Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj buzi nie otworzy

mleczaki-leczycie mleczaki u dzieci?tak z 3 latkiem do stomatologa idziecie?

Polecane posty

Gość moj buzi nie otworzy

Gość ---5---
ja bylam ze swoja 2,5 letnią cora, sama sie trzeslam na fotelu jak ja trzymalam, a ona jakby wiedziala o co chodzi, buzie otworzyla, lekarz dokladnie kazdy zab onejrzal przy pomocy lusterka, pozniej na raczke pokazal jej przyrząd z ktorego leci powietrze, psikal jej po zabkach, dostala naklejke i zrobila papa. BYlam w szoku. Nalezy chodzic z dziecmi jak najszybciej, 3 latek to jzu na pewno powinien chodzic. Moj dentysta jest super do dzieci, takze poszlo swietnie. Mówi ze mamy przychodzic co 3 m-ce, aby dziecko przyzwyczailo sie do odwiedzin i nie kojarzylo stomatologa z bólem. Wiec za m-c kolejna wizyta :)

Gość nhyu
moje 4 letnie dziecko było może z 10 razy u dentysty.Zęby ma zdrowe,ale kiedy przyjdzie dzień,że coś tam zacznie sie dziać pójdzie i pozwoli dentystce zrobić,bo juz wie co i jak,zna ją i lubi:)

Gość moj ma dziury ale go nie bola
wiec nie chodze

Gość do dentysty marsz

Gość A ja kupuje i co w tym zlego
I pozniej na ulicach widac dzieci z czarnymi ,dziurawymi zebami.Jak Wam nie wstyd!!!

wiesz ja miałam wielkie problemy z zębami. pierwszy raz mam mnie zabrała do dentysty jak miałam coś koło 1,5 roczku. chodziłam często, lekarka leczyla co się dało i jak sie dało, tak żeby mnie za bardzo nie bolało i żebym sie nie zraziła do niej. myłam zęby po każdym jedzeniu, praktycznie nie jadłam słodyczy a zęby i tak jak szpileczki, czarne z dziurami :( lekarka zkleiła jedną dziurę a za kilka dni była w innym miejscu. mama strasznie dbała o moje zabki a i tak były czarne :( więc to nie zawsze jest tak że brzydkie zęby mają te dzieci, których rodzice o to nie dbają. jestem zdania że trzeba iść z dzieckiem do stomatologa jak najszybciej, najlepiej wkrótce po wyrżnięciu się pierwszych ząbków. na początku tak dla zabawy, zeby maluch oswajał sie z fotelem, lampą itp.