Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boze jaka mam upierdliwa siost

Siostra wziela tabletke luteiny, teraz wyliczyla ze okres wypadnie jej

Polecane posty

Gość boze jaka mam upierdliwa siost

na wyjazd na oboz, i chce przerwac i zaczac brac za 3 dni! Dodam ze ma lat 16 i lekarz zapisal jej tabletki na wywolanie miesiaczki. Ona nie podchodzi do tego powaznie, czy takie wziecie jedej tabletki zrobienie przerwy i znow zaczecie brac moze zaszkodzic?

Gość gruszkakula
Rozreguluje jej się wszystko. Przecież to hormon. Nie zaszkodzi poważnie, ale najbliższy cykl czy dwa będzie mieć pochrzanione. Potrzebne jej to?

Gość joojojjj
jak tak zrobi to może dostać okres własnie w te 3 dni kiedy niebędzie ich brała a może niedostać - może też niedostać go jak przyjmie póżniej reszte - trzeba było myśleć wcześniej albo niech idzie do gina i da jej te 3 tabletki więcej i niech je je na wyjezdzie - ostawi po i wtedy dostanie

3 dni przerwy bywają wystarczające, by okres wystąpił w tym czasie

Gość boze jaka mam uperdliwa siostr
Dzieki za komentarze, dodam sie siostra jest upierdliwa i nie zdaje sobie sprawy z tego co robi, okres miala 2 razy w zyciu teraz nie ma go od 2 lat, dlatego ginekolog przepisal luteine, dzis wziela pierwsza tabletke po czym stwierdzila to co wczesniej napisalam, nie zdaje sobie sprawy jak powazne konsekwencje to moze miec:/

Powiedz jej, że okres to nie choroba. Są tampony i supercienkie podpaski, okres nie trwa miesiąc, więc i wyjazdem się nacieszy. Nasze babcie czy mamy (te starsze :) ) używały waty zamiast podpasek, o tamponach nie słyszały, a też jeździły na wakacje. I żyły... A teraz kobieta z byle okresu robi halo i nagle życ nie może, musi okres przesuwać. Boże.