Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

bosz... franka ja mam wrazenie ze tylko karmie dzien i noc, teraz tez karmie. jakbym sie nied nauczyla karmic 1 reka to bym juz neta ani komorki nie widziala... jutro pediatra przychodzi, zobaczymy... mala slabo przybiera a mleka mam ful, chyba mnie czeka wizyta w poradni laktacyjnej... gdzie reszta??? odezwac sie!

jakie wszystkie wzorowe mamusie ;) dziećmi się zajmują i do neta nie zaglądają ;) mój ostatnio tak wrzeszczał że zaczęłam go poić herbatką uspokajającą i nawet wczoraj mi spał od 23:30 do 6 rano :D

no to olaly nas kobity :( fraka a ile twoj juz ma tygodni ze cala nocke przesypia? czy to tak wyjatkowo moja potrafi 5 godz przespac w nocy ale tylko ze mna w lozku i najlepiej przytulona twarza do golego cycka :D

mój 29 kończy 3 miesiące, i niestety tylko jedną noc mi przespał, tak to mam 2 razy pobudkę w nocy :( potrafi przespać 6-7 godzin ale zawsze jest to 21-3 albo 19-2

Ja juz do porodu nie odliczam ale zagladam tu :D W koncu wytrwalam w tym temacie dosc dlugo i caly czas mnie interesuje co u Was. Moj maly w sobote miał 3 tyg,teraz ciezko pracuje nad nauczeniem go zasypiania w lozeczku,bo on to by najchetniej przy cycku i na rekach,a jak juz daje do lozeczka to jest przedstawienie...no i nie idzie mi to najlepiej. Ale damy rade trzeba byc dobrej mysli!

ewelinka dobrze ze sie pojawilas bo juz susza totalna! ja juz nie probuje z usypianiem bo padalam z nog po kilku nie przespanych nocach i maz nie wyspany do pracy, biore ja do lozka daje cycka i spimy. wiem ze dupa ze mnie ale chociaz te 6 godzin pospie a wygladalam juz jak cien czlowieka :) jak skonczy 3 miechy to ja zaczne uczyc

Oczy jak wiekszosc dzieci ma mega niebieskie :D moze mu takie zostana fajnie by bylo , a co do usypiania w lozeczku...ja poki co jestem twarda chociaz ze zmeczenia padam na pysk!

a mój od początku miał ciemno szare oczka :) i od początku śpi u siebie, no ale ja karmę butlą więc nie mam ciągot do karminie butlą, poza tym dziecko musi być karmione w pól siedzącej pozycji wiec w łóżku było by niewygodnie powodzenia w oduczaniu ;)

Urodziłam! Nikola 23.25. Rodziłam 4.5godz bylo super rodziłam z chlopAkiem'bardzo mi pomagał. Przeciął pepowine mala ma 3.6kg i 56cm oraz 10punktow APgar wlasnie ja karmie piersią. Obcielam jej juz paznokcie bo sie drapala. Czuje sie dobrze. O 15 wczoraj odeszły mi wody , he tylko troche bo pęcherz został przebity w szpitalu o 21. O 19 izba przyjec i skurcze co 5minut, 20 ktg, 21 przebicie pęcherza, 21.30 ktg, po 22 tańce na piłce i spacery. Po 23 fotel i parcia o 24 odpłynelam i o 1 juz kontaktowałam. O 6 przywieźli mi córeczkę spokojną i SLICZNA niunie. Ja sie poPłałakam przy porodzie, a chłopak mial łzy w oczach gdy zobaczył córkę czuje sie super mając ja przy cycusiu. ==== MIalam Wam to napisac po porodzie, ale nie mialam sily wchodzic na neta tylko zapisalam ;)

Dianka nareszcie gratulacje! Niunia sliczna no i najwazniejsze ze zdrowa,jest dzien starsza od mojego syncia.Porod przezycie mega! Jak ja wspominam porod to do teraz mi łzy napływaja do oczu jak sobie przypomne jakie to wspaniałe uczucie jak te małe szczescie kładą na brzuszek.

gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! słodkie bobaski :) a mi napływają łzy ale dlatego ze tak strasznie było :( ale było minęło teraz sie cieszyć trzeba :D choć mój to szatan wcielony, a na początku aniołek ;)

Dianka gratuluje, niunia slodziutka! a juz mialam wolac halo lubin!!! gdzie jesteś! :D ale ci zazdroszcze takiego krotkiego porodu, ja rodzilam 13 godzin i nie wiem czy sie zdecyduje na nastepny, jeszcze gorzej wspominam pobyt w szpitalu po porodzie no ale to wroclaw, bylam przygotowana. teraz jak patrze na moja niunie (spi tak slodko na brzusiu) to te kilka dni nie ma znaczenia ale i tak bede kazdemu odradzac rodzenie we wrocu, wszedzie tylko nie tu :(

Czesc mamuski jak sie macie??wy tez tak pochloniete dzieciaczkami jak ja??malutka w sumie jest spokojna ale jak zasnie to wiadomo pranie prasowanie itp..jak ten czas leci nam juz miesiac stuknol a jeszcze tak nie dawno wszystkie bylysmy podniecone zblizajacym sie porodem a tu prosze juz wszystkie rozpakowane:):) trzymajcie sie cieplutko i duzo zdroweczka wam i malenstwom zycze.

selena slodziutkie masz malenstwo :) moja strasznie absorbujaca tylko na raczki u mamusi albo tatusia, na cycusiu a w lozeczku to czasem drzemka w dzien bo w nocy ze mna spi. troche ja oduczam od tych raczek bo mi opadaja :) ostatnio wkladam do nosidelka siadam na przeciwko i rozmawiam - jakis czas slucha a potem znow w placz. ale moze powolutku jakos dojdziemy do ladu a dokarmiasz dalej butla czy juz nie potrzebuje?

Czesc dziewczyny co tam u Was?? andzia210909 ojj oduczaj oduczaj bo bedziesz miala problem!!ja mialam tak z synkiem ze tylko na rekach lub przy cycy zasypial ojjj straszne to bylo bo jemu kilogramow przybywalo a mi kregosup siadal..z mala robie inaczej:):)jedzonko ponosze do odbicia i klade do lozeczka postoje przy niej pogadam do niej a zasypia jak glasze ja po czole:):) w ogole jest przekochana zabija usmiechem:):):)probuje cos tam gaworzyc ale jeszcze jej to nie wychodzi w nocy budzi sie tylko raz na jedzenie ale moze dlatego ze karmie ja butla niestety ja nie wykarmialam jej i ona nie przybierala na wadze wiec musialam dokarmiac.. trzymajcie sie cieplutko i odzywajcie czaem:):)

Witajcie :D Moj wrzeszczek mialostatnio2 dni mega kolke, po moim kurdczaku smazonym , ach ta pokusa :( PObudzalam laktacje ostatnio. Bierze mnie chyba przeziebienie :( Mala wazyla w 3tyg 4,100 a w 6tyg 4,800 tluscioch z niej :D I je z samego cycka. Na prawej piersi sutek jest twardszy i leci troszke3mniej mleka... Hmmm nie wiem coto moze byc, zapytam poloznej... pOZDrawiam :D

nie wiem czy ktos tu jeszcze zaglada :) Roza konczy jutro 3 miesiace, wazy 5.5 kg strasznie jest absorbujaca, nawet 5 minut sama nie polezy, ale jest coraz fajniejsza poza tym walczymy siagle z alergia, nie moge znalezc przyczyny, ale jest coraz lepiej pozdrawiam was i wasze pocieszki! wszystkiego dobrego na pierwsze swieta z maluszkami!

Andzia witaj :* Ja zagladam oczywiscie ale cos tu cicho i pusto. Moj mały konczy w sobote 3 miesiace wazy 6 kg..ojj ale ten czas zleciał,dopiero co tu odliczałysmy wszystkie,a teraz jak czytam wstecz to nie wierze,ze to ja pisałam i smieje sie strasznie hehe,pozdrowionka!