Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przepowiednik

w 2012 ma byc koniec swiata!

Polecane posty

kiedys czytalem w jakims czasopismie ze zeby zapobiec takiej katastrofie to o podobnym zjawisku do tego o ktrym sie tyle mowi trzeba wiedziec przynajmniej 25 lat wczesniej 5 lat to za malo by cokolwiek zrobic....my nie mamy nawet 5 :)

Gość yttttttttttttt
skoro ma byc koniec świata to ludzie powinni coś z tym zrobić.chociaż część ludzi wysłać wcześniej do kosmosu

Gość przepowiednik
jakies tak konce swiata wymyslone przez ludzi ze niby w 1999 roku 9 .09!Hahaha...dziadek sie z tego smiał

Gość przepowiednik
Bedzie po Euro!:))

Gość kakakakakaka
Kto by tam wierzył w bajeczki Majów o końcu świata. Tyle sie mówi o tej apokaliptycznej wizji, wierzy sie jakimś baranom z przeszłości co nawet niepotrafili przewidziec końca własnej cywilizacji. Gdyby nawet istnaiły jakieś przesłanki ku temu że i to wywróżyli, to po jaką cholerę sięgaliby tak daleko w przyszłośc skoro dla Majów koniec świata niemiałby juz najmniejszego znaczenia?

Gość 21 grudnia 2012
Słuchaj swojego dziadka, a dobrze na tym wyjdziesz. :)

Gość przepowiednik
CZesc ludzi przezyje,wczesniej tez zalało Atlantyde,a jeszcze wszesniej Lemurie,jakie zjawiska jak przed nami sa podobno cykliczne

Gość przepowiednik
jedny słowem-doswiadczymy przełomu!!:))

Gość 21 grudnia 2012
Przeżyją tylko Ci, co nie wierzą w ten cały koniec świata. :) Jeah, będę żyć.

Gość kakakakakaka
Ciekawe dlaczego ludzie wciąż wierzą w istnienie Atlantydy skoro to kompletny wymysł greckiego starca Solona. Równie dobrze możemy szukać jednorożców, a nawet smoków(coś w tym jest, bo polski eurodeputowany Maciej Giertych wierzy, że kiedyś smoki istniały...lol).

Gość przepowiednik
21 grudnia-ale kiedys umrzesz chyba w to wierzysz?

Gość przepowiednik
ciekawe dlaczego ludzie wierza w to co maga zobaczyc i dotknąc?gdyby mieszkała na bezludnej wyspie to tez bys myslała ze nie ma nic poza wyspą

Gość 21 grudnia 2012
Kiedyś umrę na pewno. W to nie wątpię. Ale po co mam sobie narazie zadręczać głowę tym, czy będzie koniec świata, czy nie? Ludzie zanim będzie koniec świata to umrą ze strachu przed nim.

Gość kakakakakaka
rozumiem przepowiednik ze miales okazje mieszkac na atlantydzie. A moze dziadek??

Gość przepowiednik
do kakakakakaa no własnie napisałem to co ja,nie wierzysz w to czego nie udowodniono,ale to nie znaczy ze tego nie było!

Gość latojka
przebiegunowanie - to cykliczne naturalne zjawisko, następuje delikatnie i powoli, brednie o nagłej zamianie biegunów magnetycznych jak w jakimś elektromagnesie można między bajki włożyć

Gość przepowiednik
do 21 grudnia-nie ma sie czego bac,nie chodzi o straszenie,trzeba sie tylko przygotowac a co ma byc to bedzie, I CIESZYC SIE CHWILA!

Gość olkij
widze ze nie tylko ja jestem wariatka i boje sie końca swiata. niektórzy sie z tego smieja.ale ja naprawde sie tego boje, pomimo ze jestem dorosłym jasno myslacym człowiekiem.. z drugiej strony to nikt tak naprawde nie wie kiedy to nastapi...

Gość przepowiednik
PO CO SIE WKURZAC SKORO W TO NIE WIERZYSZ?

Gość latojka
przepowiednik ty jak widzę tak się zagłębiłeś w te tematy że ci rozum wypłynął:/ dalej googluj na necie to twoja wiedza będzie tak rzetelna jak wiedza z Pani Domu:/ co do Nibiru czy planety X to jednak najpierw postudiuj trochę kosmologię albo astronomię a potem coś napisz... i co to za tajny teleskop NASA co?? może jakaś nazwa? bo chyba mi nie powiesz że wybudowali go dokładnie na biegunie?? i w ogóle to tak na którym???

Dla mnie cała ta dyskusja jest beznadziejna. Może podyskutujemy co będzie za jutro... w roku 2009. Prawda jest taka, że nikt dokładnie nie wie co nadejdzie a takie gdybanie zostawcie dla siebie bo niektórych żal czytać. Gadka o tym, że kiedys ma byc koniec świata jest dla ludzi, którzy chcą zarobić na sensacji, twórców filmów takich jak ten i świrów, takich na poziomie $cjentologów. Miała byc katastrofa w 2000 roku i nic. Koniec świata miał nastąpić 31 grudnia 999 roku - i nic. To że majom kończy się kalendarz ma byc dowodem na koniec świata jest bzdurą, na temat której nie ma sensu gadać, bo majowie zapowiadali koniec świata już 3 razy. Rok 2012 ma być tym właściwym bo niby ma nadejśc zmiana biegunów na ziemi (na co nie ma dowodów bo cykl przebiegunowania Słońca wynosi 22 lata, co 11 lat bieguny się zamieniają miejscami). Koniec świata równie dobrze może nadejść w 2060 (bo tak powiedział Newton) albo w 2880 kiedy w Ziemie może walnąć jakaś planetoida (gdzie prawdopodobieństwo zdarzenia wynosi 0,33%). Co do 2012 wiem tyle - może mieli euro (walutę) - Będę Igrzyska w Londynie - Dania obejmuje prezydenturę w UE - 1 lipca prezydenturę w UE obejmuje Cypr - Koniec Kadencji Sarkozyego i Miedwiedewa - Będę miał za dużo lat ;)

Gość 21 grudnia 2012
latojka - dokładnie. Przebiegunowanie Ziemi jest to długotrwały proces. A nie, z dnia na dzień. przepowiednik Ja cieszę się chwilą i nie chcę myśleć co będzie za kilka lat. Nie wierzę w to, że będzie koniec świata w 2012, i już.

i jeszcze troche info Coś o przebiegunowaniu ziemi z bardzo popularnego źródła :D http://pl.wikipedia.org/wiki/Przebiegunowanie_Ziemi I teraz najważniejszy cytat: "Według niektórych opinii czasowe zaniknięcie pola magnetycznego w czasie zmiany polaryzacji biegunów może spowodować znaczny wzrost ilości bardzo szkodliwego promieniowania kosmicznego docierającego na powierzchnię Ziemi. Nie ma jednak żadnych nieodpartych naukowych dowodów na to, że odwrócenie pola magnetycznego miało by prowadzić do jakiejkolwiek katastrofy ekologicznej czy wymierania organizmów żywych. Zarówno homo erectus jak i jego przodkowie przeżyli wiele podobnych katastrof." Także jeśli chodzi o przebiegunowanie to raczej nic nam nie grozi...

Jesli tak ma byc ( w co ja osobiscie wierze) to najwazniejsza rzecza jest nie wpadac w panike. Oczywiscie tysiace ludzi beda chcieli zostac przy swoich dobrach materialnych, ale co im to da? Trzeba sie przygotowac zarowno fizycznie jak i psychicznie na wszystkie mozliwosci. Ja sie do tego dnia przygotuje :P

Gość przepowiednik
PRZEBIEGUNOWANIE-tak po chłopsku-21 grudnia 2012 planeta Nibiru bedzie wymijła Ziemie i wpadnie w grawitacje ziemska,wiadomo ze Słonce trzyma Ziemie i ona obkerca sie wokół,jednak Nibiru zaburzy ten cykl,Ziemia zatrzesie sie ,zatrzyma tak jakby nie wiedziała co zrobicZatrzyma sie na kilka chwil(ile?nie wiadomo),Wtedy oceany i cała woda wyleja i zaleja całe lądy,a ziemia co wypadła z obiegu zacznie sie obkrecac w strone przeciwna,krótko mowiac bieguny zamienia sie miejscami