Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość talencie kulinarne

co dziś na obiad? Nie mam pomysłu

Polecane posty

Gość elvoradora
u mnie dla męża papryka faszerowana, dla mnie cukinka,

Gość laryssssaaaaa
A ja jem gołąbki polane sosem pomidorowym, z ziemniakami i surówką!

Gość bliklee
temat gołabków zmaknęłyśmy na poprzedniej stronie..koniec!

Gość laryssssaaaaa
A co mnie obchodzi że zamknęłyście? Miałam się ochotę wypowiedzieć na ten temat. I tyle.

Gość elvoradora
Tak w ogóle to czym tu karmic męża, który wiecznie wybrzydza???? Już tak wiele dań robie "pod niego", że czasem chodze głodna :-( Bardzo lubię mięsko, on też twierdzi że lubi, tylko wiecznie wygrzebuje najmniejszy kawałek i przekłada do mojego talerza, ostatnio straszę go stołówką :-)

Gość ojejejej
ritka: jak robisz tą zapiekankę :-) Pliss o przepis 🌼 Boże jak ja bym zjadła tych gołąbków. Chyba dzisiaj do jakiejś gospody po pracy zajdę :-)

Gość
elvorada - niech maz sam cos zaproponuje;)

Gość elvoradora
I tu pies pogrzebany :-( Na moje pytanie: co dziś na obiad? Odpowiedź brzmi: nie wiem, wszystko co zrobisz jest pyszne :D Zwariować idzie.....

Gość masajkaaa
Ale mam dobrze, mąż nie dość, że szybciej wraca z pracy - to jeszcze sam ugotuje obiad i mało tego, lubi to robić :) I mało wymagający jest... za ziemniaki z mielonym i mizerią dałby się delikatnie mówiąc, pokroić. Ja jeszcze lubię (jak nie mamy czasu na stanie przy garach) pierogi ruskie 1 kg (są w Biedronce), do tego cebulka i podsmażone na patelni mhmmm

Gość ja potwierdzam ze
golabki pyszna rzecz a w ogole to zaraz speedem polecę do baru na lunch bo tak zglodnialam przez czytanie tego topiku :D:D:D

Gość
a akie cudo?: makaron (swiderki, nitki, kolanka - co masz), poltlusty twarog i do tego skwareczki ze slonink? baaaaaaardzo syte:D moj tata zawsze do tego pil maslanke, ja nie przepadam;)

Gość elvoradora
masajkaaa to ciesz sie że masz tak dobrze :-) Zadzroszcze :-)

Gość sztuka terria
Sorki, że ja znowu o gołąbkach :) Bo mam w lodówce 4, ale nie wiem, co do tego. Samymi gołąbkami się nie najemy, a ziemniaków nie chce mi sie obierać. Może jakąś zupę zrobię? A może macie jakiś pomysł?

Gość sztuka terria
Issusiana, skąd ty jesteś i w ogóle co robisz w kuchni? ;) Zdzira pisała o kiszce ziemniaczanej. To nie jest kaszanka :) A to blee to ja chyba napisze. A co mi tam. Może jelita lepiej zabrzmią niż flaki? :)

Gość
nie kaszanka, tylko KISZKA:D:D

Gość masajkaaa
Makaron z twarogiem i skwarkami - żyć nie umierać! Zamiast maślanki pijemy do tego mleko :) Kiszka ziemniaczana na bank jest dostępna w Elblągu, w elekrerku (spolszczam), wiem to bo zawsze na grilla moja siora przewozi tą kichę pół Polski :D Ale mi ostatnio coś przestała smakować.

Gość masajkaaa
Sztuka terria, obierz ziemniaki i macie pycha obiad z gołąbkami, gotowanie zupy zajmie tyle samo czasu ;)

Gość sztuka terria
Nawet nie o czas chodzi. Ja nie cierpię obierania ziemniaków 😭

Gość sztuka terria
chyba kupię pyzy, bo obecnie mieszkam w Wielkopolsce, ale przywędrowałam tu ze wschodu :)

Gość
sztuka - ja tez musze obrac, pograzam sie w bolu😭 laski, nie bede zakladac nowego tematu a tu sie zebralo kolo gospodyn wiejskich, wiec skorzystam. mam problem z meblami i kurzem:o mam meble w ciemnym kolorze, heban, scieram kurze co 2 dni a i tak 5h pozniej juz widac na nich pylki kurzu:o to nie od ulicy, mieszkam na 7. pietrze, w okol jest zielono. probowalam sciereczek bawelnianych, costam statycznych i nic. pronto zwykle, pronto przeciw kurzowi - tez nie pomaga. zwykla woda z plynem do mycia naczyn - tak samo. mam juz tego dosc:o poradzicie cos?

Gość masajkaaa
Nosz kurcze, mam w chacie książkę Anthey "Perfekcyjna pani domu" i pamiętam, że na bank coś tam było o kurzu, jak zrobić, żeby tak nie osiadał. Ale jestem w robocie :o

Gość
hahaha, sama sobie kupilas, czy dostalas ta ksiazke?:D:D:D

Gość masajkaaa
Dostałam :P Z racji tego, że namiętnie oglądam tvn style, ofiarodawca pomyślał, że książka się przyda. Gdzie tam, nie wydałabym 5 dych... no ale porady czasami się przydają ;)

Gość masajkaaa
Znaczy przydają - wczoraj robiłam na śniadanie parówkę z serem i wybuchła mi w mikrofali, bo za długo się kręciła :P Odszukałam w książce jak wyczyścić kuchenkę i w sumie nie miałam jeszcze czasu tego zrobić, hehe.

Gość masajkaaa
Ano to jesteśmy w domu, tutaj Wielkopolska i Pomorze się kłania :) Za to ja bym oscypka czy kwaśnicy do ust nie wzięła...