Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

Gość a w ktorym dniu cyklu jestes
moim zdaniem jestes ,

a jak myslisz jaki moglby byc inny powod tego oprocz ciazy ze twst owu jest pozytywny?? nie bralam zadnych tabletek, nie bylam chora( wiec nic nie powinno sfalszowac wyniku , poza tym robilam w sumi 5 testow i wszystkie pozytywne, tylko dlaczego test ciazowy negatywnie)

to nie dobrze ale jesli krwawienie ustaje to mozesz odetchnac zrob jutro z porannego moczu zwykly test ciazowy i bedzie lub przynajmiej powinno byc widac druga kreseczke

najpewniej dlatego ze slabe stezenie hcg

owulacje w tym cyklu wyznaczylam tylko za pomoca testu owulacyjnego, to byl akurat moj 9 dzien cyklu kiedy test wyszedl pozytywnie, a 10 dnia cyklu byl;y przytylanki, od dnia nastepnego przez kilka dni bolalo mnie podbrzusze i sutki bardzo dlugo mnie bolaly, w sumie do tej pory......tez czulam klucia prawego jajnika, wczoraj tez

wiesz nie bede robila jeszcze testu ciazowego.... zobacze kiedy skonczy mi sie krwawienie..... i wtedy zrobie....

ale tak szczerze ci powiem ze ja niewiem co mam juz myslec, jak pierwszego dnia zobaczylam ze krwawienie sie pojawilo to sie zalamalam ze znowu sie nie udalo az sie poplakalam, pozniej sie troche ucuieszylam bo krwi bylo bardzo malutko takie plamienie, no a nastepnego dnia krwawienie sie powiekszylo i znowu sie zalamalam , pozniej sie ucieszylam jak test owulacyjny wyszedl pozytywnie, a pozniej znowu sie zalamalam jak test ciazowy wyszedl negatywnie hehhehehehe

mam nadzieje ze wszystko ok. widzisz z owu jest tak ze wystepuje na 14- 16 dni przed koncem cyklu, zazwyczaj. wiec dodaj do dnia owu 14-16dni

do owulacji z czerwca tak , to jesli owulacje mialam 21 czerwca i dosalam 16 dni to wychodzi 6 lipca

wiesz co zadzwonilam do siostry sie zapytac jak to bylo z jej ciaza i ona miala normalny okres przez dwa miesiace ,fakt ze jej okresy nigdy nie trwaly dluzej niz 3- 4 dni ale corcie ma zdrowa glowa do gory jak ten test wyjdzie pozytywny to znaczy ze jest ok

wiem ze to krepujace ale ile dni zazwyczaj trwa u ciebie krwawienie menstruacyjne

dlaczego krepujące? kazda z nas tak ma , to jest ludzkie :hehehhe @ u mnie trwa zazwyczaj 6-7 dni , tylko zaczyna sie obficie , a tym razem jest odwrotnie...

a cykle wczesniej mialam nieregularne ale biore duphaston na uregulowanie od trzech miesiecy i cykle mam 26.27 dniowe

niby ten duphaston tez pomaga zajsc w ciaze bo to jest biby ten progesteron co jest odpowiedzialny za utrzymanie ciazy..

to bierz nadal duphaston on dziala rowniez jako podtrzymywacz ciazy 3dni to raczej nie jest normalny okres wiec badz dobrej mysli

mowilam wtedy ginekologowi zeby mi dal jakies tabletki na uregulowanie cyklu i na zajscie w ciaze

Jak sie czujesz?ja dopiero z pracy wrocilam dzis bola mnie piersi bardzo

faktycznie ta kreska w okienku testowym jest znacznie ciemniejsza niz wczoraj ....

wyczytalam ze robisz po niedzieli ciazowy....mam nadzieje taka cicha ze jednak nosisz juz mala fasolinke:)

hej.... tak mam zamiar zrobic .... albo pojde od razu do ginekologa... niewiem jeszce...... oj ja nie jestem taka pewna czy tam w srodku cos jest....... mnie dzis rowniez dalej sutki bola. i mnie mdli bardzo czesto,./.... najgorzej jak zjem jakis owoc......

to dobry znak jaskolko......... jak cie piersu bola to ciekawe ciekawe, czy jestem pewna na 100 5 ze ty zaciazysz w tym cyklu..... dodatkowym plusem u ciebie jest to ze bralas ten olej z wiesiolka i w te najbardziej plodne dni wspolrzylas wiec powiem ci ze szanse masz baaaaaaaaaaaaaaaaaardzooo duząąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą

ja dzis mam 23 dzien cyklu ciagle czuje takie klucie zwlaszcza w prawym jajniku w nocy jak sie zbudzilam poszlam do toalety to czulam jakies dziwne skurcze w dole brzucha nie wiem co ti jest zdaje sobie sprawe ze to za wczesnie u mnie na jakiekolwiek objawy ciazowe tym bardziej ze moje cykle sa dluzsze niz twoje sluz mam ciagle taki mleczny czasem sie ciagnie no i to na tyle jesli chodzi o mnie .......ale by bylo super gdybysmy razem zaciazyly i mialy termin na marzec 2010:)

no hehehhe. ja dzis tez odczuwalam klucia [rawego jajnika, powiem ci szczerze ze u mnie szanse są znikome .....

ja dzisiaj mam trzeci dzien tego krwawienia , ale jest juz slabszy......

idz idz do tego gina tak bedzie najlepiej niech ci zrobi usg albo kaze ci zrobic bete mam nadzieje ze bedzie u ciebie wszystko oki i w poniedzialek zapodasz mi ta radosna nowinke:).......ach nie wiem czy mi sie udalo powiem ci ze dzis rano troche mnie mdlilo ale ja tez tak mialam na tydzien przed okresem zawsze mialam mdlosci potem zjadlam chlebek z serkiem almette i tez mnie po nim mdlilo ale nie doszukuje sie w tym objawow ciazowach jak napisalam zbyt wczesnie

jak piszesz ze odczuwalas takie skurcze w dole brzuchga to czulas oby cie tam cos ciagło?? bo gdzies czytalam ze jak zarodek sie zagniezdza to takie cos mozna odczuwac , bo wtedy sie macica powieksza czy cos takiego.... a ile u ciebie to juz dni jak wspolrzylas w te najbardziej plodne dni co zauwazylas ten rozciagliwy sluz???/