Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Engedentaa

Pomocy ! Mam lecieć samolotem

Polecane posty

Vivienne, ale właśnie o to chodzi, że ja nie chcę gitary nadawać na bagaż tylko wziąć ze sobą jako bagaż podręczny i schować do luku nad główką, żeby cały czas mieć ją na oku. Już tyle razy mi bagaż ginął na lotnisku, był okradany albo uszkadzany, że nie ma absolutnej mowy o tym, żeby choć na chwilę wypuścić gitarę z rąk. :/

Gość wujaszek dobra porada
najczestsza porada jaka tu widze: NIE ODZYWAJ SIE, idz za tlumem i siedz cicho, udawaj ze wszystko ok :) no kurwa... a jak sie zgubisz tez siedz cicho. podstawa to komunikacja! po to ludzie w procesie ewolucji nauczyli sie mowic, aby rozmawiac! porozmawiaj na lotnisku z kimkolwiek cholera jasna. jest informacja, sa ludzie, na pewno kazdy chetnie pomoze! gdyby mnie sie spytala w gdansku jakas urocza niewiasta co ma robic, na pewno nie olalbym jej, tylko z przyjemnoscia we wszystkim pomogl. wiecej interakcji miedzyludzkiej, nie badzcie tacy zamknieci w sobie do jasnej ciasnej :/ bo az mnie to przeraza :/

Gość Engedentaa
jejku, dzieki :) Trochę mi lepiej :)

Gość vivienne leigh
seuss: wszystko zalezy od przewoznika. jesli lecisz ryanairem - to bedzie problem... bagaz podreczny musi zmiescic sie w takim ladnym stojaczku z wymiarami. gitara sie raczej nie zmiesci. do schowka moze sie nie zmiescic - a to bardzo istotne , bo przy starcie bagaz musi byc w schowku

Gość frenti
ile masz lat, ze tak to przezywasz? Lotnisko w gdanski, to malenstwo w porownaniu do zagraniczych lotnisk i trzeba byc debilem, aby sobie nie poradzic:O

Gość vivienne leigh
seuss... jaka linia lecisz?

Engedentaa, nie martw się. Jedno jest pewne, każdy kto na lotnisku się znajduje miał albo dopiero ma przed sobą pierwszy lot. Wszyscy to przeżywali, bądź też bądą przeżywać i chyba każdy się stresował, więc to, że Ty też nie czujesz się pewnie jest najzupełniej normalne, nikt Cię za to nie potępi. Powodzenia! :)

Gość Engedentaa
wujku to bądź na lotnisku w Gdańsku 7 lipca :) :)

na pewno bedzie ok, poza tym pierwszy lot to super przezycie :D start, ladowanie, duzo fajnych, nowych wrazen :) potem z kazdym lotem bajer jest mniejszy. ale pierwszy raz to bomba :D takze mysl pozytywnie, dostalas tu garsc dobrych porad, a reszte zalatwisz na miejscu, KOMUNIKUJAC sie z ludzmi z Polski :D takze glowa do gory

Norwegian Air. A jakie wymiary ma schowek? Bo na szerokość i grubość gitara jest w wymiarach bagażu podręcznego, tylko trochę za długa jest.

Gość Engedentaa
16 latek mam, fdlatego tez sie tak boję :) młoda dupa jestm .:D

Engedentaa podaj swoj wiek, pokaz foto, a moze specjalnie dla Ciebie pojawie sie na lotnisku 7 lipca, aby dodac Ci otuchy. ale w godz. 9-17 jestem w pracy :D

Engedentaa, pamiętaj, 14 lat, Australia, przeżyłam i było jedwabiście! :D

Gość wchodzisz przez glowne wejscie
wujek ma racje, jak milo i z usmiechem spytasz to KAZDy chetnie ci poradzi. Poza tym ta jest tak skonstruowane, zeby nie trzeba bylo myslec,wolaja przez glosniki, co pasazerowie maja robic nawet jak sie gdzies zgubisz po pierwszej odprawie to cie beda szukac przez owe glosniki, na pewno wsiadzisz do samolotu.

Gość vivienne leigh
wlasnie.... gdyby nie gryf to byloby cacy :D schowki sa rozne , zalezy jaki samolot etc. polecam kontakt albo z przewoznikiem albo z portem. wiele zalezy od obslugi naziemnej lotniska.....

Gość Engedentaa
Na pewno do was wszystkich sie odezwę :) jak tylko dolecę . I przede wszytskim opiszę jak sobie radziłąm X) :D

poza tym do 7 lipca troche czasu. masz wakacje, przejedz sie na lotnisko w gdansku, jesli tam jeszcze nie bylas, i zapoznaj sie z nim. podpatrz sobie co i jak sie dzieje i juz bedzie inaczej. a pozniej kazde lotnisko jest takie samo, niektore (wiekszosc hehe) wieksze, niektore takie same, ale napisy i zasady dzialania takie same wiec juz bedziesz sie czuc jak u siebie prawie. mozemy sie nawet bujnac razem na to lotnisko, a co

Gość Engedentaa
Wujku a Ty ile masz latek i skąd jesteś, że tak do Gdańska chcesz dojechać ? Ja do Gdańska mam spooooroo km :D a Na lotnisku juz byłam i sie przyglądałam co i jak :P

Vivienne, no właśnie słyszałam historie, że czasem obsługa jest miła i pozwala zabierać ze sobą taki sprzęt, stewardessy czasem nawet chowają go u siebie w jakichś schowkach jak się nie mieści nad głową, a czasem każą się odwalić i nici z przewiezienia gitary. Moja jest co prawda dosyć mała, ma maksymalnie 30x10x100 cm, w futerale niewiele więcej, myślisz że to się zmieści?

Gość vivienne leigh
wiesz co... to bedzie troche rosyjska ruletka. jesli pani przy bagazu podrecznym bedzie miala zly dzien, albo szefowa stewardess ( ona w tej kwestii ma decydujace zdanie) ...to przepadlo. ja osobiscie na podrecznym bym cie puscila ;) sama gram wiec znam ten bol... ale ludzie sa rozni... obsluga bywa chamska...

hehe ja jestem z gdanska :P myslalem ze moze tez jestes. jesli juz bylas to luzik mysl pozytywnie i zastosuj sie do wskazowek, ktore tu otrzymalas i na pewnie bedzie super :) juz sie nie moge doczekac jak ja bede wylatywal na urlop hehe ale to jeszcze troche hehe

Vivienne, chamstwa obsługi doświadczyłam już wielokrotnie w różnych miejscach, na przykład z plecakiem turystycznym, który był niby niewymiarowy o całe 5 centymetrów! Po prostu się na mnie uparli i nie pomogło nawet rozpakowywanie go i wyjmowanie rzeczy. Straciłam dużo czasu na załatwianie odprawy dla niego, bo pani chyba miała zły dzień i nie chciało jej się ze mną rozmawiać, wolała odesłać mnie do kogoś innego. Dlatego od razu kupiłam sobie walizkę, która jest absolutnie pełnowymiarowa i teraz nikt mi nie może nic zarzucić. ;) Ale z gitarą będę musiała liczyć na ich łaskę, bo jak pytałam o przewóz przy kupnie biletu, to kazali mi dodatkowe miejsca dla gitary wykupić, co dla mnie jest jakimś żartem. Malutka gitarka to nie kontrabas żebym musiała na siedzeniu ją kłaść i pasami przypinać. :P

Gość Engedentaa
Nie, no ja do Gdanska mam ok 300 km jak nie wiecej, takze sporo ;D / a Na lotnisku byłam:) tylko jeszcze nie leciełam xD

Gość jjhfgejskfdt
a czy lecac do londynu potrzebny jest paszport ???? czy sam dowód wystarczy ???????

Dowód chyba nie wystarczy, bo przecież Wielka Brytania nie jest w Schengen.

Gość vivienne leigh
dowod wystarczy

Gość vivienne leigh
pelno jest absurdow.... przewoznicy wymyslaja rozne bzdury aby zarobic kase...obsluga lotnisk bywa rozna... pracowalam z roznymi ludzmi... podobalo mi sie NIE :D teraz to juz tylko lotnictwo wojskowe :) w takim wypadku loty samolotami jetair sa bardziej komfortowe

Naprawdę tylko dowód wystarczy? Jak ostatnio leciałam z Londynu do Polski, to prosili o paszport. W drugą stronę nie latałam.

Gość vivienne leigh
schengen dotyczy zniesienia kontroli na granicy. ale bedac w unii mozemy kontrole graniczna przechodzic ukazujac dowod