Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marks

PRACA W KANCELARII PRAWNICZEJ WASZE OPINIE....

Polecane posty

Gość marks

....chcialbym uzyskac informacje dotyczace pracy w kancelarii prawniczej, prosze o wypowiedzi prawnikow bez aplikacji jak i aplikantów, radcow i adwokatow chociaz na tych ostatnich za bardzo nie licze:P, chodzi mi o warunki zatrudnienia, forme umowy czy jest to zwykla umowa o prace czy cywilnoprawna, wysokosc wynagrodzenia, czy jest praca przejsciowa ( prawnicy bez aplikacji ) czy z kancelaria chcecie sie zwiazac, a moze ktos pracuje tam jako wolontariusz, jaka jest atmosfera, prosze o wpisy ludzi z warszawy jak rowniez z poza niej, np. lodz poznan, gdansk wroclaw, czy waszym zdaniem warto czy lepszy jest urzad i stare matrony w nim pracujace a moze firma?

Gość tytyt
Kancelaria zależy jaka, duża czy mała. jacy klienci, czy firmy czy płoteczki. Generalnie jest zapieprz niemal w każdej, często terminy, sprawy na wczoraj... Ale jak chcesz się rozwijać to się przemęczysz.

Gość alzenau
Ja pracowałam jakiś czas w niedużej, zagranicznej kancelarii w Warszawie jako sekretarka prawna - prawników (aplikantów bądź czasem nawet studentów ostatniego roku) jedynie wykorzystywano od miesiąca do trzech - w ramach tzw. praktyk - a w rzeczywistości zajmowali się wszystkim - od opracowywania akt, tłumaczeń, po zasuwanie jako goniec po sądach i urzędach. Wynagrodzeniem za praktyki była do wyboru: książka albo 100 złotych... A konkretne pieniądze zarabiał szef, księgowa, informatyk, sekretarki i sprzątaczka:/

Gość nina2222

Mam doświadczenie pracy tylko w jednej kancelarii, ale jest jak najbardziej pozytywne. Pracowałam w Kancelarii Adwokackiej Dr. Dariusza Erwina Kotłowskiego w Warszawie. To ile zdobyłam doświadczenia nie da się opisać słowami. Nauczyli mnie wszystkiego i cały czas dokształcali. Firma stawia bardzo na rozwój pracowników. Dodatkowo bardzo dobre wynagrodzenie, godziny pracy oraz atmosfera. A więc mogę z czystym sumieniem polecić pracę w Kancelarii każdemu.