Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

ZAMELDOWANIE PO ŚLUBIE... ??????

Polecane posty

Hej dziewczyny :) Jak to jest u Was z zameldowaniem po slubie? Meldujecie się u swojego męża, on u Was czy macie inne adresy zameldowania na nowych dowodach? Bo ja się właśnie zastanawiam jak to u mnie będzie. Moja mama stwierdziła, że raczej mojego w jej mieszkaniu nie zamelduje, a z przyszłą teściową mój narzeczony jeszcze nie rozmawiał. Mieszkamy razem w Anglii, ale w Polsce nie mamy swojego mieszkania, także sama nie wiem jak to zrobić. Prosze piszcie jak Wy robicie:)

Gość jusaaaa
mam taką samą sytuację (tez mieszkamy w Anglii) przez długi czas w ogóle nie byliśmy nigdzie zameldowani ale dla potrzeb ślubu zameldowaliśmy się (każdy u siebie) i nie będziemy tego zmieniać.Skoro i tak w Polsce nie mieszkamy nie ma to dla nas żadnego znaczenia..

no a dla mnie własnie jakoś tak dziwnie jak małżeństwo jest,a zameldowanie inne na dowodzie:) I chciałabym miec takie same.

Gość szafa_gra
a nie możecie się zameldowac razem w UK i tam wyrobic angielskie ID ?

nie bo my nie mamy Anglieskiego obywatelstwa , to jak mamy miec angielski dowód:) A poza tym jeszcze swojego domu nie kupilismy w Anglii i wynajmujemy mieszkanie, także to nie mialoby sensu.

Gość jusaaaa
przecież w UK nie ma obowiązku meldunkowego, tu sie nie trzeba meldować i wyrabiać dowodów.Kocham ten kraj i nienawidzę biurokracji:D

no własnie, to tez prawda :) Tu sie podaje miejsce gdzie się teraz mieszkai już.

Ja wyszłam za mąż za kogoś z innego miasta, oboje mieszkamy w moim i na wzajem zameldowaliśny się w swoich miastach, bo on ma tam też mieszkanie.

Gość ja jestem zameldowana u siebie
w domu, mój mąż u siebie, bo mieszkamy w zupełnie innym miejscu i tymczasowo. Gdy znajdziemy miejsce do zamieszkania na stałe, zmienimy dowody i zameldujemy sie na miejscu

ja mam tak samo jak osoba powyzej.. Ja jestem zameldowana u siebie maz u siebie (dwa rozne miasta odlegle od siebie bardzo) ale mieszkamy w wynajetym tymczasowo..dopiero jak bedzie stały pobyt to juz zmienimy dowody i bedziemy zameldowani razem. A dlaczego dziwne? duzo osoab tak ma

Gość hhanka
a teraz to chyba nie trzeba w ogole zaddnych meldunkow:) są dowody gdzie nie ma wpisanego adresu:)

No nie wiem właśnie, tak jakos mi się to dziwne wydawało, alle widze że dużo osób ma inne adresy więc się tym już nie przejmuje:)

ja sobie nie będę zawracać głowy zameldowaniem.Na dowodzie zostawiam po ślubie adres obecny,narzeczony też.Adres na dowodzie będzie tylko pro forma.EMTI-pozdrowiaśki ode mięęę,też mieszkam na Wyspach ;]

My mamy rozne adresy zameldowania,bo pochodzimy z roznych miast w Polsce.Tutaj w UK wynajmujemy mieszkanie,wiec problem zameldowania nie istnieje.Natomiast po powrocie do PL meldujemy sie razem na naszym nowym mieszkaniu.

u nas na szczescie problemu nie bedzie bo oboje zmieniamy adres na adres nowgo domku wiec luz.

Mąż ma nadal w dowodzie swoj adres, nie przemeldował się. Ja mam swój, mieszkamy u mnie.