Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

PO JAKIM CZASIE DZIECKO?

Polecane posty

Gość kamciok
my planujemy za niecały rok slub. Ja mam teraz 23, mój ma 34 i on chciałby dziecko zaraz po slubie, a ja dopiero za jakieś 3, 4 lata po ślubie, no i nie wiem jak wyjdzie. Dla niego juz czas zeby być ojcem, dla mnie nie :(

Gość sheepek
ja 29 on 28. On nie chce wcale, a ja chyba tak za rok bym chciała zajsc..

Gość ja urodzilam rok po ślubie
(dokładnie 10! miesięcy),moja koleżanka była prawie oburzona,że tak szybko.Dziś mam dwóch wspaniałych,przezdolnych dorosłych chłopaków,a koleżanka po trzech latach małżeństwa zachorowała,czego skutkiem była bezpłodność i mimo wieloletniego leczenia nie ma dzieci za to ma problemy psychiczne....nigdy nic nie wiadomo,z reguły w ciążę nie zachodzi się od tak,a po trzydziestce coraz trudniej!!!!

Gość ja urodzilam rok po ślubie
Pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 22,a drugie 27(nie stosowałam żadnych zabezpieczeń-a i tak to aż 5 lat różnicy!!!!!)

ja 27 lat, mąż 28, jestesmy rok po slubie, za pare miesiecy zaczynamy starania,wiec jak dobrze pójdzie dzidzia pojawi sie ok 2,5 roku po slubie.Tak jak planowalismy ;)

Gość karrera85
No My planowaliśmy ślub na wakacje 2010 ale tak sie zlozylo ze pojawila sie dzidzia szybciej :) wiec wzielismy slub w kwietkniu 2009 a dzidzia przyjdzie na swiat w padzierniku :) bardzo sie cieszymy, jestesmy przeszczesliwi i jak bysmy nie wpadli to tez bysmy czekali 3-4 lata po slubie a tak sie strasznie moj maz ucieszyl jak sie dowiedzial ze mialam wrazenie ze bardziej ode mnie :) to slodkie

No to fajniutko:) My też jak nam się wczesniej przytrafi nie będziemy płakaś, ale będziemy skakać z radości, ale takie planowane to właśnie 2 lata po ślubie chcemy:) Musimy się troszke ustatkować, tzn. lepsza praca, kupic dom i pożyć sobie sami, pozwiedzać świat, poszaleć, żyć bez odpowiedzialności za życie tego małego człowieka. Potem nadejdzie czas na dziecko i opieka nad nim będzie sprawiać ogromną przyjemność bo będziemy wiedzieć, że zrobiliśmy wszytsko dla tej małej osóbki aby żyło się jej jak najlepiej:) A tak w ogóle to kocham dzieci:)

ślub za dwa lata niecałe:) Naszą Antosię chcemy mieć w rok po ślubie,ale zobaczymy :)

no to odlegle macie plany:P ale napewcno czas szybko zleci :)

no niestety wcześniej nie da rady, oboje musimy skończyćstudia,zdobyć pracę.zsamej miłości się dziecka nie wyżywi ani nie zapewni mu dogodnego życia:)

No tak masz racje:) My mamy szkoły pokończone i prace, także jest ok:) Ale tak ogólnie to planowanie dziecka jest trodne, bo zawsze znajdzie się jakieś ale:)

A gdzie pracujecie Emti jesli można wiedxzieć? tzn w jakiej branży? bo na poprzednich topikach podpatrzyłam, że pracujecie w Angli:)

tak tak w Angli, teraz jeszcze nie miałam skończonej szkoły, ale tydzien temu skończyłam i będę chciała pracować w zawodzie, kosmetyczką jestem. Teraz pracuje w Damarcie, zbieram zamówienia na ciuchy, to jest coś takiego jak u nas bron prix, czy Quell, no i tam pracuje od 2 miesięcy, wcześniej sprzątałam biura. Ale dlatego zmieniłam bo musiałam do Polski jechać.

:) No to mam nadzieję,ze uda Ci się znaleźć pracę w swoim zawodzie:) Fajnie byłoby mieć swój salon kosmetyczny:)

no było by miło:) Zobaczymy jak to się wszystko potoczy:)

nie, nie mamy zamiaru wracać do kraju. W Angli jest nam dobrze, zanim bym w Polsce rokręciła swój interes mineło by trochę czasu, pieniędzy trzebaby było wladoć w salon i potem zdobyć klientki. W moim mieście salonów jest tyle, że masakra. Mój narzeczony miał by pewnie problem ze znalezieniem pracy, choć mógł by iść pracować z bratem, ale wiadomo jak to jest z rodziną. A w Anglii ja pracuje za najniższą krajową, mój zarabia troche więcej i dajemy rade, o nic się nie martwimy, na wszytsko nas stać, a nie zarabiamy kokosów jak na Anglie:) Na wczasy za granicą możemy sobie pozwolić, na samochód z rocznika 2004:) A w Polsce trzeba by było na to kupe czasu pracować:)

o prosze to emigracja pełną parą:) A czemu aż tam?

Gość najlepiej od razu po ślubie
a ja mam 30 lat i teraz żałuję, że się nie zdecydowałam wcześniej na dziecko

Zaraz po ślubie, a Ty dlaczego zwlekałaś?

Gość najlepiej od razu po ślubie
Zawsze było coś "ważniejszego", a to kredyt, a to samochód, a to lepsza praca itp. itd. Chciałabym mieć 2 dzieci, a nie wiem czy jedno dam radę, bo jakoś nie mogę zajść w ciążę :(

Gość a.a.a.
Ślub bierzemy w czerwcu 2011 i o dzidziusia staramy się od razu :) oboje po 27 lat mamy :) uważam, że nie mam co odkładać -bo może się okazać za późno :) jesteście już mamusiami ? :)

Gość proszę o logiczne wypowiedzi
ja się wypowiem tak, nie ma co planować tylko działać, nie obawiacie się, że przez odkładanie bo jeszcze to i jeszcze tamto w przyszłości może was los troszkę pokarać i będziecie mieli problem aby zostać matką?