Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość albinoska zielonoka

aborcja jestescie za czy przeciwko??????

Polecane posty

Gość jestem bez serca wiem
No i kwestia opluwania kobiet i zrzucania wyłącznie na nie odpowiedzialności. Kobieta, która zaszła w niechcianą ciążę jest nazywana głupią, nieodpowiedzialną, puszczalską suką i k...wą, a kobieta która usuwa ciążę jest potworem bez serca. Nikt nie pomyśli po pierwsze, co czuje ta kobieta, jak bardzo przerażona musi być i w jak ciężkiej sytuacji (obiektywnie lub subiektywnie) się znajduje. Po drugie, nikt nie mówi jakimi męskimi k...wami są SZCZĘŚLIWI TATUSIOWIE, którzy na wieść o ciąży podkulają ogony i opuszczają swoje partnerki, które do tej pory zapewniali o swojej dozgonnej miłości i wsparciu. Kobieta jest potworem, bo zabija cząstkę siebie, ale jakoś nikt nie pomyśli, że to dziecko jest też CZĄSTKĄ OJCA. Jakoś nikt tatusiom, którzy te SWOJE CZĄSTKI zostawiają na pastwę losu, mówiąc "rób co chcesz, nic mnie to dziecko nie obchodzi, a najlepiej usuń" nie zarzuca wyzucia z uczuć rodzicielskich, uczuć ojcowskich. Wszyscy tylko mówią o odpowiedzialności kobiety, że ŹLE PARTNERA WYBRAŁA, ŻE MOGŁA MYŚLEĆ WCZEŚNIEJ, ŻE POWINNA SIĘ ZABEZPIECZYĆ ( a tatuś już sie zabezpieczać nie musiał, bo przecież antykoncepcja to odpowiedzialność TYLKO kobiety), ŻE SIĘ KU...WIŁA Z KIM POPADNIE. I nikt nie pomyśli, że się zakochała, że poszła do łóżka z miłości i liczyła na wsparcie i miłość partnera, ale jej uczucia i naiwność zostały wykorzystane. Nikt nie pisze o mężczyznach, że SĄ NIEODPOWIEDZIALNI, BO SYPIAJĄ Z KIM POPADNIE I NIE MYŚLĄ O TYM, ŻE MOGĄ POCZĄĆ DZIECKO - ICH DZIECKO!!!!!!!! BO DZIECKO NIE JEST TYLKO KOBIETY!!!!!!! I NIE TYLKO KOBIETA PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!!!! Nikt nie powie, że mężczyzna jest nieodpowiedzialny, bo NIE CHCE WZIĄĆ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SWOJE(!!!!) DZIECKO. Tylko, że istnieje społeczne przyzwolenie na to, żeby mężczyzna dziecka nie kochał i uciekł od odpowiedzialności, a kobieta zawsze odpowiedzialność ponieść musi. Bo przecież wiedziała co robiła i nich teraz konsekwencje k..wa jedna poniesie!

Gość zawszemamracje_o
do asiek474 to dobrze, ze wiesz, ze jest mozliwosc wystapienia ciazy. Nie jestem alfa i omega, ale wiem, jezeli sie cos robi pod ochrona ktora rzadko, ale czasem zawiedzie, to trzeba sie tym liczyc. nei rozumiem kobiet, ktore odbieraja komus zycie zeby nie miecblizn na brzuchu, ale to juz jest sprawa indywidualna

Mówicie żeby nie usuwać a czy pomoglibyście później takiej dziewczynie??????????????????? NIE!!!! Zostałaby sama... Ale wy dopielibyscie swego :]

Gość zawszemamracje_o
w jaki sposob mialabym pomoc? pisalam juz, ze w takim przypadku madra osoba wedlug mnie odda dziecko do adopcji i wszytko co napissalam w moich postach to oczywiscie tlyko moje zdanie

Do postu powyżej: A wynosisz za nią przez 9 miesięcy i urodzisz przez 20 godzin w bólach? Bo ciąża i poród to bułka z masłem!

żeby oddać dziecko do adopcji, trzeba najpierw przechodzić 9mcy z brzuchem ;] a praca, szkoła, studia i inne tego typu sprawy...

ZŁOTA ZASADA Byłaś w takiej sytuacji? Bo jeśli nie, to nie wypowiadaj się na ten temat definitywnie, bo na tyle znamy siebie, na ile nas sprawdzono.

Gość kocham sie kochac
jestem bez serca wiem masz racje jak to czytalam to przypomialam sobie jak bylo w moim przypadku popieram aborcje

Aborcja w Polsce jest zakazana przez takie dewotki albo święte matki polki, które tak czy siak nigdy nie poddałyby się jej. A co z prawami kobiet, które chcą z niej skorzystać? Nagonka, wyzwiska... ;/ To moja macica, moje życie, z powodu wpadki mimo stosowanej antykoncepcji wszystko ma się wywrócić do góry nogami? a mogę zażyć leki wczesnoporonne i nikt na tym nie ucierpi

Gość zawszemamracje_o
wszystko co napisalam to tlyko i wylacznie moje zdanie. I tak, donioslabym, wydalabym na swiat moje dziecko.

Gość kocham sie kochac
za granica mozna legalnie a u nas zacofany kraj bieda az piszczy i nie wolno

Gość kocham sie kochac
dlaczego nikt nie pomoze matce ktora nie ma co dziecku dac na sniadanie dlaczego nikt im nie pomoze

Gość zawszemamracje_o
kazda kobieta ma prawo do robienia co zechce ze swoim cialem. lecz gdy jest prawdobodobienstwo utworzenia sie zycia w swoim ciele, trzeba sobie zdawac z tego sprawe. Ale to twoije cialo, dlatego gdzieniegdzie jest opcja usuniecia tego zycia z twojego ciala.

Gość zawszemamracje_o
do kocham sie kochac w takim przypadku, kiedy matak na prawde nei ma za co chleba kupic, naley zglosic sie do domu samotnej matki. brzmi smutno, ale niestety takie sa realia. No albo oddac dziecko do adopcji

Gość kocham sie kochac
na utrzymanie domow dziecka panstwo placi dlaczego nie dadza tych pieniedzy matce ktora ma oddac dziecko chyba lepiej jak by bylo z mama a nie w bidulu

Gość zawszemamracje_o
no bo naszepanstwo takie jest :( nic na to nei poradze

Gość myślę że bardziej bolałoby
mnie urodzenie i oddanie dziecka, niz usuniecie zygoty

Gość kocham sie kochac
bylas w domu samotnej matki? samotna matka w takim domu moze byc 3 miesiace i naklaniaja aby wrocila do domu rodzinnego a z domu rodzinnego rodzice ja wyrzucili na dom samotnej matki opieka spoleczna placi 500 zl mies a nie lepiej zapewnic takiej matce ta pomoc i zeby miala mieszkanie a dziecko sie spyta dlaczego mamusiu nie mamy swojego domu jak inne dzieci? takie dziecko co chodzi do szkoly koledzy dokuczaja i ponizaja

Gość zawszemamracje_o
no wiec mowie wam, to jest kwestia indywidualna.

kocham się kochać Tak, bieda aż piszczy i znikąd pomocy. Zasiłek z pomocy społecznej 40 zł na jedno dziecko. Alimenty od tatusia - będą lub nie. Jak nie zechce płacić to zatai dochody, przepisze majątek na rodzinę i przed sądem powie, ze go nie stać. Rzuci marną 100 raz na miesiąc albo i nie. Alimenty z funduszu to też marne grosze,a dziecko kosztuje. Kwestia dachu nad głową: domów samotnej matki jest za mało. Kobieta może tam zostać tylko przez okres ciąży oraz 6 m-cy po urodzeniu, później krzyżyk na drogę. Mieszania socjalne: gminy/miasta nie stać, lista oczekujących 200 osób, mieszkań do rozdysponowania- 2, a w kolejce rodziny 10-osobowe, które po 5 lat na mieszkanie czekają. Obejrzyjcie czasami programy interwencyjne takie jak UWAGA, sprawa dla reportera. Zobaczycie jak wygląda polska rzeczywistość i przejdzie wam idealizm. Ten kraj potrafi tylko zakazywać, ale nic nie daje samotnym matkom, żeby miały warunki do wychowania dziecka. W krajach dużo bogatszych, gdzie aborcja jest dostępna, są też wysokie zasiłki dla samotnych matek, a procedury zrzeczenia się dziecka i oddania go do adopcji jest dużo lepiej prawnie rozwiązana. Tylko u nas się sprawę komplikuje.

a co ma zrobić dziewczyna, która zostala zgwałcona???? To ją bolało, upokorzyło itd :/ :((( Została zmuszona...??? Czy z tego powodu wbrew swojej woli ma byc zmuszona do noszenia pod sercem czegoś czego nie chciała, nienawidzi i myśl o czym sprawia jej ból????

zawszemamracje_o Nie wiem, ile masz lat, ale twój brak realizmu jest przerażający. Oby życie nigdy nie zweryfikowało twoich poglądów Tego życzę ci z całego serca.

Gość zawszemamracje_o
dlatego jestem za oddaneim do domu dziecka (tam dzieci nie wyrzucaja na ulice) niz pojciem do domu samotnej matki. ale jest przeciw zabijaniu dzieci.

Gość zawszemamracje_o
*jestem

Gość zawszemamracje_o
w przypadku gwaltu tez bym oddala do adopcji dziecko nic nie zawinilo nic daczego mialoby umrzec? jestem przeciw. i tyle

zawszemamracje_o Czy ty wiesz, jakie jest życie w domu dziecka? Moja mama pracowała w domu dziecka. Często zabierała mnie do pracy. Tam spędzałam całe dnie po szkole i widziałam jaka to "sielanka". Dzieci często mówiły mi "masz szczęście, ze masz mamę i tatę i normalny dom", widziałam ile jest przemocy wśród dzieci i wszelkiego s..syństwa. Myślę, że gdybym miała tak żyć, to wolałabym się nie urodzić nigdy. Alternatywą są rodzinne domy dziecka i rodziny zastępcze, ale tych też jest za mało i ciągle się ludziom kłody podkłada pod nogi jak chcą taki dom założyć albo ubiegają się o status rodziny zastępczej. Uważam, że modelowym krajem jest Anglia. Antykoncepcja jest darmowa, aborcja legalna i dostępna, ale jeśli kobueta chce urodzić, dostaje olbrzymi zasiłek z którego może utrzymać siebie, dom i dziecko. I tak powinno być w cywilizowanym kraju. Niestety, im większa nędza, tym bardziej namawia się do rodzenia dzieci, ale środków na te dzieci niestety się nie daje.

Gość może chodzi ci o
to sobie bądź przeciw. Wolno ci. Ale nie zmuszaj innych do tego samego...

Gość zawszemamracje_o
no to ja mam inne zdanie. byc moze te dzieci kiedys beda mialy lepsze zycie. jestem za daniem szansy zycia.

Gość zawszemamracje_o
nie zmuszam nikogo do niczego. wyrazam swoja opinie. tak samo ja moge wam zarzucic ze wy mnie zmuszacie do bycia za. i co ? ;/