Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karmelkowa dama

tatuaż

Polecane posty

a dlaczego zrobiliscie sobie tatuaze? czy to była jakaś chwila uniesienia, np. chcieliście uczcic jakich ważny moment z życia lub chcialiście podnieśc wartość własnej osoby bądź inna motywacja..

karmelkowa dama dzięki :) a jakie są w ogóle ceny tatuaży? ja myślałam o takim dookoła nogi, nad kostką, ile by to kosztowało? ile czasu potrezba aby tatuaz się całkowicie zagoił? lepiej zrobić latem czy zimą?

mam na plecach 20 cm może mniej może więcej feniksa:) zrobiłam bo zawsze chciałam mieć:) wybrałam feniksa bo ma ciekawe znaczenie i jest moim mottem na złe dni:) co będzie za 40 lat? nie wiem... może go usnę może dalej będzie mi się podobał zobaczmy... do wypowiedzi wyżej nie chciałam się wyróżnić raczej rzadko pokazuje go jedynie jak mam ochotę. niektórzy znajomi nawet nie wiedzą że mam:)

ceny zależą od rodzaju, wielkości i trudności wykonania, każdy salon inaczej ceni swoje umiejetnosci ;) powinnaś pójść do 2-3 i zorentować sie co powiedzą :) ale od ceny ważniejsza jest higiena w studio wiec najpierw to podejrzyj a nwet zapytaj czy mają jednorazowe końcówki itp, a tatuaż goi się ok. 3 tyg, lepie zrobić jak jest chłodniej wtedy nie korci oplania i chodzenie na basen.. :)

właśnie wszyscy byli zdziwieni ale kompletnie nie czułam bólu na kręgosłupie. dziewczyna co mi robiła pytała czy bardzo strasznie jest na kręgosłupie a ja nic nie czułam trochę irytujące ale nie bolesne. raczej na mięsku przy łopatkach bolało ale tez nie bardzo

a powiedzcie jescze robiłyście to na raz czy etapami? bo słyszałam, że niektórych tatuaży nie można zrobić od razu

Gość jezle szukacie fajnego wzoru
to na deviantart sa perelki ;) sama mam dwa - nie chwale sie nimi wiec... raczej malo osob wie ze mam ;)

mój jedne raz 2,5 h bardzo zmęczona byłam. na kilka razy robi się duże tatuaże bo męczy się skóra, tatuowany i tatuujący :)

to zalezy raczej od wielkosci i tego czy jest kolorowy. jesli zamierzasz wytatuowac cale cialo to proste ze etapami ;)

witajcie :) ja też myślę o tatuażu, w zasadzie to tak na poważnie od jakiś dwóch lat, więc chyba z nadejściem przyszłorocznej zimy zbiorę się w sobie i go wreszcie zrobię ;) motyw mam wybrany, do tej pory mi się nie znudził, więc pewnie dobrze będzie się nam żyło :) natomiast problemem jest dla mnie wybór miejsca, bo chciałabym, żeby nie był widoczny na co dzień, ale też żeby się nie zdeformował kiedy w przyszłości zajdę w ciążę albo utyję, co pewnie będzie ciąży towarzyszyć... przychodzi mi na myśl tylko łopatka... może Wy macie jakieś inne pomysły? a może macie doświadczenia jeśli chodzi o tatuaże i ciążę/tycie? podobają mi się te na podbrzuszu, ale jednocześnie bardzo się boję.. :/

Gość ja tylko komus tam z gory
odpowiem,ze tatuaz to zadne dzielo sztuki, na ogol jest z szablonu, a tatuazysta to rzemieslnik, nie artysta. Mnie by bylo szkoda wlasnej skory na takie byle co. Facetów z tatuazem skreslam, na szczęscie moi dotychczasowi nie mieli. To strasznie tandetne i banalne dla mnie. No ludzie - chinskie litery - niby dlczego akurat chinskie , nie polskie? lepiej wyglada i w Polsce nie rozumieją? Wystarczy ciut sie pomylic, kreska nie tam i znaczenie calkiem inne.Chinczycy sie ponabijac mogą. Ale oczywiscie kazdy robi co chce.

Gość bittorrentutorrent
mam 17 lat i planuje tatuaż, mam 160 i nie rosnę już od dobrych 4 lat... planuje na stopie, mama namawia mnie jednak na pupe (:D), wysoko na ramieniu albo brzuch. ale każde na każdym z tych miejsc skóra szybko się zmienia. tj. traci jędrnośc, rozciąga się itd. chciałabym taki wzór: http://i41.tinypic.com/zj77tk.jpg

pitahaya dzięki :) właśnie od pół roku się zbieram, żeby zrobić sobie tatuaż, może tej zimy się wreszcie zdecyduję :)

Gość bittorrentutorrent
ucięło mi posta :o tylko czy za te kilka, kilkanascie lat, jak podejme sie pracy w np. biurze - moge miec jakies nieprzyjemnosci? bo wiadomo, tylko grube rajstopy beda w stanie go zaslonic, a latem nie bede nosic 100den :P

Gość zaczynamy od jednego.......
Też mam tatuaż-pierwszy zrobiony w wieku 18 lat.....cholercia tak to wciąga że chce się mieć kolejny i kolejny:-D.Teraz mam trzy i już myślę o kolejnym---mam o tyle lepiej że mój facet tym się zajmuję więc nie płacę nic:-P

przeciez nie musisz chodzic w klapach, wystarcza polbuty

Nie stresujcie się tak tym co będzie za kilkanaście -dziesiąt lat.Rozumiem to tylko Polska....ale i tutaj już dużo się zmieniło w tej kwestii.Nie patrzymy już na wytatuowanych ludzi jak na przybyszów z kosmosu czy recydywę:-D.Na szczęście....bo kiedy ja miałam swój pierwszy tatuaż zrobiony na stopie,okazało się że za kilka lat rodziłam dziecko.Pierwsze pytanie lekarza na porodówce; ...kontakty z narkotykami? ...ze światem przestępczym? :-D:-D Ubaw mamy do dzisiaj z tego. Jednak tatuaże wciągają że tak powiem:-p,chce się miec kolejny....więc i ja postanowiłam zrobić ....inne czasy inne spojrzenie ludzi na ten temat.....Teraz mam trzy i CHCĘ kolejny:-P

Gość bittorrentutorrent
obawiam sie, ze tego mojego to polbuty tez nie zakryja w calosci... i pytanie, czy kiedys mi sie nie znudzi...

no jezeli nie jestes pewna to lepiej nie ;) ja moje uwielbiam :))

dokładnie, Polska jest krajem stereotypowym, ludzie nie idą z duchem czasu, łatwiej jest krytykować to co jest nie znane, niż przestawić się na nowości

bittorrentutorrent -- sądzę że powinnaś trochę poczekać będziesz mieć 20 kilka lat zrobisz sobie nic nie stracisz a na pewno mniejsze szanse na popełnienie błędu młodości.

no i zdecydowałam- zrobie tatuaż, na pewno nie dziś ale za jakiś krótki czas zrobię, obym nie zeszła z bólu na fotelu, ale miejsce na kręgosłupie zostaje :D czy może ktoś jeszcze przespał się z tą myślą i zdecydował?? :)

Gość Kochasz kwiatki i rabatki
Super karmelkowa ze sie zdecydowalas, na pewno to nie bedzie smyranie ale wytrzymasz, spojrz dziewczyny robia sobie na zebrach i daja rade wiec i Ty wytrzymasz:D wklej potem zdjecie swojego dziela