Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedeeeeemamawlipcu

Gronkowec w ciazy

Polecane posty

Gość bedeeeeemamawlipcu

czesc!Jestem w 37tc. Dzis odebralam wyniki wymazu z pochwy. Wyszlo, ze mam gronkowca zlocistego. Dostalam antybiotyk-aqumentin. Lekarz mnie uspokajal, ze sie zdarza, ze to nib wstretna bakteria le poradzimy. A ja....? A jamjestem przerazona. Mial ktos z Was gronkowca w ciazy? Jaki yly tego skutki (mowie o ciazy i III trymestrze), bo o pierwszym juz sie naczytalam i o malo zawalu nie dostalam.

sądzę że nie masz się aż tak co przejmować jeśli bierzesz leki. Jeśli do porodu się nie wyleczysz po prostu będziesz miała cesarkę.

Gość bedeeeeemamawlipcu
Dzieki a spotkalas sie z taka sytuacja? Jakie Malenstwo ma szanse na niezarazenie sie? A co jesli ta bakteria dostanie sie do organizmu Szkraba? Umieram z niepokoju, chociaz powtarzam sobie,ze powinnam sie uspokoic.

niestety nie spotkałam się ale wiesz teraz medycyna może wiele i skoro lekarz każe się nie martwić to znaczy że będzie dobrze. Napewno by powiedział gdyby istniało jakieś ryzyko. Przecież pacjenntka musi być poinformowana gdyby co

Gość czarnulkaania
zanim urodzisz już go nie bedziesz miała. Gronkowiec szybko reaguje na antybiotyk Ja też miałam co prawda nie w ciąży tylko przed operacją, zrobili mi ostatnie kontrolne wyniki a tu bach - gronkowiec w posiewie i klapa, dostałam antybiotyk, przetrzymali mnie dwa dni dłużej w szpitalu i następny wynik był jalowy i operacja się odbyła a już sie zestresowałam ze drugi raz będę podchodzić

Gość bedeeeeemamawlipcu
dzieki dziewczyny... Igielka: Masz racje!Wlasnie ufam swojemu lekarzowi ale w glowie jakies mysli sie kotluja I wlasnie takie przyklady jak czanulkiani dodaja mi otuchy

ja miałam. wyszło w posiewie właśnie w 37 tygodniu. dostałam jakieś robione globulki, ale miałam na nie uczuleni więc coś tam innego (niestety nazwy nie pamiętam). jak robili mi posiew przy przyjęciu do szpitala w 39 tyg to już po gronku nie było śladu :) nie martw sie na zapas!!!

Gość bedeeeeemamawlipcu
ja mam atybiotyk odustny. Mam nadzieje, ze zadziala.

Gość bedeeeeemamawlipcu
doustny oczywiscie

Gość bedeeeeemamawlipcu
jeszcze raz dzieki za pocieszenie