Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie odowiazujaca Marikka

Dziecko ma juz 6 lat a wszyscy sie dziwia ze wyslalismy je na kolonie

Polecane posty

Gość Nie odowiazujaca Marikka

No wybaczcie ale ja tez chcialabym odpoczac. 6 lat to znaczy ze idzie do szkoly. Umie sie samemu ubierac i takie tam inne rzeczy. Co wiec w tym zlego?

Gość ja mam 6 latka
ale nie wysłałabym go jeszcze a czemu go juz do pracy nie wyslesz

Gość wwwwwoka
Zależy jakie dziecko.Niektóre maja 12 lat i nic przy sobie nie robią.

Gość nie robia bo widocznie
we wszystkim wyreczają je nadopiekuncze mamuski i potem taki tego efekt, że z dzieci wyrastaja zyciowe kaleki!

Gość stecka
No przesada...6 lat to chyba jeszcze za male dziecko na kolonie

Gość wiem że odwrotnie
moja kuzynka pierwszy raz pojechała na kolonie jak miała 7 lat, ale pojechała pod "opieką" 9letniej kuzynki, obie świetnie się bawiły i już po powrocie zaczęły planować kolejne wakacje :)

Gość no mnie najbardzieeej
oczywiście , że nic. Ja jak jechałam miałam 7 lat, wspaniale wspominam kolonie w górach. Co za emocje! I pierwsza wysłana kartka do rodziców pełna koslawych literek :D. To chyba najlepsza pamiętka hihi ;)

Gość na kolonie bym go chyba
jeszcze nie wyslala ale gdzies do rodziny na wakacje jak najbardziej.

Gość kunegunda z pragi
ale to ne jest kwestia, ze umie zrobic przysobie, tylko chodzi o dojrzalosc emocjonalna... ja bym 6-latka nie wyslala..... wspolczuje twojemu dziecku, gdybym ja sie dowiedziala, ze moi rodzice mieli mnie dosc, chcieli ode mnie odpoczac, to najpierw bym sie zalamala, a potem poszla sobie w swiat :-P

Gość oj kundzia strzelasz fochy
myslisz, że rodzice nie mają prawa odpoczac tylko we dwoje? przeciez to normalne.

Gość Tu nie chodzi o to że ma sie
kogos dosc tylko czasem chce sie odpoczac od codziennego życia. Czy to cos dziwnego? Wszedzie trzeba wlec za sobą dzieciaka?

Gość kunegunda z pragi
wiesz, ja psa nie oddawalam, jadac na wczasy, a co dopiero dziecka..... a potem sie dziwia, ze nie ma zwiazku emojonalnego z rodzicami, ze taki porzadny dom,a narkotyki, alkhol, bandytyzm..... robtA CO CHCETA

Gość wwwwwoka
kunegunda z pragi niektóre matki trzymają swoje dzieci pod spódnica aż do 18.Mam takie koleżanki, wychowują dzieci na życiowe niedorajdy, bo na wszystko są wiecznie za małe.

Gość a co to znaczy oddawac
według ciebie wysłanie dziecka na kolonie to pozbywanie sie go? czyli całe wakacje ma spedzic z tobą? widocznie z ciebie kolejna nadopiekuncza mamuska jak widac.

Gość **pietruszka**
Moją córcię też posłałam na pierwszą kolonię w wieku 6 lat. Poradziła sobie doskonale, przywiozła ze sobą mnóstwo nowych doświadczeń. Teraz ma prawie 9 lat i aktualnie też jest na koloni, po raz 3. Nie przejmuj się komentarzami nadopiekuńczych mamusiek:)

idąc tokiem rozumowania kunegundy, dziecko chcące wyjechac na wakacje ze znajomymi bez rodziców jest dzieckiem wyrodnym bo zostawia rodziców samych.:classic_cool:

autorko nie daj sobie wejśc na głowę bo wychowasz swoje dziecko na kolejne nie potrafiace radzic sobie w zyciu. Dziecko od poczatku nalezy uczyc samodzielnosci oczywiscie ODPOWIEDNIO DO WIEKU! ( zeby kunegunda nie zarzuciła mi przypadkiem, że może 3-letnie dziecko chce posłac do pracy).:P

Gość SKORO SA KOLONIE
przeznaczone dla dzieci od 6 lat -czyli chyba mozna.ja sama bylam na koloni jak szlam do pierwszej klasy i wspominam to super. nie przejmuj sie komentarzami. jesli dziecku bedzie zle zawsze mozesz go stamtad zabrac.pozdrawiam

Gość no mnie najbardzieeej
kunegunda z pragi - ja bym nie chciała być twoja córką 🖐️. trzymaną pod kloszem. chyba bym we flustracje wpadłaa jeszcze jako dziecko. Ja uwielbiałam wyjazdy, byłam bardzo samodzielna. i nikt mi nie wmówi że byłam za "mała", każdy jest inny a moja mama była mądrą kobietką i całe szczęście. Nie chciałabym być trzymana za spódniczkę do 18stki :o:o

Gość malka w opalkach
to zalezy od dziecka - sama w wieku 6 lat bylam na koloniach tydzien (jakis miesiac po skonczeniu 6 lat) i wspominam to strasznie. Co noc plakalam i nie znosilam dyskotek najbardziej na swiecie. Ale bylam dzieckiem bardzo malo przebojowym i trudno nawiazywalam kontakty. Trzeba obserwowac dzieci, a nie wysylac tylko dlatego, ze kolonie sa od 6 lat. Mysle, ze mojego synka (jest dusza towarzystwa) bym wyslala, gdyby chcial.

Gość brawo brawo dla autorki
mnie rodzice nigdzie nie wysylali i w efekcia jak pojechalam majac 12 lat to ryczalam noc w noc bo nie bylo mamusi ktora wszystko zrobi, ze swojego dziecka takiej sieroty nie zrobie, jeszcze raz brawo

Gość bzbzbzbz
dlaczego piszecie flustracja?? nie ma takiego słowa w języku polskim, mowa może być tylko o "frustracji"...

Gość malka w opalkach
ale z drugiej strony rok pozniej sama chcialam jechac :) nawet wymusilam na mamie naukle obierania ziemniakow :D bo wtedy nie umialam..

Gość nana na na
6-latek na kolonii??? współczuję dziecku mądrych rodziców,, a wiesz kto się nim opiekuje? Jakaś nieodpowiedzialna studentka pewnie, jak to teraz bywa,,oby szczęśliwie wrócił do domu:)

Gość nuby nuby
ja pojechalam w drugiej klasie i na drugi dzien juz polakalm . rodziece odwiedzali mnie 2 razy w tygodniu i w niedziele, wiec nie wiem jak ten dzieciak wytrzyma na tych koloniach. teskni sie ogromnie. ddo dzis pamietam jak bylo mi ciezko.

Gość derty
pierwszy raz byłam na koloniach jak miałam 6 lat,3 tygodnie byłam i było super,do dzis pamiętam.Potem każdego roku jeździłam na podwójne kolonie.I nie chodziło rodzicom o pozbycie się mnie ale o super wakacje.Bo jakie miałam z nimi kiedy musili pracować?????A tak byłam zadowolona,wypoczęta,spędzałam 3 tygodnie nad morzem,3 gdzieś indziej.I całe swoje późniejsze życie byłam zaradna,samodzielna a nie taka mamusicorusia

Gość dareqq
ja pojechalam pierwszy raz jak mialam 7 lat :) super bylo, najmlodsze dzieci mieszkaly w domku z wychowawcami. Wtedy tez przezylam swoje pierwsze doswiadczenie seksulane :P poszlam z kolegą po pączki na deser i za stołówką pokazał mi siusiaka, a ja mu cipke :D

Gość sajkhbw
Nie odowiazujaca Marikka --Rzadko sie zdarza,ze organizatorzy kolonii podejmują sie opieki nad 6 letnim dzieckiem.No ale coz ,w dobie dziesiejszego pedu do kasy organizatorzy podejmma sie chyba wszystkiego aby tylko pieniadze zarobic.Moim zdaniem 6 letnie dziecko jest za małe na kolonie.

moja pojechała pierwszy raz na obóz taneczny jak miała 7 lat radziła sobie lepiej niż niektóre 10 latki, które smarkały w poduszkę :D

ja miałam 6 lat jak mnie rodzice pierwszy raz wysłali pod opieką starszego ( o 4 lata ) brata na kolonie :) Było fajnie i do tej pory pamiętam niektóre wydarzenia. Widocznie silne przeżycie, ale bardzo ciekawe. Raz tylko beczałam, ale brat powiedział mi, że mnie kocha i od razu mi przeszło ( 6-latce nie potrzeba więcej do pełni szczęścia- przynajmniej w tamtych czasach ) :) PS wtedy nie było telefonii komórkowej tylko 1 aparat na cały gmach a do tego telefon od rodziców raz na jakiś czas oraz oczywiście ich wizytacja w połowie kolonii :) Dołożyli \"pieniążka\" do portfelika i nie chciałam wracać :)