy to normalne...Chociaz teraz poczytalam, ze do 6mca ma miec podwojona wage, wiec jeszcze ma czas na przybranie kilograma i troche... powaznie pisalam z tym dzieciatkiem i cyganami niestety. tutaj strasznie duzo dzieci ginie:( Wlasciwie to nie rozumiem dlaczego nie chcecie napisac na kogo glosujecie:) ale to juz indywidualna sprawa i nie bede naciskac. ja chyba wybiore trzecie rozwiazanie :) skoro juz nazwiskami nie chcemy operowac:) co do opaloneych buziek, to ja staram sie chronic mala przed sloncem ale ciezko jest tak totalnie. tutaj skwar ze szok a ja musze wychodzic z domu i wtedy wieszam tetrowke na bude wozka. jak narazie skutkowala, ale widze ze gwiazda troszke przybrazowiala...nawet przez ta tetre. straszne mam bole podbrzusza cos dzisiaj, i na twarzy jakies wypryski, dojrzewanie czy ki gwint:) dobrej nocki zycze:)

a co do savanny, to zawsze odbieralam ja bardzo pozytywnie, i przykro ze jej nie slychac. zawsze byla bardzo aktywna i dlatego sie troche martwie. :(

czesc dziewczyny!! no, marcellina, ale historia z tym porwaniem:( strach mnie obleciał... tutaj tez nieciekawie, tyle teho hałatajstwa sie kreci:( czasem nie chce sie z domu wychodzic, takie tereny ale co gorsza, ostatnio, zupełnie przez przypadek przeglądałam jakies stare wydanie czasopisma "Charaktery" i niestety natknęłam sie na przerażający artykuł, o którym chce zapomniec, ale nie moge i nadal mnie przeraża.. nie bede sie rozpisywac, bo to straszny temat, ale było o chorobie psychicznej matek, które krzywdzą (w okrutny sposób) swoje malutkie dzieci, byle tylko zwrócić na siebie uwagę (bo były niekochane i niedopieszczone w dziecinstwie)... cos okropnego i płakac sie chce jak mozna takie rzeczy robic niewinnym dzidziusiom:((( nie powiem Wam co, bo nie chce nawet o tym myslec co do głosowania, nie wstydze sie wyboru, a zagłosuję na jarka. Troche sie interesuje polityką, szczególnie, odkąd mieszkam na obczyznie.. i nie chce broń Boże nikogo przekonywac, ale gdyby ktoś chciał dowiedziec sie co nieco o naszej współczesnej polityce, polecam książkę znanego dziennikarza R. Ziemkiewicza pt "Czas wrzeszczących staruszków":) oczywiscie, zagłosuję, o ile dopcham sie do osrodka polskiego, o ambasadzie i konsulacie w londynie moge zapomniec, ale mam jeszcze inny osrodek blizej domu, moze sie uda:) mała brzuchatka, dzielna jestes, dobrze, ze juz wszystko ok 🌼 a ja tez jestem typową mamą i podobnie jak badka, mam troche dosc ze zmeczenia. z tym, ze ja tez - jak marcellina- ogladam mecze i jestem w temacie. w tym roku faworyci troszkę zawodzą jak dotąd, ale chetnie posłucham, kogo typujecie na zwycięzcę mundialu w tym roku:)

Witam Dziewczynki U nas w środę byliśmy na szczepieniach młody dostał roto i 6w 1 a starszy ospę , obaj żle sie czuli po szczepionkach młody dostał gorączki a starszy rzucał się w nocy , nocka do tyłu . młody teraz waży 6600 i 63 cm , a wczoraj jak go ważyłam to spadł o 100 g , już nie wiem co robić przystawiam go często ale on jak nie chce jeść to go nie zmuszę pręży się a krzyczy jak bym mu krzywdę robiła , w nocy pięknie je a w dzień to nie ma czasu , wszystko go interesuję , trzeba go nosić przodem i to spacerować bo jak się siedzi to się usztywnia podnosi tyłek do góry i krzyczy eee eeee i dalej do spacerowania oczy to mu tylko chodzą do o koła i wszystko chłonie , aa wczoraj i przedwczoraj obrócił mi się na brzuch raz bo chciał za wszelką cene do brata się dostać a drugi raz zostawiłam go na łóżku naglę krzyk więc pędzę a on na brzuchu tylko źle rączke położył i wylądował na twarzy , dzieci nam się robią coraz ruchliwsze , tak porównując ze starszym ten jest szybszy jest dużo lżejszy bo starszy w tym okresie ważył 8200 . Marcelina dla czego tam u Was jest tak bardzo duzo porwań ?to straszne ja tu bym dziecka nie spuściła z oka ale tam u Ciebie to nie wiem chyba nadajnik jakiś zamontować. Chciałam dziś z Wami popisać wieczorem ale taka burza przechodziła i tak pioruny waliły że siedziałam w sypialni z dziećmi i patrzyłam jak śpią , żeby się nie przestraszyły a mój M dziś ma wyjście na piwko z kumplami i do tej pory nie wrócił . co do meczów mój m nie ogląda nie jest kibicem i ja też za piłką nie przepadam . co do wyborów to ja głosuję na bronka , uważam że trzeba mieć rodzinę aby coś wiedzieć o kompromisach a tego trochę uczy posiadanie jej , a co do obietnic obiecują wszyscy a nie wiele z tych obietnic wychodzi w praniu . spadam dziewczynki czas iść spać pa pa do rana dobrej nocki :)

dzien dobry u nas nocka przespana od 20.30 do 5.30, maluszek sie obudzil gdzies okolo 3 ,ale nie podeszlam do niego, cos do siebie gadal i usnal za chwilke, cieszy mnie to, bo ostatnio to budzil sie z placzem, ale widac juz wszystko powraca do normy ja nie ide zaglosowac, bo mieszkam nie w miejscu zameldowania, a nie mam nawet jak sie ruszyc i to zglosic, bo sama jestem w domku, wszyscy wyjechali, a mieszkam w kamienicy na 4 pietrze, wiec nie dam rady. Gdybym jednak miala taka mozliwosc to napewno bym poszla, a zaglosowalbym chyba na najmlodszego kandydata:)

mała ja na słoneczko kupiłam krem ochronny bambino z tlenkiem cynku, fajnie sie rozmarowywuje, malo kosztuje, ladnie pachnie i ma faktor 4., wydaje sie byc godny polecenia:)

jessssu jaka mialam noc, dreszcze jakies, w glowie mi sie krecilo, jakies zatrucie chyba:( potem synek zaczal plakac i godzine go glaskalam zeby sie uspokoil, czasem tak ma ze placze ze go kolana bola, mamusie starszych dzieciaczkow, spotkalyscie sie z czyms takim? czy taki 4,5latek tez ma te skoki rozwojowe? padam na twarz, a juz nie potrafie sie polozyc spac spowrotem, nie dam rady zasnac.a musze wstac jak moj M wychodzi do pracy, bo lubie zjesc z nim sniadanie, jak nie wstane to caly dzien mam zepsuty pozniej. Krissman, wlasnie pisalam, ze moja tez spadla na wadze i zestresowalam sie z lekka. isabell, wczoraj wyczytalam na stronie ambasady , ze mialam czas do 17tego zeby sie wpisac na liste wyborcow:( wiec nici z glosowania:( ale wczoraj ucztusia byla niezla, niemcy polegli, anglicy tez sie nie popisali, szok,.ja z reguly kibicuje slabszemu:) ale mam slabosc do holandii, chociaz nie sadze zeby miala cos do powiedzenia w rozgrywkach finalowych. raczej brazylia. wlochom kibicuje z oczywistych wzgledow:) jutro nasz przewoznik przywiezie nam nasza przyczepke z PL i juz bede wiedziala kiedy wracam do kraju, jessssu jakiego mam stresa...dziewczymy na emigracji, jak macie zamiar wracac do PL to robcie to, bo z biegiem lat jezt coraz ciezej....watpliwosci, strach, masakra jak sie czuje.. milego dnia:)

hej dziewczyny marcelina ja też miałam jedeną noc dreszcze , słabo mi było, potem napady gorąca, i miałam lekki udar , może i ciebie od słońca dopadło. jeśli już piszemy to ja i cała moja rodzina głosuje na bronka :)

:) mala_brzuchatka Ja mam nivea baby z faktorem 30 to niezla roznica w tych kremach, Odnosnie tetry to juz tez probowalam, ale sloneczko przechodzi przez nia. Co do mundialu to jestem zielona, ale czasem jakis mecz ogladne, nawet kiedys wybralam sie na stadion i bylo swietnie:) A jesli chodzi o wybory, jezeli zaglosuje to na jarka, bronek jest dla mnie zbyt wykreowany medialnie, co wzbudza u mnie watpliwosci, ale do niedawna sprawial na mnie pozytywne wrazenie. dziewczyny piszcie co i jak ze spacerkami w sloncu, prosze. Milego dnia:)

mala my chodzimy normalnie na spacery mały ma parasolke i ona rewelacyjnie się sprawdza, i nie ma żadnego problemu. eh co do wyborów każdy ma swoje zdanie, swoje przekonanie, jak dla mnie właśnie jaruś to niestety nie wierzę w jego przemianę, przemiana dla wygranej a po tym jakby wygrał niestety będzie powtórka z rozrywki - prezydent przeciwko rządowi .

hej Mamusie!My dziś znów do nocy sami bez taty....będzie ostro-wieczorem pewnie juz osiwieję;-) Ale ważne że na wybory wróci;-) Co do słonka, wiecie ja tez się tym martwię ze zawsze troszkę się dostanie go do wózka.Na szczęście nie chodzimy na spacer około południa ale jednak-synek się już lekko zabrązowił, po córce na szczęscie nic nie widzę. Kupiłam jej taką czapeczkę z wielką falbaną która jej spada na oczy jak śpi i dzięki temu chroni od słońca:-) A co do wagi-wiecie 100 g to przecież mała różnica-dziecko na raz zjada więcej. U nas też spadła jak byliśmy w tym tygodniu na szczepieniu. ( A propos nic się nie działo-nie zauwazyłam żadnych innych zachowań) Także jak widzicie to norma, szczególnie jest u nas róznica rano a wieczorem. Rano mała robi kupki więc waży mniej niż po całym dniu. Marcellina z tymi kolanami-może to takie kręcenie? Pamiętam ze mnie to męczyło w dzieciństwie i pomagały maści rozgrzewające. Aaa widze że nie boicie się ciszy wyborczej;-)Krismam masz 1000% racji z tym kompromisem:-) Bo jak ktoś ma reprezentować cały naród nie mając pojęcia jak wyglądają jego troski życia codziennego?

mam pytanie do mam karmiacych piersia-dajecie jakies witaminy-mam na mysli wit.d. nam lekarz na wizycie zawsze daje,ale ja tak jakos...srednio jestem przekonana do tych tabletek.nie wiem dlaczego i skad mi sie to wzielo. moze stad,ze to jednak tabletka i musze ja codziennie w ten malusi zoladeczek wciskac.

Krismann zaglosowalabym tak samo jak ty bo masz racje;) Saskiana powinny byc zrobione badania na obecnosc tej witaminy w organizmie...jak wiadomo lekarze na hop siup przepisuja ta witamine a trzeba pamietac ze to jest sztuczne no i nadmiar jest szkodliwy.. ja malej nie podaje wogole tej witaminy ..tak tutaj jest ..jedynie ja sama połknę taka tablete witaminową;) co do słonka ..Mala teraz malutkiej smaruj to miejsce kremem np. z pantenolem..jesli jest taka jak byla to jest wszystko ok nic jej nie bedzie... na przyszlosc ..slonce nie jest zle , trzeba tylko pamietac ze tak male dziecko nie moze byc wystawione na slonce zbyt dlugi czas..takie musniecia promieni sa ok..przeciez maluchy chroni jeszcze krem ochronny ktory przynajmniej co 2 h trzeba wcierać... najlepszy jest spacer w parku miedzy drzewami a najlepiej w mini lasku uuu super chlodek tam jest a i nad woda slonce lapie BARDZIEJ;) mam 3 czapki dla Amelki z falbankami dzieki czemu czasem slonce nie razi ja w oczy...sa sytuacje kiedy jedziemy wozkiem ze skrecam i slonko do niej dojdzie, czy gdy ja wyjmuje itp. mamy cale wakacje i chcac nie chcac nawet dziecko ktore bedzie przebywalo w cieniu sie z deczka zabrazowi..ale ten brazik jest ochronny nie mioge znalesc czapki z nausznikami i musze do tej z falbankami dosyc sznureczki:O cos wykombinuje aa z SZYMIEKI bylismy na morzem jak mial 8 miesiecy i cale 7h siedzial w ciuniu wózka na kocyku bo cos go piasek razil ;) bykl przegrzeczny teraz bylismy z rodzinka nad morzem , wtedy maly ich mial roczek i normalnie jego mamy reka byla na jego plecach odbita(jej ppot czy woda zmyla krem) opalil sobie to miejsce na czerwono ale nic mu nie bylo ... mamuska niezle panikowala i poleciala zaraz do apteki..mowie jedz to cie babeczka uspokoi bo maly sie super czul..no i tak bylo co do sawanny ..juz sama nie wiem co myslec..oby bylo wszystko ok u niej..Olena a na NK patrzylas? mi zawirusowało kompoa kurde i co wchodze na neta to mnie blokuje co musze odblokowywac:O pochwale sie jeszcze ze malej kupilam wozek Sola jednak 2 decyzja byla najlepsza..na zywo jest jeszcze piekniejszy i praktyczniejszy od tamych ktore mi sie podobaly..ma szersze siedzisko a tamte zbyt waskie...podnozek solidny(szymon z chicco urwal hehe) ladny kolor;) duzy kosz i pojedyncze kolka(podwojnych nie lubie) rączka jest ciemniejsza tylko tak na tej fotce wyszla.. [URL=http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=jkdmdyj6tdp6549zyct2.jpg]http://www.fileagent.co.uk/images/jkdmdyj6tdp6549zyct2_thumb.jpg oprocz tego szymon chcial ciuchcie drewniana z drewnianymi kolami a ja znow sobie patalaszko wi pierdulek nakupowalam aa wczoraj spotkalam kolezanke i jej 2,5 letni synek skarzy sie na bol kolan..szla z nim do lekarza ale jeszcze nie wiem co i jak wogole przez 2 dni ostatnie sie zle czulam...glowa mnie bolala ..staralam sie jesc jeszcze wiecej zamias 2 bulek to 3 ..wczoraj na wieczor tak sie najadlam ze az czulam przesyt a dzis rano glod potworny BEZ SENSU wiecie w ciazy dretwial mi maly palec u lewej reki , czasem nachodzilo na serdeczny ..myslalam ze jak urodze to mi minie a tu dupa ..prawe ciagle jest zdretiwaly czasem mniej a czasem bardziej...jakis niedowlad mam i mniej sily we wsystkich malcach:O zeby cos wcisnac musze nie lada wiekszej sily uzyc jak u prawej reki...ehh nie wiem co to pogoda pieknaaaaaaa

no wlasnie,moze ja bede cos brac-jakies witaminy dla karmiacych i odstawie te tabletki. wazka-podejzewam,ze u ciebie cos z krazeniem-jak ci palec dretwieje.

a moze sama bede brac ta wit.d,ktora mu zapisala pani dohhhtorowa:) tylko,ze jak dla mnie to po 2 dziennie od razu. ciekawe czy to przechodzi do mleka.

Wazka moze TY bedziesz wiedziec...bo ostatnio przerabialas temat-wozki, wiec moze cos mi podpowiesz:) szukam takiej spacerowki - skadanej jak parasolka(chodzi o to bym mogla to zabrac na poklad samolotu), ale zeby mozna dzieciaczka na plasko polozyc, nie musi byc idealnie plasko, maly moj skonczy wtedy 4m-ce wiec jeszcze nie powinien, byc w pozycji siadu, ale moze cos w stylu lezaczek? jakbys cos takiego widziala, to daj mi znac...bo nawet nie wiem czy takie cos istnieje

saskiana- ja tez nie jestem w 100% przekonana do tej wit.D, szczegolnie w tabletkach. jeszcze synkowi, lekarz kazal nam po prostu wkladac ja pod policzek i niby miala sie szybko rozpuscic . sama kiedys postanowilam sprawdzic czy faktycznie momentalnie ulega rozpuszczeniu i co? i wcale, a wcale tak szybko to nie nastapilo:-( przeciez tak moze dzieciak sie zadlawic! co za lekarze idioci! teraz zawsze rozpuszczam ta witamie z woda i podaje na lyzeczce, ale synkowi rozpuszczalam w moim mleku i tez podawalam na lyzce, a poziej wrzucalam do butli z mlekiem modyfikowaym. aha- i w ogole do jakiego wieku podaje sie ta witamine, bo n ate temat tez jest milion teorii? milego dnia!

nam pediatra szpitalny powiedział, że witaminę D należy podawać do 2 lat, niewiem ile w tym prawdy, my narazie kupujemy w kapsułkach takich co się naciska i zawartość ląduje w buzi małego. :)

Marcelina dzwonilam do niej..kurdcze jesscze zasieg mi padal..cos sie na mnie ostatnio technika uwziela:P no wiec jej malemu zdarza sie to najczesciej w dzien , w nocy czasem i mu kolana masuje potem mnaly zasypia,lekarz powiedzial ze jesli nadal przez ten tydzien nasteony bedzie sie to malemu zdazac, bol kolan w dzien to ma jechac do szpitala na przeswietlenie stawow...ze to moze cos z bioderkami bo dziecko male jest wszystko sdie krztaltuje i lepiej to sprawdzic czy stawy sa ok Mala brzuchatka moja znajoma miala quick smart....tyle ze wozila synka w nim jak mial 6 miesiecy i nie pamietam czy sie rozklada na plasko badz czy ma lekko pochylona pozycje jak w lezazku np. bo takie cos by nie zaszkodzilo na jakies tymczasowe wypady.. i nie ma z ta znajoma szybkiego kontaktu jedynie NK ale za nim mi odpiszeeee , zapytam sie teraz lece na wypad buzka

Gość mamolikaaaa
kobiety jakie wy jestescie sieroty ciagle tylko ważka ważka ważka nie potraficie sobie same radzic? ? ? to jak wy sobie z dzieckiem radzicie jak takie niezaradne sieroty z was

HEJ Dziewczynki :) Wiem że daję o sobie zapomniec, bo rzadko się odzywam ,ale czytam Was :) U nas bez zmian, mały dalej nie lubi wózeczka ( ma charakterek) 15 minut to góra i mamusia wraca do domu z brzdącem na rękach drugą zaś ręką pchając wózek :/ oczywiście na rączkach zapłakana buzia zamienia się w uśmiechniętą .. co do karmienia piersią w szpitalu to przerabiałam podobną sytuacje jak większość z Was, jednak ja bardzo to przeżyłam..miałam dodatkowy problem tego typu, iż nie mialam dobrze wykształconych sutków wiec mały nie miał za co złapać :( nie mogłam się doprosić od nikogo pomocy a mały nie jadł, spadał na wadze i płakał w dzień i w nocy aż było go słychać w sąsiednich salach ( o czym dowiedziałam się później) beszczelnie mówili mi ze mnie nie wypuszczą jak mi dziecko spada na wadze i ze mam się nauczyć karmić własne dziecko... drugiej nocy kiedy mały plakał nieprzerwanie cały czas, wpadła połozna, rzuciła mi strzykawkę z glukozą na łóżko po czym wyszła ( pewnie biedna spać nie mogła bo mi dziecko płakało ) ale i tak nie miałam najgorzej, obok mnie leżała młoda dziewczyna której dziecko nie miało odruchu ssania, wiec nie jadło 3 dni nikt jej nie pomógł płakali oboje aż nam wszystkim na sali było ich szkoda .. Jeśli chodzi o wybory głosowałabym na Napieralskiego gdyby mial szanse... ale polskie społeczeństwo nie jestjeszcze gotowe na takiego prezydenta :p