Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwieniek

NIN jak to jest?

Polecane posty

Gość wwwieniek

pracuje w uk , nie mam jeszcze NIN wyrobionego czy zatem pracodawca bedzie mi wieksze kwoty podatku odliczał czy nie , jesli tak to o ile wiecej?

Gość wwwieniek
ktoś pomoże

Będzie ci odliczał większy podatek do puki nie wyrobisz NIN. Nie wiem dokładnie jaki procent, ale przy średniej pensji to wychodzi jakieś 1500 fontów rocznie. Oczywiście możesz odzyskać nadpłacony podatek. Jak już dostarczysz NIN pracodawcy upewnij się że zmienił Ci kod podatkowy.

Gość ktoś się chyba nie orientuje
1500 funtów rocznie przy kodzie BR to chyba od najniższej a nie od średniej

Jak jesteś tak zorientowany /na w temacie to się wypowiedz, a nie tylko krytykować potrafisz anonimie jeden. średnia w tym przypadku to średnia którą zarabiają Polacy w UK.

na kodzie BR zabieraja około 20% czyli 1500 jest podatkiem od 7500funtów rocznie i to jest Twoim zdaniem średnia? Nie było moim zamierzeniem krytykowanie tylko zwrócenie uwagi na błąd. Strasznie nerwowa jesteś ale i tak pozdrawiam

Gość co ty opwiadasz
przeciez teraz BR w uk to chyba powyzej 30%. ostatnio przeciez zrownali progi podatkowe i dali wszystkim 20%, ciktorzy zarabiaja pozywej 35k rocznie maja chyba 30 ;P aale moze sie mysle ;p

ale tego nie dopisałaś w pierwszej wypowiedzi ;)

Hmmmm, nie wiem ile płaca inni ale ja od trzech lat jestem na BR i zapewniam, że nie zabieraja mi 30% podatku. Owszem z NIN wychodzi powyżej 20 ale nawet razem nie jest to 30