Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

Hehe,moja siara :D : Najpierw gdy wyplywa jest mocno pomaranczowa i gesta, pochwili "dogania" ja mleczno przezroczysta wodna konsystencja. Gdy wyschnie, wyglada jakby sie kruszyla. Tyle :) Aaaa i wzmozona wydzieline mialam w okolo 7tc, ciagle latalam do wc, bo balam sie ze poronilam :( Ale jest dobrze :)

mi z piersi leci roznie. raz jest to przezroczysta woda a raz takie bialo-zoltawe mleko. ale raczej rzadsze. nie wiem czy to dobrze...

ewelinka wczoraj selena pisala ze miala cztery razy masaz przy 1szym porodzie wiec to chyba nie tak od razu, ja myslalam ze to jest bardziej skuteczne nika mi wogole nic nie leci, ale jak raz nacisnelam zeby sprawdzic to tez byl taki raczej przezroczysty plyn. nie chce na sile nic wyciskac bo sie boje ze mi potem bedzie cieklo

podobno nie wolno wyciskac!! ja niestety nie musze bo samo mi leci :( malo przyjemne, a to dopiero poczatek...

Ech.. Franka, a moja położna mówiła że dzieci karmione sztucznym pokarmem też miewają kolki, to kwestia niedojrzałego układu pokarmowego. Moja miała kolki 3 dni z rzędu, pomógł nam Infakol, ja piję koperek do każdego posiłku, koniecznie po każdym jej jedzeniu trzeba ją odbić. No i odstawiłam to co wprowadziłam nowego, czyli banana i ogórka.... Tego się pilnuję i od kilku dni kolkowa cisza, mam nadzieję, że na dłużej. I bez kolek mała jest problematyczna, bo nie da się łatwo ululać (potrafi po jedzeniu 2 godziny marudzić i pośpi wtedy pół godziny i wstaje na kolejne jedzenie) i ciągle chce jeść (a ja produkuję chyba za mało pokarmu jak dla niej...). Ech, jeden dół, gdzie się nie obejrzę tam problem.... :/ Masażu szyjki nie miałam, nie powiem jakie to uczucie i wolę nie wiedzieć bo podobno to tragedia..

czesc dziewczyny iii nadal cisza..mam nadzieje ze po dzisiejszej wizycie u poloznej cos u mnie ruszy moze da mi skierowanie do szpitala...wkoncu.. a co do masazu szyjki..ja przy porodzie synka mialam bardzo sile bole parte a rozwarcie tylko na 3..wiec meczyli mnie tymi masazami nie pomagalo bardzo plamilam przy tym jest to normalne.. bardzo chcialabym tego tym razem uniknac ale cos marnie to widze:( siara...mi nic nie leci..ale bardzo mnie piersi bola,a zaopatrzylyscie sie juz w nakladki i kremy do piersi przy karmieniu??ja to zrobilam mojej mamie cala liste i mi przyslala..wszystko czeka..pokoik dla dziecka,torby spakowane do szpitala a moja gwiazda o wyjscu nie pomysli... trzymajcie sie dzielnie dziewczyny:) pozdrawiam.

mi w czasie porodu wsadziła palce i ruchem okrężnym jakby rozciągała pochwę, nie wiem czy to ten masaż, ale bolało jak jasna cholera, przy tym zaczęłam wrzeszczeć z bólu o tak nawet nie krzyczałam co do kolki to ponoć nie wiadomo skąd i dlaczego ona się bierze, ja natomiast jestem szczęściarą i mam nadzieję że tak będzie nadal, bo mały kolek nie ma :)

Cześć! Ja jestem nadal w szpitalu. Cesarkę miałam o 9 rano w poniedziałek, a o 9.24 córeczka była już na świecie. Waga 3150, długość 55cm, punkty 10/10. Jest prześliczna i ma czarne włoski. Co do samego zabiegu to nie było źle, myślałam że będzie gorzej, ale dzień dzisiejsz to koszmar. Odłączyli cewnik i kroplówke i kazali wstać. Póki leżałam na łóźku to czułam się świetnie, ale jak siadłam to musiałam się położyć zaraz bo prawie zemdlałam. Do łazienki to szłam w pół zgięta, trzymając brzuch i ledwo oddychając. W końcu popłakałam się z bezsilności. A najgorsze jest to że od rana walczyłam z pokarmem dla małej i nic. Wczoraj pięknie ssała, a dzisiaj wcale nie chciała była głodna i płakała:-( leci mi sama siara, pokarmu narazie brak. Będę starała się to zmienić,ale czeka nas ciężka praca. To by było na tyle. Będę starała się na bieżąco informować Was o naszej sytuacji i czekam na kolejne rozpakowane Mamy.

Kala82 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!ALE CI ZAZDROSZCZE!!!!! u mnie niestety nic..bez zmian nadal dwupak:(:(dzisiaj bylam u poloznej zbadala,posuchala no i powiedziala ze jak do niedzieli nie urodze w poniedzialek mam jechac do szpitala na wywolanie ale i tak uwazam ze to przesada tak dlugo czekac,dobrze ze maluszek wierci sie non stop czyli wszystko oky:) FRANKAZWARSZAWY no wlasnie w ten sposob wyglada masaz tyle ze on nie naciaga pochwy tylko wciska paluchy az do szyjki macicy ktora ciezko jest chwycic i kreciiiiiiiiii wrrrr,brrrr..ale np.moja kolezanka nie czula az takiego bolu jaki ja mialam...KAZDA KOBIETA PRZECHODZI WSZYSTKO INACZEJ!!!!mnie np.bole parte nie bolaly az tak jak inne kumpele a rodzilam bez znieczulenia jejku ale jestem wredna!!!!mam nadzieje ze nie przestraszylam was..przepraszam jakby co!!!!

witam, u mnie dalej cisza, poza tym ze mala sie straszni wiercila, mialam nadzieje ze szuka wyjscia :) ale chyba nie bo teraz spi. dzis mam termin z usg i licze ze cos sie ruszy ale na razie nic na to nie wskazuje :( selena nie martw sie ja juz sie tyle nasluchalam ze jestem na wszystko przygotowana i juz mi nawet wszystko jedno jak bedzie byle sie zaczelo. dziwie sie ze kaza ci tak dlugo czekac, ale moze zacznie sie wczesniej :)

andzia210909 masz racje nie na co panikowac a juz chce zeby mala sie urodzila,byla zbadana i niech zrobia co maja zrobic byle bylo wszystko dobrze...bardziej sie denerwuje i martwie o nia niz o moj porod juz jeden 9 lat temu przezylam teraz tez:):)a pozniej taka cudowna nagroda na piersiach:):):)achh nie moge sie doczekac:):) dzisiaj mam takie delikatne pobolewanie na okres ale juz mialam tak wczesniej i nic...wiec na rozpoczecie akcji raczej bym nie liczyla.

Gość nie_znamy_dnia_ani_godziny
Witam Mamuśki : ) Mam termin na 22.09. W nocy męczą mnie bóle już od ponad tygodnia, takie jak przed okresem. Zdarza się, że sa bardzo nieznośne. Od zbyt długich spacerów też mnie "ściąga" grawitacja. Innych typowych objawów nie zauwazyłam. Dziś byłam na KTG, wykres wzorowy- dzieciak w b.dobrej kondycji, a czynność skurczowa macicy 10-12%. To moja I ciąża. Czy to wrózy że ciążę przenoszę? Czy jest w ogóle na to reguła? Może być tak że mimo tak niewielkiej czynności s. urodzę o czasie?

39 tydzien ciazy termin 27 wrzesien dolanczam do was. Zero skorczy..zadnych narazie objawów, druga ciaza...

Gość Nika 85
ja czuje sie jak sloniatko popuchniete dlonie prawa mam zdretwiala brak czucia, twarz zmieniona jestem bardzo leniwa i spiaca o jak ja juz marze zeby bylo po wszystkim:):

Gość Nika 85
2 pazdziernik ale lekarz powiedzial mi ze bedzie wczesniej oby sie nie pomylil:):)

Gość Nika 85
Nie wiem stwierdzil to po badaniu.

Siemaneczko :D Pucuje okna i jestem na nogach od 4,30! :D Zaraz lece do tesco po wanienke dla ksiezniczki :P POzniej wysprzatam porzadnie mieszkanko, zrobie pycha obiad i wieczorem urodze :) tak bym chciala :D:P

Ja tez mam wielka nadzieje ze cos sie dzis ruszy,brzuch mi sie stawia bardziej niz zwykle,ale watpie zeby to byly skurcze bo mnie nie bolą,ale rano zauwazylam jakby reszte czopu tzn wydzieliny brunatnej no i brzuszek od wczoraj znacznie sie obnizyl.

Gość nie_znamy_dnia_ani_godziny
Witam dnia kolejnego :) Wczoraj delikatny seksik i znów noc spokojna :) Za każdym razem po małym brykanku noc jest mniej bolesna. A jak nic, to brzuch rwie i nie daje spać!! Ktoś mi może udzielielić odpowiedzi na moje ost. pytanie odnośnie KTG? Skurcze 10-12% - termin za 4 dni. I ciąża. Czy to wróży, że ciążę przenoszę? Jutro jadę na ślub i wesele. Może coś wydrepczę? :) Wczoraj dotarł do mnie Laktator PHILIPS AVENT. Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Wybrałam go ponieważ kobitki go zachwalały (sposród wszystkich innych najmocniej..). Wczoraj z ciekawości przystawiłam do piersi i zasysałam dobre 15 minut i nic ;/ Jak lekko brodawki pociskam, to się sączy. Czasem i bez tego. A le zastanawiam się, czy siła ssąca tego urządzenia nie jest za mała, bo zaczynam wątpić w jego działanie ? 40 tydzień ;)

ja ciagle w jednym kawalku. A tak bym juz chciala miec coreczke przy sobie! Pryzjechala do mnie mama i czekamy razem; W ten weekend bede miala gosci wiec moze to zdopinguje mala do wyjscia na ten swiat?? Brzuch mnie pobolewa od czasu do czasu ale poza tym nic sie nie dzieje. Chodze na zakupy, na spacery, jezdze samochodem wypucowalam dom od gory do dolu i nic! Boje sie ze bede maial wywolywany porod! Sciskam was mocno!

eh, u mnie tez nic, tez bede miec gosci w weekend, siostrzency pewnie dadza mi popalic wiec moze cos sie ruszy. wczoraj latalam po miescie i tylko mnie od tego kregoslup boli nic poza tym ewelinka jak ten czop juz byl brunatny to ty bedziesz na dniach rodzic :)

co do KTG to nie znam sie kompletnie ale chyba zadnej regóły na to nie ma, niektore dziewczyny mialy ktg i kompletnie nic sie nie dzialo a za pare godzin juz rodzily ja mam laktator tommee tippee taki z raczka ale nie probowalam go przystawiac bo z tego co wiem to nie wolno przed porodem nic na sile ciagnac. na pewno bedzie dzialal jak juz bedziesz miec "prawdziwy" pokarm :) na razie to tylko siara a masz taki z pompka czy elektryczny?

Witam dziewczyny ja kolejny dzien w dwupaku:(:(tyle po terminie a mnie nic nie bierze no oprocz wscieklosci!!!!!ale dobrze ze w poniedzialek wywolanie mam nadzieje ze szybko pojdzie i przytule moja kruszyne.. Dianka90 no moze tobie takie bieganie po mieszkaniu pomoze...ja mialam przez caly miesiac remont domu nie oszczedzalam sie malowalam szorowalam ukladalam a mala tylko radosnie podkakiwala w brzuchu:) andzia210909 ja z tommee tippee mam wszystko ta firme polecily mi dziewczyny troche tansze od Aventu a tez bardzo dobre..ja trafilam na swietna promocje:)wszystko za pol ceny bylo to nawet wyparzacz do butelek sobie kupilam:) a tak w ogole to trzymam za wszystkie oczekujace kciuki oby u Was poszlo szybciej pozdrawiam cieplutko