Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupująca właśnie autko

Deawoo Matiz-damy radę z jednym dzieckiem?

Polecane posty

To znowu ja ;) Mamy okazję kupić takie autko: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8840275 Ktoś jeździł takim może z dzieckiem? Córcia ma ponad dwa latka, wózek parasolka, na wakacje chyba się jakoś upchniemy? Bo on ma być tak na codzień do jeżdżenia do pracy, a mamy teraz potwora prawie 2.0 pojemności i się sypie, a rocznik matiz ma super 2001 i czytałam o nim dobre opinie, ale jestem ciekawa, jak to jest z punktu widzenia mamy ;) Doradzicie?

Gość wiatrakkkk
dawniej to i do malucha się załadowało dziecko i wszystkie bety. masz małego szkraba więc zmieści się bez problemu, koleżanka jeździ tico i daje rade

W sumie racja ;) Mnie przekonuje mała pojemność, dość przestrzenny w środku, tylko klimy nie ma, ale może da radę załozyć. I strasznie mi się podoba, taki jest zgrabny i nie sypie się, jak nasz:o Raz mi się zagotował w środku miasta, musiałam Straż Pożarną wzywać :o Siaara była na maxa :o

Gość masakra123
mam matiza rocznik 99 nie minął rok a juz muszę wkładać w niego dodatkowy 1000... mój ma bogatsze wyposażenie troszkę lepsza wersja... bagażnik to masakra sama mam dziecko i jeżdżę nim jedynie na zakupy i do pracy w trasę się nie nadaje! mała pojemność nie świadczy o małym spalaniu u mnie palił jak smok mam nadzieje ze po tym małym remoncie będzie lepiej... życzę trafienia na lepszy model;) ewentualnie w podobnej cenie są corsy o wiele bardziej polecane...

Sugerowałam się właśnie opiniami i są bardzo dobre. No, ale zdarzają się odchyłki ;) Ople corsy są też dobre, ale w naszej okolicy nie ma nic ciekawego. W sumie musimy się"przemęczyć" jakieś 2 lata, potem kupimy Sharana, on będzie "głownym" rodzinnym. To chyba damy radę ;)

my mielismy matiza w wersji styl tuz po ur dziecka sprzedalsimy go bo nie było to auto rodzinne. ( mielismy 2 małae clio i matiz). Był super autkiem załozylismy nawet do niego gaz jezdzilismy wszedzie, sporo podrozowalismy ( ale w 2) i tania była eksplatacja, ubezpieczenie . Jednak bagaznik malutki , trzeba włozyc fotelik, przy dziecku sporo bagazu. Do pracy i po miescie spoko, gorzej z wakacjami, wyjazdami, ale jak nie ma wiekszych sie mozliwosci to lepsze to niz psujacy i duzo palacy gruchot

Gość masakra123
na dwa lata dacie radę ale przed zakupem jedzcie do znajomego mechanika niech sprawdzi wszystko dokładnie :D pozdrawiam i życzę udanego zakupu :)) sprawdźcie czy olej nie miesza się z borygo nie życzę wam wymiany uszczelki pod głowicą w Matizie... u mnie połowa warsztatów nie chciała sie za to zabrać ;)

Gość masakra123
a i ja dałam 6500 dodatkowo mam elektryczne szyby i najważniejsze dla mnie wspomaganie kierownicy więc myślę ze sporo stargujecie z tej ceny :)

Gość aaaaaaaaaaaaaakkjh
Na dwa lata to autko wam spokojnie wystarczy, jeżeli potrzebujecie go jako samochód przejściowy nie ma sensu przepłacać lepiej zaoszczędzić już na nowe to które ma w przyszłości spełniać swoje obowiązki. Malutkie autko na wakacje się nie nada ale przecież nie musicie jeździć nie wiadomo gdzie z całą masą gratów

Gość aaaaaaaaaaaaaakkjh
elektryczne szyby to samemu można sobie zamontować mechanizm ich działania jest prosty zaradny facet zrobi to w jeden dzień i wcale nie musi być mechanikiem