Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zigi migi

o której godz zażyć tabletkę?

Polecane posty

Gość zigi migi

hej mam pytanie, zamierzam zacząć brać tabletki anty, wiem, że pierwszą mam zażyć pierwszego dnia miesiączki, lekarka mi mówiła, że najlepiej brać je o stałej porze, i tu przechodzę do swojego pytania :P może głupie ale naprawdę nie wiem czy mogę tak zrobić, a mianowicie jeśli okres pojawi się np ok godziny 18, zażyję tabletkę to czy mogę następną zażyć np o 10 rano? bo jeśli mam je brać o stałej porze to właśnie ta godzina jest dla mnie najlepsza.

Gość wuncia
Jak ja zaczęłam brać tabletki to było mi troche niedobrze po nich... Dlatego ja je biore wieczorem, po kolacji, żeby zasnąć zanim zacznie mnie mdlić;) no ale jak odpowiada ci rano, to bierz tak. Tylko żeby to już później było naprawdę w miarę o tej samej godzinie, powiedzmy o tej 10 żeby później się nie okazało że "tabletki były nieskuteczne" ;) Pozdrawiam i smacznego życze :D

Gość zigi migi
dzieki dziewczyny za info :) czyli jesli sie uparlam na ta 10 rano :p to moge zazyc tabletke zamiast pierwszego dnia okresu w drugi dzien? zebym zazyla o tej 10 juz :)?

Gość zigi migi
hallo

Gość lilyanna_
aa, dziewczyny.. ile czasu trzeba brać tabletki anty żeby uzyskać efekt? to znaczy np. jeśli wzięłabym pierwszego dnia miesiączki w sierpniu, to działałaby jakoś pod koniec sierpniowego cyklu czy jeszcze nie?

Gość zigi migi
up up

Gość zigi migi
nikt juz nic nie podpowie :(?

Gość Oregano
Nie lepiej o takie rzeczy wypytać lekarza? Moje tabletki działają od pierwszej. I tak jest CHYBA ze wszystkimi.

Gość PAULINA_21SD
A ja mam takie pytanie Czy stanie sie cos jesli tabletke anty wezmie sie drugiego dnia miesiaczki?? Bo ja dostalam dzisjaj a nie zdazylam kupic tabletek i jutro jade kupic i odrazu jak kupie to wezme je.

Gość zigi migi
nie chodzi mi o to od ktorej dzialaja!!!!! tylko o to czy wlasnie tak jak napisala paulina moge zazyc drugiego dnia miesiaczki, zapomnialam o to zapytac lekarza a teraz nie dam rady do niego isc

macie to w ulotce; jeśli weźmiesz w 2-5 dniu to trzeba się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień, później jest ok

Gość zigi migi
dziekuje za odp :) jeszcze nie wykupilam lekow wiec nie mam ulotki :P ale jak je juz kupie to przeczytam dokladnie :)