Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

hehe trabka ja raczej więcej dzieci mieć nie będę ale jeśli to też tylko przez cesarkę ale gratuluje :) i czekamy na inne ;) rozsypujcie się :) ja nie mam rozstępów ale moja siostra cioteczna dostała na 3-4 dni przed porodem i to chyba ze 100 takich 0,5 cm na 3-5 cm ale to zależy jakie ma się ciało i czy się dbało o brzuch. Ja non stop smarowałam się a ona nawet balsamu nie stosowała dziewczynki po porodzie !!! jak tam wasze krocze i łechtaczka??? mnie trochę kuje w miejscu szwu ale łechtaczka już prawie niewyczuwalna

witam wszystkie przyszle mamusie... i od nowa, minela noc i u mnie nic sie nie zmienia... oznak porodu ani widu ani slychu :(

Gość nika 85
prosze sie tu nie zalamywac :) na wszystkie przyjdzie pora kiedys ta ciaza musi sie skaczyc.Ja czekam cierpliwie bez nerwow i prob wywolywania :):) dzis jest juz 15 dzien wrzesnia znowu nowy dzien :):)

witam, u mnie to samo czyli nic :) poza tym ze noc nie przespana krecilam sie tylko z boku na bok i teraz wszystko mnie boli od tego krecenia :( jakby tego bylo malo to doliczylam sie nowych rozstepow, oczywiscie na tym samym biodrze, co za cholera sie przyczepila??? ciekawe jak tam Kala, chyba juz po cesarce i ma mala, jak ja jej zazdroszcze ze juz nie musi czekac!

co racja to racja... jeden dzien blizej jestesmy :) jeszcze tylko "kilka" i bedziemy trzymaly swoje dzieciaczki na rekach :) miejmy nadzieje, ze szybko zleci. moja niunia wazy juz 3200 :D jestem taka ciekawa jak wyglada...

Wiecie co wam powiem.... Cała ciąża i cały ten poród to PIKUŚ przy kolkach.... Do takiego wniosku ostatnio doszłam. I nie wiem czy z tego powodu szybko zdecyduję się na kolejne dziecko. Tak, właśnie z powodu kolek...

witam:) u mnie tez kolejny dzien ciszy a tyle po terminie:( jutro polozna ma zadecydowac co robic dalej ale z tego co opowiadaly mi kolezenaki jezeli nie ma zagrozenia dla dziecka czekaja cierpliwie ewentualnie zrobia masaz szyjki w uk niestety stawiaja na naturalny przebieg ciazy i porod.....ja latam sobie po necie i czytam ciekawostki dotyczace przyspieszenia porodu wyczytalam ze olejek rycynowy z sokiem pomaranczowym podobno pomaga tak jak potrawy z przyprawa curry ale czy to prawda hmm?? pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie oczekujace a nowym mamuska serdecznie gratuluje!!

Gugle to fakt kolek strasznie sie boje na szczescie moj synek mial tylko raz bylo to 9 lat temu a karmilam piersia ale kazde dziecko jest inne wcale sie nie zdziwie jak malenstwo da mi popalic..mam kilka specyfikow juz przygotowanych na wszelki wypadek:)przezorny zawsze ubezpieczony:)pozdrawiam.

selena ja tez o tym slyszalam, ale na rycyne to uwazaj bo jak masz wrazliwe jelita to cie skreci z bolu a nie wiadomo czy pomoze. a masaz szyjki podobno skuteczny tylko nieprzyjemny delikatnie mowiac

Witam wszystkie przyszle mamusie:))) Dolacze sie do tematu- tez czekam...... i to jest jeszcze gorsze czekanie, bo jestem dopiero w 36+tc a juz dwa tyg temu lekarz przepowiedzial mi szybszy porod-max za 3 tyg, ze wzgledu na bardzo liczne skurcze (do tego mialam juz wtedy dojrzewajace cienkie lozysko i miekka szyjke macicy). Co 5 dni jezdze na ktg i sprawdzam czy wszystko ok. Z tymi skurczami jest najgorzej. Mam okresy ze wystepuja one przez godzine co 5 min i wygladaja jak pierwsza faza porodu- masakra. Strasznie denerwujaca sytuacja... Grubsza i bardziej spuchnieta tez juz nie che byc bo ledwo laze :((( Musze wytrzymac jeszcze 4 dni do polnego 37tc i chyba zaczne sobie "pomagac" zeby wszystko przyspieszyc ;)) Pozdrawiam serdecznie

andzia210909 ..masaz szyjki wiem jakie to uczucie...mialam to robione 4 razy rodzac synka...nie wypowiem sie lepiej ale kazda kobitka inaczej to odczuwa. marianna26 bedzie dobrze!!!!mi lekakra tez mowila ze urodze wczesniej od 7 miesiaca mialam rozwarcie na palec a 4 tyg.temu mala byla juz skierowana glowka w dol i w kanale rodnym ona byla pewna ze ja urodze do 30.08a tuuuuuu czekam i czekam i nic:(mi nawet czop sluzowy jeszcze nie odpadl:(

to dokladnie tak jak u mnie. lekarz powiedzial ze niunia ulozona jest bardzo niska glowka do dolu i ze macica jest w pelni gotowa do porodu. zdaniem lekarza powinnam urodzic na dniach, a tu tydzien minal i nic, ani jednego skurcza zadnego bolu, czop tez nie odszedl :/ no coz... trzeba czekac dalej...

MamaNikolki ja mialam kilka terminow i juz sama sie w tym pogubilam 30.08 kolejny na 3.09 kolejny na 9.09 i ten jest na kazdej karcie pisany i tym sie suregowali..a ostatni na 11.09..i badz tu czlowieku spokojny:(angielska polozna mowi cos innego..polski lekarz cos innego i tak od 30.08 siedze jak na szpilkach:(

najgorzej tak czekac... a tych terminow to coraz wiecej, przybywa po kazdej wizycie u lekarza... mnie cos brzuch dzis pobolewa od spodu, ale to raczej nie na porod :P

Gość Kosma22
Gugle! wiem co masz na mysli w kwestii kolek. Ta bezsilnosc... ja w zeszlym tyg bylam sama w domu z malym - kolka przez 2 godz. Masakra, kregoslup pęka, rece odpadają, spiewam, tancze, nosze, klade na brzuszku, masuje, nawet sie posunelam do suszarki nie mowie juz o kroplach espumisan i nic nie dzialalo! Troche mniej poplakiwal przy noszeniu.. ale ile mozna? Teraz juz zabronilam mezowi wychodzic po poludniu bo w dwojke to sie mozna przynajmniej zmieniac. Doszlam wreszcie do tego ze to OWOCE powoduja u mojego synka kolki. Niby moge jesc jablka, ale wystarczy szklanka soku jakblkowego i kolka murowana. Ostatnio rodzice przywiezli winogrona z dzialki.. mhhh cudowne wiec troche zjadlam i kolka znowu. Jak nie jem owoców to nie ma problemu.. z kolką.. bo wzdęcia ma codziennie i tez trzeba sie natrudzic, żeby mu pomóc w "pracy nad bąkiem" ;) ehhh racja poród to pikuś przy tym wszytskim!

Byłam dzis u gina :D 1 cm rozwarcia,mały od ostatniej wizyty przybrał troche bo 2.09 wazyl 2,700 dzis wazyl 3,100. Lekarz mi powiedzial ze wszystko jest juz gotowe,a przy okazji trzasnął mi ten masaz szyjki macicy-no myslalam ze oszaleje nie moglam wstac i sie ruszyc-bołało jak jasna cholera. Tak wiec mnie poinformowal ze w kazdej chwili sie moze cos zaczac robic a gdyby do 24 wrzesnia sie nie ruszyło to mam 26 przyjsc na oddzial z torba juz spakowana,wiec w szpitalu bede spokojniejsza niz w domu. Teraz mnie boli brzuch ale jakos nie za specjalnie to chyba po tym masazu-grrr ;/

po raz kolejny ciesze się że karmię sztucznie MAŁY NIE MA KOLEK :D!!!!!!!!!!!!!!! mogę jeść co popadnie :) dziś jutro i w zwartek mamy wyzyty u okulisty, ortopedy i kontrolna w szpitalu, mam nadzieję że wszystko jest ok. w weekend jadę na tydzień na mazury i jak wrócę muszę jeszcze iść do neurologa (oczywiście wszystko prywatnie bo państwowo terminy abstrakcyjne ) i jeszcze muszę zaszczepić na rota i pneumokoki w końcu nie wiem czy sie podzieliłam info że zaszczepiłam skojazonymi

przekonała mnie rozmowa ze znajomym lekarzem, skojarzona 120 zł, za rota i pneumokoki po ok 300 zł zapłacę młody dostał teraz 2 szczepionki w uda i płakał strasznie a tak by miał 4 ukucia :( nie miał gorączki i ogólnie super się czuł

witam kobitki w nowym dniu :) i kolejny dzien blizej :) kurcze zeby to bylo wiadomo kiedy, to lepiej by sie odliczalo a tak to jakos w ciemno. jutro mam termin z USG a do tego z @ 5 dni zostalo kurcze mam od wczoraj jakies obfitsze uplawy, nie wiem czy to normalne, juz sie zaczynam bac czy to nie wody ale chyba wody wygladaja jak woda a nie jak uplawy?

ja tez ostatanio zauwazaylam, ale wiecej sluzu, taki jasniutki prawie bezbarwny... to chyba ani nie czop ani nie wody :/

dianka a ja mialam tylko na poczatku ciazy a potem calkiem przeszlo i dopiero teraz nagle tak duzo, dlatego sie przestraszylam. poza tym teraz na sam koniec to juz mam takie schizy ze sie budze w nocy i sprawdzam czy sucho miedzy nogami :D

Gość Nika 85
u mnie tez narazie nic sie nie dzieje ale mam jeszcze troche czasu do terminu malutka kopie, wierci sie,chyba jej dobrze w tym brzucho-domku.:) 38 tydz:):)

andzia ja mam dokladnie to samo :D:D widze, ze nie jestem sama... ja wczesniej mialam sluz ale nie w takich ilosciach, terez tez w sumie nie ma tego az tak strasznie duzo. czuje "mokro" ale bez przesady. moze na koniec ciazy tak musi byc...

A CZY KTORAS JUZ UPIECZONA MAMUSIA MIAŁA MASAZ SZYJKI MACICY? JESLI TAK TO PO JAKIM CZASIE OD JEGO ZROBIENIA ZACZEŁYSCIE RODZIC? JA WCZORAJ MIALAM ZROBIONY PRZEZ MOJEGO GINA I WIECZOREM MIALAM DELIKATNE PLAMIENIE,JUZ MYSLALAM ZE TO JUZ ALE ZNOW CISZA PRZEZ NOC. POZDRAWIAM!!!

Gość Nika 85
czy mozecie mi powiedziec jakiej konsysteci i jakiego koloru wyglada wasza siara przeczytalam ze powinna byc to zoltawa gesta wydzielina a u mnie jest to przezroczysty rzatki plyn :(