Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elcia79

czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość elcia79

Witam,mam takie pytanie ,może któraś z Was miała podobny przypadek?A mianowicie ostatni okres miałam 30 maja ,a 20 czerwca współżyłam z moim męzem ,wygląda na to ,że dni płodnych wtedy nie miałam.Nie mniej jednak narazie nie dostałam okresu,czuję sie bardzo żle tzn,przez ostatni tydzień codziennie rano wymiotowałam,mam nudności i bolą mnie piersi i jajniki jak na @.W dodatku mam totalny jadłowstręt.Miesiączki mam regularnie dopiero od pół roku,więc to może znowu jakieś zaburzenia. Przez ostatni miesiąc miałam sporo stresów ,co więcej w tamtym miesiącu miałam po raz pierwszy plamienia zamiast miesiączki,czerwono brązowawe trwające 14 dni.Czy któraś z Was miała podobne objawy? (test robiłam po 7 dniach współzycia i był negatywny).Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi

Gość za wczesnie zrobilas test
i jak na moj gust za wczesnie odczuwasz objawy. Teraz upały sa to ma czlowiek wstret do jedzenia :P

Gość elcia79
zgadzam się,byłoby to za wczesnie,ale to akurat zapewne z ogromnego stresu ,który przeżywam:(

hmm pewnie tak, stres bardzo zle wyplywa na takie sprawy. Moze masz znowu jakies zaburzenia. Ale najlepiej to do lekarza byloby sie wybrac :)

Gość elcia79
w tamtym miesiącu byłam,miałam robione badania i niby wszystko okey,a szczerze przyznam to jestem tym bardzo zmartwiona,a kiedy najlepiej wykonać ponownie test?chciałabym wykluczyć ew.ciąże?okres powinnam dostać 30,06,2009 ;(

Gość saleminka8
testy po 7 dniach od współżycia prawie nigdy nie ujawnią prawdy. Jka dni płodnych nie miałaś to dlaczego pytasz nas czy to moze być ciaża,sama wiesz najlepiej że nie. Jak piszesz,że masz regularne miesiaczki od pół roku a po chwili,że w ubiegłym miesiącu miałaś brązowo czerwone plamienia to sama sobie zaprzeczasz. Plamienia brazowe zamiast okresu świadczą o problemach hormonalnych,a to że teraz nie masz okresu to świadczy o dalszych problemach... A jak jajniki bolą na okres? bo nie widziałam,że przed okresem mogą boleć :P ich czynność jest wzmozona po zakończonym krwawieniu miesiączkowym i w czasie okołoowulacyjnym,potem to już siedzą cicho-takie moje zdanie ! Być może miałaś dopiero owulacje a nie ból jajników jak na okres,moze brzuch boleć jak na okres(macica gdy są delikatne skurcze) ale jajniki... :]

hmm najlepsza by byla beta jesli masz mozliwosc zrobienia. Kosztuje wiecej niz zwykly test, ale przynajmniej mialabys 100% pewnosc co do ciazy. a taki zwykly,,,ja bym odczekala jeszcze z tydzien i zrobila, skoro okres powinien byc 30.06.

Gość zrób badania hormonalne
i monitoring cyklu wtedy okaze się czy i kiedy masz owulację

Gość saleminka8
nie możliwe byś miała wyniki dobre jak nawet nie miałaś normalnego krwawienia. Moze trochę lektuty na temat cyklu menstruacyjnego u kobiety :P a zobaczysz,że potem już nie zadasz pytania takiego bo będziesz wiedziała :)

Gość kasieńka zgierz
zrób test dzisiaj. ja miałam podobnie. zamiast okresu w ostatnim miesiącu przed zajściem jakies plamienia brązowe, później bóle piersi, jajników i po dwóch tygodniach od współżycia już miałam 2 krechy. Spróbuj.

Gość elcia79
faktycznie trochę się w obliczeniach pomyliłam,tak mi sie wydawało ,ze od około pół roku mam regularnie prawie jak w zegarku,ale nigdy się tak w to nie wgłębiałam.Ja wiem,że każda z nas inaczej odczuwa nadchodzącą @,ale mnie po prostu rwą jajniki ,a o macicy nie wspomnę,więc to bankowo jakieś zaburzenia.Dziękuję za odpowiedzi.

Gość saleminka8
zrób badania hormonalne i monitoring cyklu wtedy okaze się czy i kiedy masz owulację jeśli miała nieregularne cykle i brązowo-czerwone krwawienia zamiast okresu normalnego to znaczy że nie ma jeszcze regularnych cykli,jeśli planuje dzieck oto oczywiści monitoring pomoże a robienie go by sprawdzić kiedy owulacje występują to bezsens by wydawać pieniadze,jak znowu cykl moze się przestawić :P

Gość elcia79
tak zrobię,dziękuję kasieńko;-)

Gość saleminka8
elcia79 faktycznie trochę się w obliczeniach pomyliłam,tak mi sie wydawało ,ze od około pół roku mam regularnie prawie jak w zegarku,ale nigdy się tak w to nie wgłębiałam.Ja wiem,że każda z nas inaczej odczuwa nadchodzącą @,ale mnie po prostu rwą jajniki ,a o macicy nie wspomnę,więc to bankowo jakieś zaburzenia.Dziękuję za odpowiedzi. wiesz ja miałam regularne przez 2 lata a potem bach i 36-56 dniowe :) ale prawidłowe,bo miałam monitoring przez kilka cykli i wiedziałam,że jest ok ,akuratwtedy staraliśmy się o dziecko

Gość elcia79
seleminko kiedyś miałam taki monitoring cykli robiony,ale to było dawno i niby wszystko było ok.Ponieważ nie mam teraz najlepszego czasu w swoim życiu to ta sprawa dodatkowo mnie dobija .

Gość kasieńka zgierz
dziewczynki nie wypowiadajcie się jak nie wiecie o czym mówicie. Ja jestem po wielu przejściach związanych z problemami hormonalnymi. Każdy organizm kobiety jest inny. Wcale nie musi takie plamienie oznaczać problemów. Ja tak miałam co jakiś czas i było to spowodowane np. stresem, czy też przeziębieniem itp. Każda kobieta również ma inne objawy ciąży. Mnie bolały jajniki i piersi. Nie podbrzusze tylko JAJNIKI!!! Radze zrobić test. Juz powinien być wiarygodny. Jesli okaże się negatywny idź do lekarza.

Gość elcia79
kasieńko a czy miałas jakiekolwiek inne ,choćby najlżejsze objawy?oprócz tych bóli jajników i piersi?

Gość kasieńka zgierz
oprócz tego nie miałam apetytu. I o tym że jestem w ciąży dowiedziałam się 1 kwietnia tego roku a współżyłam z mężem 17 marca. Także z tym apetytem to też może być objaw. I co jeszcze......Otóż byłam nerwowa. Bardziej niż normalnie. Nawet nie spodziewałam się ciąży. Czekam od ciebie na info co z testem. Dodam że wczesniej starałam się o dziecko 4 lata i przy monitoringu cyklu zawsze wychodziło że mam owulację.

Gość elcia79
dobrze,dam Ci na pewno znać,ale ten test to zrobie jutro bo zdaje się ,że najlepiej zrobić z porannego moczu.My z mężem również staraliśmy sie latami o dziecko,ale niestety nic z tego nie wychodziło.Wam składam najszczersze gratulacje,bardzo się cieszę ,że wreszcie się udało.;-)))))))))Dziękuję Ci bardzo za wsparcie duchowe (tak,tak):-)

Gość elcia79
a no i jeszcze jedno,ja też jestem bardzo nerwowa,ale odkąd pamiętam to przed samą @ tak miałam ze 2 dni,a teraz to już się ciągnie.A wrócił Ci apetyt?

Gość kasieńka zgierz
ja test robiłam o godzinie 17.00. jak wróciłam z pracy i był już wyraźny. Tez byłam nerwowa wcześniej ale moja koleżanka z pracy powiedziała że tym razem jestem jeszcze bardziej nerwowa. Apetyt mi wrócił po około miesiącu. Bóle jajnika i piersi czasem mam do dziś ale te silne przeszły po około 6 tygodniach. Teraz jestem w 18 tygodniu ciąży i spodziewam się synka. Głowa do góry, napewno wam się uda. ja przeszłam wszystko na laparoskopii kończąc, a na jesień szykowałam się na inseminację. Nawet od jakiegos czasu nie układało nam się z mężem ani w życiu ani łóżku. Kochaliśmy się bardzo rzadko i nawet myślałam już o rozwodzie. Po prostu ciągły stres i obsesja związana z dzieckiem.

Gość elcia79
Hmmm rozumiem Cię doskonale,kryzys w związku w takiej sytuacji to nic przyjemnego niestety,ale na szcześćie u Was już ten problem zniknął.Coś nie wierzę w to ,że mogłabym być w ciązy ,tyle razy już na to czekałam ,że dam sobie już spokój.Zwłaszcza ,że miedzy nami jest od paru dni tak żle ,że musiałam się wyprowadzić.:(

Gość kasieńka zgierz
elcia79 ja też nie wierzyłam że kiedykolwiek będę w ciąży. Dla mnie to było jak mur nie do przebicia. Ciąża przyszła w najmniej oczekiwanym momencie. Musze dodać że pół roku temu zmieniłam pracę i pewnie po macierzyńskim zostanę bez pracy. Rób test, ja trzymam kciukasy za ciebie. A masz może jeszcze jakieś objawy?

Gość Taka jedna monia
Ja test robiłam zaraz po pracy nie czekałam do rana i wyszły dwie kreski ta druga co prawde słąbsza ale była. Dzis mam 17 miesiecznego synka i tez już nie wierzyłam ze zajde w ciaże:)

SALEMINKA-ty sie moze nie wypowiadaj i to w dodatku z taka wyzszoscia,w imieniu wszystkich kobiet.otoz mnie i bardzo wiele moich kolezanek przed @ bola wlasnie jajniki.nie wprowadzaj dziewczyny w blad i nie pouczaj bo ona ci jeszcze gotowa uwierzyc.a lekture to tobie polecam.

Gość elcia79
Mam nadzieję,że jednak nie zostaniesz bez pracy ,za to też trzymam kciuki,oraz za to ,żeby Twoja upragniona ciąża przebiegła bezproblemowo :-) Innych objawów chyba nie mam,no może ostatnio wczoraj jak otworzyłam lodówke,to pobiegłam do kibelka,ale dzisiaj nie mam juz zadnych wymiotów.Głodna jestem ,ale nie mogę patrzec na jedzenie,a tak poza tym to wszystko jak na @,non stop mam wrażenie ,że już dostałam i te kłucia w piersiach i jajnikach,raz jeden raz drugi.Koszmarek.

Gość nhkhjj

Gość kasieńka zgierz
elcia79 ja będe tu zaglądac co jakiś czas (tzn. co pare godzin). Czekam na info od ciebie.Kupuj test i do dzieła.

Gość elcia79
dobrze kasieńko ,ja kupie ten test jutro,jesli nie dostane okresu,ale poniewaz jutro pracuje do 22 to dam znac późnym wieczorem,pozdrawiam ;-)

Gość elcia79
no i nie kupilam testu,nie miałam kiedy,ale niestety coś czuje ze to nie ciąza,bo mam juz super objawy na @ buuuuuu,trochę sie załamałam