Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

Witam Dziewczynki Mała brzuchatko , espiro magic 4 lub magic 3 , zależy czy chcesz 3 kołowca czy 4 też jest fajny rozkłada sie prawie do pozycji leżącej jest lekki ma super kolory i kosztuje ok 420-450 , 00 zł jest to laska szwagierka ma i jest zadowolona . dziś dziwna pogoda byliśmy rano na spacerze i było zimno teraz jest cieplej ale młody śpi . pranko wstawione u mnie to już 3 dzisiaj moja pralka długo nie pociągnie . co do witaminy D to ja podaję w kapsułkach do buziala . Olena masz rację co do jarka , wydaję mi się że to kreacja przedwyborcza , z tego co pamiętam on jest bardziej zajadły niż jego św.p. brat piłki nożnej nie oglądam , nie wiem co sie dzieję w tej dziedzinie . Marcelina też bym się bała , ale wszystko będzie git . a która z dziewczynek jeszcze wraca do kraju ?

aaaa ale przeżyłaś z tym karmieniem , u mnie nie było problemu położne pomagały i uczyły karmienia a jak mama nie mogła wykarmić to dają sztuczne do dokarmienia , byle się nie denerwować bo zastoje się robia , ale wszędzie pracują tylko ludzie i na różnych się trafia a szkoda że na takich oddziałach gdzie pomoc jest tak potrzebna i mamom i dzieciom , ale teraz wszystko u Ciebie dobrze?

O dziewczyny widzę że łamiecie ciszę przedwyborczą :D Ja mam podobne poglądy do aaat. Nie chce się źle wypowiadać o kandydatach ale na Komorowskiego na pewno nie zagłosuję. Jak pełnił funkcje Marszałka i mało sie udzielał było ok. Niestety po przesłuchaniu tego co ma do powiedzenia jestem na nie. Moim zdaniem nie nadaje się na prezydenta ale jak widać po sondażach ma ogromne szanse na wygraną. Jeżeli chodzi o PiS to ich polityka nigdy nie była jednolita z moim światopoglądem :p Szkoda że taki człowiek jak Napieralski startuję z ramienia lewicy :( Jest młody, błyskotliwy i ma rodzinę :) A i pochodzi z mojego miasta :P Co by nie powiedzieć na prawdę ciekawa osobowość ale po sondażach widać że nie ma szans... A my dzisiaj cały dzień na powietrzu. Rano na stanicy i rejs motorówką brata a później działeczka u rodziców. Także pełen relaks :) Saskiana ten basen na którym byłaś z Kasjankiem to ze specjalną woda dla niemowląt?

Maa ja tez używam nivea faktor 30 i mam parasolkę i to moim zdaniem wystarczy :P Aha WAŻKA RZĄDZI :D Jejku niektóre tutaj to takie czepialskie :P

tak Krismam, teraz juz jest dobrze, mały miał silny odruch ssania wiec bardzo walczył, dzięki temu oboje nauczyliśmy się karmienia, w szpitalu mimo że nie mógł nic złapać ciągle chciał mieć coś w buzi, zeby wogóle zasnął używałam smoczka- musiałam go oczywiście chować bo dostałam opiernicz że oczywiście nie można go używać... to nic że dziecko płakało 24 godz. na dobę.. mam teraz uraz do szpitali :/

aaaa co szpital to co innego , nam znowu dawali smoczki , a może że mój leżał na intensywnej to inna polityka , chociaż z pierwszym też nie miałam problemu z mlekiem modyfikowanym , jak dziecko płakało to dawały , co do smoczka to nie wiem , natomiast teraz to przyszłam na oddział a on smoczka już miał w buzi. To dobrze że już u was wszystko ok. :) Nie wiem jaki program ma Napieralski , moze to z przekory bo to lewica , gdy by to inne ugrupowanie , ale fakt młody jest pewnie i inne spojrzenie . co do kremów ja ma z vichi 30 jest fajny , moja mam mi go kupiła jakieś mikroelementy młodego nim smaruję , mam parasolkę i przeważnie jest ok, al;e ostatnio poparzyła mu się buzia miał ją cały czas osłoniętą ale ciepłe powietrze zrobiło swoje , jak zaczną się upały musze bardziej uważać , młodemu aż skórka schodziła z noska i przy oczkach miał podpuchnięte, a tak niewinnie wyglądało .

Krismam dziekuje Ci bardzo za odpowiedz kurcze z tym slonkiem to nie przelewki jak widac, mojego malo chwyta, zreszta tez mu smaruje kremem no i raczej w cieniu przebywa. Zreszta po tej goraczce ostatniej nie wychodze z domu w poludnie moj maly juz spi, wiec ide kompatki, moze piwko strzele przy meczyku i spatki ooooo malo co nie byl gol:)

czesc dziewczeta:) odnośnie wit. Ja podaje malej vita k+d do 3 mies. i lekarz powiedzial, ze do 2 roku podawac wit.d Co do spacerowek, to wczoraj w domu zdjelam gondole i zalozylam spacerowke i powozilam mala w pozycji pollezacej, podobalo jej sie:) Dziewczyny, a w spacerowce od kiedy mozna wozic dzieciatko, bo slyszalam, ze niektore dzieci siedza od 4 miesiaca? Saskiana a ten basen to specjalne zajecia dla dzieci, czy tak wzielas dzieciatko? Wazka, az pomaranczowka robi sie zazdrosna o Ciebie i co Ty na to? hihi milej niedzieli:)

hej moje dziecie dziś pobiło rekord zasnęło po 20 i obudził się o 7 rano, swoją drogą jak on wytrzymał tyle bez jedzenia, w dzień co 3-4 godziny to mus a tu tyle godzin , potem po 7 zjadł i śpi dalej hehe

Witajcie! Ja zaraz idę glosować. Zdecydowałam się na Grześka, bo ani Jarek, ani Bronek mi nie odpowiadają... Szkoda, że mamy takich "dziwnych" polityków. Jeśli chodzi o wit. D to lekarz już kazał mi ją odstawić bo młody ma silne kości i to co mu potrzebne to czerpie ze słoneczka. Dobra zmykam bo obowiązek wobec ojczyzny wzywa :-D

mala-tak wzielam go z emem na basen,do oddzielnego basenu dla niemowlat i malych dzieci. kupilam kiedys ksiazke-cwiczenia w wodzie dla niemowlat.i ja przeczytalam,zeby byc przygotowanym na niespodzianki-chcialam wiedziec co nam wolno a co nie,z takim malym brzdacem. bedziemy z nim chodzic czesciej,bo spodobalo mu sie no i nam tez:) zamowilam mu teraz specjalne kolo-dla dzieci od 6kg.ichce go w duzym basenie za soba ciagnac w tym kole(u nas w jednym basenie woda ma 32 stopnie,tylko ze jest chlorowana i nie wiem za bardzo od kiedy mozna z dzieckiem do chlorowanej,ale popytam jeszcze kogos) no i chce jeszcze zamowic mu lodke nadmuchiwana,zeby moc malego za soba ciagnac na basenie odkrytym. on bedzie sobie lezal w lodce a ja bede plynac-tylko szukam takiel lodki z parasolka-raz widzialam,ale teraz nie moge znalezc.

ojej olena:) jakie on ma niebiesciutkie oczka i jakie fajne minki robi:) a te usmieszki i to zalotne aggguuuu-jakbym mojego urwisa widziala:):)

Gość takie małe sprostowanie:)
Zobaczcie sobie ten artykuł - to tak odnosnie tych niby porwan dzieci w supermarketach. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6353499,Czarna_wolga_w_hipermarkecie.html

eee to ja sie w cien usunę... Saskiana co do tego czy witamina przechodzi do mleka matki? tak wszystko co niezbedne jest w mleku matki rowniez witamina D ktora to dziecko od nas czerpie dlatego warto aby mama odzywiala sie porzadnie .takie bomby witaminowe ;) jak bylam w Pl to lekarka mi kazala szymonowi do roczku ta witaminę podawać...ale z czasem podawalam ja w kratkę..jak mial pol roczku to nastaly juz cieple dni..od dziecka tez przeciez zalezy do kiedy i ile podawac jak np. u nieznajomej Makla brzuchatka ;) my wlasnie wrocili z targu, nakupowalam dzieciakom zabawek zaraz obiad i ide sie wylegiwac na podworko bo jest przepieknieee kurde i to moje krazenie...:O wrr zobaczymy co to z tego bedzie buziolee

witam niedzielnie u nas wiatr ze glowe chce urwac, deszcz i slonko naprzemian, podobno w PL znowu non stop pada na poludniu.... co do kolan mojego synka, zdarza mu sie to tak mniej wiecej 1-2razy na miesiac i tylko w nocy. poczytalam, ze to moze byc zwiazane z wzrostem kosci. jedna znajoma tutaj mowila, ze jej corka tez sie czesto skarzyla na bol nozek i ortopeda wyczail ze potrzebuje bucikow z wkladkami, bo chodzac stawia nozki jakos zle i to prowokuje te bole. co do wyborow, to wlasnie grzeska mialam na mysli piszac ze wybralabym trzecie wyjscie:) tylko, ze zawalilam sprawe, bo do 17tego byl czas zeby sie wpisac na liste wyborcow... pomaranczka nadal czujna widze:) gratuluje cierpliwosci. naczyta sie sie taka i pozniej wszystkie rady wazki sobie przypisze napewno. olena ale ci jasieniek spi, szok, moja gwiazda znowu zaczela okolo 3ciej dyskutowac, a tez juz pare nocy miala przespanych. no i juz trzeci dzien sztuczne mleko podajemy bo cyce moje odmawiaja posluszenstwa:( . ja juz lepiej sie czuje, chyba to nie bylo slonce w moim przypadku tylko jakies zatrucie. krissman a ty skad klikasz? mala brzuchataka i jak z tym wozkiem, znalazlas cos? ciekawa tez jestem, bo chyba tez mnie lot czeka. chcialam poczytac ten artykul o porwaniach ale nie otworzyl mi sie ten link....

Hej:-) Tak pomaraczówki nas śledzą lepiej od służb specjalnych:-) Marcellina nie otwiera się bo zawsze jak się coś wkleja na kafeterię to wkrada się spacja-trzeba ją namierzyć i skasować:-) A my zaraz ruszamy na wybory-tylko synek skończy ogórkową;-) Moja córcia znów przesypia nocki, niestety budzi sie wczesniej, bo o 6stej i zaczyna dzień od robienia kupy...czy raczej całej jej serii. Niestety mamusia nie chce mieć obrobionego całego łóżeczka więc sie zrywa żeby ja przewinąć;-)

Ostatnio pisałam ale mi wcięło i już mi się nie chciało znowu klikać: otóż córcia jak leży nie na płaskim, czyli np. gdy jest w leżaczku to intensywnie podciąga się do siadu...chyba to normalne? Walczy bardzo i widze co dzień postępy. Dlatego często kładę ją na sobie jak sama leżakuję na kanapie:-)

marcelina wystarczy że w google wpiszesz : Czarna wolga w hipermarkecie i ci kochana wyskoczy i wchodzisz bez problemu :)

dzieki dziewczyny juz sobie poradzilam, nie znalam tej historii. u nas dzisiaj ziiiiiiiiimno. bylam na targu, kupilam pare ciuszkow za pare groszy i pelnia szczescia:) jutro zaczynamy ostatni tydzien w przedszkolu:( troche przykro...ale coz takie zycie:(

Marcelina mój synek miał takie bóle i syn mojego brata też. Szczególnie w nocy. Okazało się że to bóle wzrostowe, oczywiście byłam u lekarza i miał robione badania.Miałam tak kilka nocy nieprzespanych, bo trzeba było go po kolankach masować.

dzien dobry:) Marcelina super jest ten wozek co podala Krisman - espiro magic, sa trzy i czterokolowe, a ja znalazlam cos takiego jeszcze WÓZEK SPACEROWY BERTONI-STAR BARDZO LEKKI HIT! (numer 1081665517) http://www.allegro.pl/item1081665517.html tylko on sie inaczej sklada i nie wiem czy cos takiego moznaby bylo do samolotu dac, ale wydaje mi sie ze tak, tym bardziej ze ja potrzebuje na trasy dalekie - transatlantyckie, kurcze sama nie wiem.Mam jeszcze czas bo gdzies tak za 1,5miesiaca planuje leciec, wiec jeszcze dam znac na co sie zdecydowalam.

czesc:) Dziewczyny moja mala trudno oderwac od tv:) jest nim zafascynowana;) jak ja odwroce to i tak obraca glowke w strone tv, Wasze maluszki tez lukaja w tv? Oczywiscie laptop tez Ja interesuje:) Jutro mamy szczepienie, czuje sie jakbym sama byla dzieckiem i szla do szczepiania;) Ostatnio mi lzy wyszly jak mala plakala:(

Witajcie mamusie w lecie:) Niestety pierwszy dzień lata a ja szukam ciepłego swetra bo tak zimno brr! Mała mój mały też na telewizor cały czas luka,ciekawe cz y coś z tego wie ha ha. Dziewczyny a jak wasza plany wakacyjne? Wyjeżdzacie gdzieś z maluszkami. Ja mam zaproszenie do znajomych na Mazury i zastanawiam się mocno czy skorzystać bo lato jak narazie nie zapowiada się ciekawie...

almeria dzieki, moj chlopczyk tez pewnie ma te wzrostowe. msls brzuchatka, ja mam cos takiego na codzien, tylko moj jest inglesina, a w Pl mam cos takiego z chicco. ten inglesina jest super, sklada sie jedna reka jednym ruchem, ma przycisk w raczce, ale sklada sie na plasko, nie tak w parasolke. ten pewnie tez sie zlozy na plasko. nikamo no naprawde zalamka, ja tutaj tez dzisiaj dlugi rekaw wygrzebalam z szafy, normalnie szok jakie lato:( dziewczyny, ktoras pisala, ze jej pociecha robi mega mostek, ale w ktora strone? bo moja to jak spi na boku, to totalnie glowke wygina do tylu. ale to normalnie jak banan wyglada, tak ze w koncu spi w poprzek lozeczka. co to moze oznaczac? pamietam, ze synek tez sie tak wyginal. milego dnia:)