Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość talencie kulinarne

co dziś na obiad? Nie mam pomysłu

Polecane posty

Gość talencie kulinarne
:D :D :D :D :D

nie akurat dziś nie mam gołąbków na obiad tylko mówię że ja je podaję z ziemniakami bo tu takie zdziwienie było że gołąbki z ziemniakami :) ja dziś obiad jem u rodziców :) dziś dzień Ojca i rodzice zaprosili mnie z mężem i dzieciakami na obiad :)

Gość
isssu - spoko, co sie tak jezysz?:o:o to tylko golabki:o:o:o

Gość talencie kulinarne
już brakło Wam pomysłów?? :D

Gość masajkaaa
Gołąbki robię tak jak moja mama, dużo mięsa i do tego mniej ryżu, na obiad tylko gołąbki z ziemniakami, w sosie pomidorowym. Gołąbki gotuję, nigdy ich nie smażę :o Za to teściowa i babcia robią gołąbki całkiem inaczej - pakują dużo ryżu, potem je obsmażają na patelni i takie gołe bez sosu podają do jedzenia. To w ogóle nie smakuje z ziemniakami. W sumie mi w ogóle nie smakuje :P

Gość bliklee
Issusiana...masz jakis problem z tymi gołąbkami czy co????????????? Skoncz juz bo to nudne sie robi....

Gość talencie kulinarne
dzien ojca??? zapomnialam :o

Gość
masajka - ja robie tak jak ty i twoja mama;) ryzu nie ma prawie wcale, za to jest mnostwo sosu z gara:D

Gość nieeeeeekluseczka
dziś knedelki z trskawkami

Gość talencie kulinarne
a jakbym zamowila pizze i caly dzien nie wychodzila z łóżka to byloby ok?? :D

Gość ritkaaa
a ja dzisiaj robie zapiekankę z makaronem, brokułami, piersią z kurczaka, mzoe pieczarkami zalane to wszystko sosem serowym i obowiązkowo kołderka z żółtego sera i do piekarnika :D

Gość
talencie - tak byloby najbardziej ok:D

Gość bliklee
na lekki obiad moze byc ryż z truskawkami...mniam:)

Gość talencie kulinarne
nic mi sie nie chce taka okropna pogoda sie zrobila u Was w nocy tez takie burze były bo ja to nie wiedzialam gdzie mam sie schowac tak sie bałam... :o

Gość bliklee
kurcze talencie....tez tak chciałam zrobic ale kuźwa trzeba bylo wstac i chate ogarnac....uhhhh...

Gość masajkaaa
A truskawki z makaronem jecie? To omje ukochane danie z dzieciństwa - makaron z rozbebłanymi truskawkami (z cukrem) pyszota, mama zawsze robiła :) Z kolei mój mąż nie znał tego smaku.

Gość ritkaaa
ja niecierpie truskawek przez 20 lat zycia zjadłam chyba 5 - sztuk oczywiscie. Ludzie tego nie rozumieja ;D że można nie lubić owoców :O

Gość bliklee
masajkaaaa no pewnie ze tak,pychota jak malo...dla odmiany moga tez byc jagódki:)

Gość
albo zupa z czeresni/wisni z zacierkami?:D

Gość masajkaaa
Nooo z jagodami też pyszota, ale na jagody trzeba jechać do lasu. Kiedyś się jeździło i to o 5 rano, więc wolę jednak te truskawki :D

Gość masajkaaa
No ba, zupa z czereśni i wiśni z zacierkami albo z makaronem jak się nie ma czasu - to tzw OWOCÓWKA mhmmmmm

U mnie dzisiaj strogonoff,właśnie jestem w połowie jego przygotowywania....

Gość
dobra, dajcie spokoj juz z tym jedzeniem....:D:D:D (mam jeszcze ciasto czekoladowe z bita smietana:classic_cool:):D

Gość gotujaca mamuska
Sznycelki z ziemniaczkami i surowka :) Pycha a oto przepis :) Sznycelki z pieczarkami Skladniki: 1 duzy filet z kurczaka, 20dg pieczarek (ja daje 40), 1 cebula, 2 zabki czosnku, 2 lyzki maki pszennej, 1 czubata lyzka maki ziemniaczanej, 2 jajka, sol, pieprz, vegeta, olej Przygotowanie: 1. Filety myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Dodajemy sol, pieprz, vegete i na 30 minut wstawiamy do lodowki. 2. Cebule kroimy w kostke i smazymy z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dusimy okolo 20-30 minut, pod koniec dodajemy roztarty czosnek i studzimy. 3. Do pieczarek dodajemy jajka, obie maki i mieso. Mieszamy i smazymy na oleju, nakladajac mase lyzka. Smacznego :)

Gość masajkaaa
Ja własnie zeżarłam kawał sernika na zimno z truskawkami, bo jakiś jeleń przyniósł do pracy :P Ale na drugi ząb wrzucam snickersa, bo mi za mało. Dzieci rosną, apetyt mam jak dziki dzik :D

zdzira ale z ciebie zdzira jest ! 😠 lepiej się było przy daniach obiadowych zatrzymać niż przy słodkościach 😭

Gość
przepraszam, odwoluje to ciasto:classic_cool: a ja bym chetnie zrobila kiszke ziemniaczana ale nigdzi nie moge dostac tego, czego nie napisze, bo wszyscy zrobia BLEAAAHHHH :D