Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmatrwiona mama

Moj syn ma sporo plame z bialych wlosow na czubku glowy, a jest bladynem

Polecane posty

Gość zmatrwiona mama

co to moze byc? Ma to od urodzenia, ale myslalam, ze to z czasem zniknie a nie znika, syn ma 1,5 r. Nie jest to prawie widoczne, ale martwi mnie to, a na dodatek zauwazylam, ze ma tez u nasady rzes na srodku powieki tez jasniejszy pasek? Czy mam powod do zmarwien? Od czego to moze byc? Slyszalam kiedys jak sasiadka mowila, ze to dlatego bo sie kiedys przestraszyla jak byla w ciazy(jej syn tez ma cos takiego), ale mnie to dreczy.

Gość bladyni tak mają

Nie wiem jak to się nazywa, może \"myszka\" - niektórzy ludzie mają kępki białych włosów tak po prostu, to sprawa genetyczna. Moja koleżanka tak ma, włosy ma brązowe a przy czole wyrasta jej pukiel siwych włosów. Śmiesznie to wygląda, nie da się zamalować farbą i tak już po prostu ma - przyzwyczaiła się. To tylko sprawa kosmetyczna, nic więcej.

Gość zmatrwiona mama
Wielkie dzieki, ulzylo mi, a ja juz zaczelam sie bac, ze to moze jakas choroba. Jeszcze raz dziekuje.

Gość ffffffffffffffffffffff
BIELACTWO

Gość zmatrwiona mama
Ale on nie ma , zadnych plam na ciele tylko te we wlosach. Nie wiem, ale chyba bedziemy musieli zasiegnac opinij lekarza.

Gość grenadinne
moj kuzyn tez ma cos takiego. obecnie jest przed 30 i nigdy nic wiekliego mu nie dolegalo, wiec mysle, nie denerwujesz sie mocno na wyrost.

Gość zmatrwiona mama
dzieki, ale chyba nie bede mogla spac spokojnie az nie bede miala pewnosci ze to tylko znamie czy cos tam takiego. Wlasnie obejrzalam malego dokladnie i nie znalazlam zadnej plamki nawet na glowie w tym miejscu gdzie ma biale wlosy nic nie ma.

Gość tttttttttttttttttttttttt
To na pewno bielactwo. Ja to wiem :(

Gość tttttttttttttttttttttttt
Się drzesz na dziecko jak nienromalna albo nim rzucasz to później mu się zrobią takie rzeczy ze strachu. Skąd on to ma? Przez ciebie!!!

Gość moj tez
do tttttttt, a skad ta pewnosc jesli mozesz powiedziec

Gość moj tez
nigdy nie uderzylam mego dziecka i nigdy nim nie rzucilam, a krzyczec to chyba karzdemu sie zdarza, a synek ma to od urodzenia wiec Twoja teoria jakos tu nie pasuje

Gość moj tez
nigdy mego ddziecka nie uderzylam i nie rzucilam nim wiec sobie wypraszam takie uwagi. Moj synek ma to od urodzenie wiec Twoja teoria ttt ni jak tu nie pasuje.

Gość moj tez
moze ktos jeszcze pomoze?

Gość Tay
Ja od urodzenia miałem spory biały kłebek włosow i niektorzy mysleli ze to sobie zrobilem dla szpanu ;p Mialem to do okolo 20 roku zycia ,a pozniej jakos samo zniknelo ;) Zawsze zdrowotnie i fizycznie bylem ponad przecietny , wiec napewno nie ma sie o co martwic :)

Gość Flamek
Witam mam to samo na rzesie i styłuna włosach jest to u mnie spowodowane zapaleniem tarczycy hasimoto.

Gość Pani Kitsune
Jak można nie wiedzieć jak napisać kolor włosów własnego dziecka !? :O BLONDYNEM! BLOND! Nie bląd tępaczko !

Gość iwonkaaaw
a ty yntelygencjo,nie zauwazylas ze topik jest z 2009roku?

Gość gość
Wydaje mi się,że to choroba genetyczna, Zespół Waardenburga

Gość gość
Ja jestem ciemna brunetka i mam jasne pasemko moge powiedziec ze jest nawet biale. Mam je od urodzenia I nadal rosnie takie jasne a mam 16 lat ale nie wydaje mi sie zeby to byl jakis powod do zmartwien

Gość gość
Tak się dzieje, kiedy w czasie ciąży matce ptak zrobi kleksa na głowie. Dlatego w ciąży nie można przechodzić pod gałęziami, szczególnie takimi, na których są ptasie gniazda.

Gość BlackLittleSheep
Ludzie... ale tu głupoty piszecie. Ta dolegliwość to piebaldyzm (rodzaj bielactwa) i w większości przypadków to nic strasznego. Czasami występuje jako objaw choroby Waardenburga, ale niekoniecznie.

Gość Zespół Waardenburga
objawy: biały kosmyk włosów (43-48%) szeroka nasada nosa (52-100%) różnobarwność tęczówek (15-31%) niedobór barwnika w tęczówkach, błękitne (szafirowe) oczy (3-23%)

Gość gość
Spokojnie , uczyłam się kiedyś o tym na embriologii. To jest taki mały defekt genetyczny , dosc powszechny najczęściej nie związany z żadnym zespołem chorobowym . Porównalabym to do różnokolorowych tęczówek, po prostu niektórzy już tak mają, podobnie jest z tym białym pasmem włosów . Oczywiscie mozesz udac sie po porade do lekarza ale mysle ze powiem cos w tym stylu . Pozdrawiam L