Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość why dlaczego

DlaczegoKobietyW ciazy Sa takie niezadbane??

Polecane posty

Gość why dlaczego

No i po ciazy tak okropnie wygladacie??? Powiedzcie mi-nawet z "lasek" robia sie paszteciki...Jakies faldy i skora zwisajaca??Wielkie dupki???

Gość why dlaczego
ja tez kiedys pewnie bede mama,ale kurcze na pewno sie tak nie roztyje..Bede cwiczyc-lekko,bo lekko,ale dbac o siebie;)

Gość grubasssski
obleszki:D

Gość do why dlaczego
pokaz mi taką

uważaj żebyś nie zaczęła puchnąć w ciąży, chociaż..........na to nie będziesz miała wpływu, a rozstępów możesz dostać wtedy okrutnych :p rozważ jeszcze czy warto w ciążę zachodzić, czy może lepiej dbać o swoje ciało

Gość neeeska
jestem w ciązy i nie wygladam jak zaden pasztet wrecz odwrotnie wiec bujaj sie z taka opinia ze wszystkie w ciazy sa niezadbane bo dbam o siebie tak jak i przed ciaza i wcale nie czuje sie mniej atrakcyjna :P

Tak szczerze mówiąc, to co Ci do tego jak ktoś wygląda w ciązy czy nie? Nikt nie zmusza Cię do patrzenia, prawda? Nie każdej kobiecie ciąża służy. Najlepsze i najdroższe kremy nie będą miały wpływu na to czy zrobią się rozstępy czy też nie, bo jeśli ktoś ma do tego skłonności, to nie ma zmiłuj się. Niby jak ma wyglądać skóra, po 9 miesiącach noszenia dziecka? Ma być od razu jędrna i elastyczna? Zastanów się zanim na drugi raz coś palniesz :o

Gość MalinowyOgrod
co za kretynka!!!!! zycie ci pokaze jak sama zajdziesz w ciaze...ostatnie dwa miesiace bedziesz sie czula i tak jak kulka takie co tak gadaja najwiecej tyja !!!!!

Gość Avon to badziewie
Pal licho w ciąży bo w ciąży to wiadomo na wiele czynników nie mamy wpływu. A to puchną nogi, twarz, jedna przytyje 10 kg, druga 20 kg różnie bywa ale zazwyczaj WIĘKSZOSC kobiet w ciązy wygląda kwitnąco :) natomiast przerażają mnie roztyte, zaniedbane kobiety po ciąży ( nie mówię tu o pierwszych miesiącach po porodzie). Pomijam to, że większosc jest zmęczona, niewyspana- to rozumiem, ale NIEKTÓRE są wprost odpychające, zapyziałe. Ostatnio widziałam mamusię z brudnymi paznokciami u nóg i tłustymi włosami- i tego już nie kumam, czy niektóre kobiety zapominają o podstatwowych czynnościach higienicznych? Ps. Też mam dziecko, ale nie wyobrażam sobie paradowac z dzieckiem na spacerze z brudnymi włosami albo inną "niespodzianką"

Gość chodzi o to ze
nie wszyscymaja takie sklonnosci do tycia-moja znajoma w calej ciazy przytyla 2 kg i urodzila zdrowa corke!! Takze zal tych kobiet,co tak tyja:(

ja w ciazy przytylam prawie 20 kg. pod sam koniec nie chcialo mi sie ruszac juz bo tak mi bylo ciezko..brzuch jak balon nie moglam sie ani schylic ani dobrze sie ruszyc...no i fakt ze gdzies od polowy 8 mniesiaca dbanie o siebie polegalo na kapieli, ulozeniu wlosow i pomalowaniu rzes ewentualnie ust. teraz polega w sumnie na tym samym bo mala w dzien malo spi i niestety nie mam czasu na fitness :D choc waze tylko 4 kg wiecej jak przed ciaza i ciagle kg spadaja ;) ale autorka to pewie bedzie zatrudniala nianie i wtedy maraton :fitness, silka, fryzjer, tipsy, make-up, dom handlowy... widac klezanko nie masz pojecia o tym co piszesz... z tego co wiem to wlasnie "brzuszki" odczuwaja wieksza potrzebe wygladac sexy...ja to nawet sukienki i spudniczki zaczelam nosic ;P

Gość agata nogą zamiata
Może, dlatego że skóra w ciąży przechodzi mnóstwo rewelacji i później trzeba czasu aby doprowadzić ją do jakiegoś wyglądu. Ja w ciąży dużo nie przytyłam, ale i tak widać fałdki na brzuchu, których zapewne pozbędę się, jak znajdę chwilę czasu. Poza tym dbałam o siebie mimo tego, że czasem się nie chciało albo nie było siły. Masz jednak rację. Wychodząc wczoraj na pierwszy spacer z moją niunią stwierdzam, że nie spostrzegłam się żadnej pięknej albo chociaż zadbanej mamusi. Wszystkie były jakieś takie nijakie.

Gość kasssssiiiiiikkk
Ja nie bylam jeszcze w ciazy,ale zapewne kiedys bede.Jestem b szczupla i wysoka osoba o zerowej tendencji do tycia..Jak myslicie czy ja sie roztyje w ciazy,czy jest mozliwe ze nie bede taka nadmuchana??? Co do kobiet w ciazy to wiadomo,ze pozniej juz sa inne sparwy do zalatwiania i na glowie niz czy sie wyglada pieknie na 100 procent;)

Gość bez wzgledu na budowe
hormony robia swoje,i mozesz wlasnie od nich napuchnac na buzi tak ze bedziesz wygladac paskudnie,nos jak kartofel,twarz pozbawiona rysow,nie kazda kobieta tak ma,ja zaszlam w ciaze majac 58kg przy 171cm,bylam tak chuda,ze ludzie mowili ze az to zle wyglada,efekt zaczely mi garsciami wypadac wlosy,nic nie pomaga,witaminy,mikroelementy,na solarium tu gdzie mieszkam baby w ciazy nie wpuszczaja,wiec jestem blada,samoopalacz to nie to samo...ciaza ma swoje prawa,a te co sie wyrazaja powyzej...no coz tu komentowac???dziecieca dojrzalosc,na tyle zeby siasc do komputera i naklikac kilka zdan,mam 15letniego syna wiec wiem jakie on ma podejscie:)

Gość DO kaaaassssiiiikkkkk
nikt nie odpowie Ci na to pytanie to jets jak loteria i nawet fakt, że Twoja mama na przykład w ciąży przybrała niewiele nie ma najmniejszego wpływu na to ile Ty przytyjesz w ciąży zatem warto się przygotować na różne ewentualności;)

58 kg przy 171 cm? bez przesady;) tak źle nie moze to wyglądać;) ja zaszłam w ciążę ważąc 50 kg przy 169 cm;)

ja mam 165 i przed ciążą ważyłam 49 kg, teraz w 9 miesiącu ważę 58 i oprócz brzuszka i biustu nie przytyłam w innych partiach, ani nie napuchłam. Do 9 miesiąca cieszyłam się też tym, że nie zrobiły mi się rozstępy, ale kilka dni temu opadł mi brzuch i momentalnie u dołu brzucha wyskoczyło po kilka rozstępów :( A właśnie mam pytanie: chcę sobie kupić Mustele. Co mi polecicie: serum na rozstępy (smaruje się tylko mejsca gdzie występują rozstępy), czy żel poporodowy (tak żebym mogła też biust smarować, ale z kolei nie wiem czy zadziała na rozstępy). Na oba niestety mnie nie stać.

Nie doradzę niestety w kwestii doboru specyfików na rozstępy, które wymieniłaś, bo nie używałam ich, a sama jestem chyba szczęściarą, bo przytyłam w ciąży 20 kg i nie mam ani jednego rozstępu:) Natomiast sama używałam w ciąży kosmetyków DAX MamaPerfecta - kremu na rozstępy i do pielęgnacji biustu. Byłam bardzo zadowolona i te mogę polecić:) Nie podpasował mi jedynie krem na rozstępy GERBeRA, bo zupełnie nie natłuszczał i po chwili od wsmarowania w brzuch czułam, że skóra jest sucha jak wiór, a przecież głównie chodzi o natłuszczanie.

Gość problem....
Ale macie problemy. Z tego co wiem to kobiety po porodzie, tez przezywaja burze hormonow i tutaj np po polowie dnia sa przetluszczone wlosy, na to nic nie poradza. Tradzik a np dermatolog powiedzial zeby sie absolutnie nie malowac. Czasami trzeba sie poswiecic i wygladac strasznie. Przeciez majac male dziecko na wychowaniu laska nie bedzie brala kapieli 5 razy na dzien bo po prostu nie bedzie miala na to sily. Ja tam akurat nie mam nic do takich mam, a poza tym ich sprawa.

A ile kosztuje ten krem Dax MamaPerfecta? Bo ja wlasnie gerbera uzywam ale zmienie chetnie jak Tobie nie wyskoczyly rzadne rozstepy

Gość aqwrt
zobaczymy, przeciez czesto jest yak ze cala ciąze musisz lezec, to wiadomo ze sie pozniej wyglada jak wyglada, czesto lekarz zabrania cwiczen dla dobra dziecka tak bylo w moim przypadku i przytylam jak na tyle lezenia itd 10kg, poza tym hormony roznie wplywaja na kobiete, jedne maja wysypki puchną, drugie wrecz przeciwnie. najpierw zajrzyj do ksiazek za nim takie glupoty zaczniesz pisac

straszny_kocur-dobry jest BIO-OIL. Ja stosowalam mustele do pielegnacji biustu i BIO-OIL na brzuch, posladki i uda. Rozstepow nie mam. Tutaj bio-oil jest latwo dostepny a w PL na pewno jest na allegro a moze tez gdzies indziej. Bardzo wydajny.

Około 20 zł, ale jakoś nie wierzę by tylko dzięki niemu nie pojawiły się u mnie rozstępy, bo przy tak ogromnym brzuchu jaki miałam, to naprawdę tylko można mówić o "cudzie";) A ten cud, to zapewne bardzo elastyczna skóra jaką posiadam po mamie. Moja mam też po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu niemniej jednak uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć i lepiej coś stosować by sobie potem w brodę nie pluć;) Do kąpieli czy mycia ciał polecam olejek z Rossmana ISANA jest boski! świetnie natłuszcza skórę, a do tego jest tani jak barszcz i na ciało oliwkę Babydream też z Rossmana. Tania, z bardzo dobrym składem - większość olejków, a nie parafina czy inne dziadostwa. Skóra naprawdę wygląda i czuje się inaczej po nich niż po zwykłym żelu pod prysznic nawey DOVE i balsamie rzekomo intensywnie nawilżającym. Warto spróbować zwłaszcza za tak małe pieniądze. Ja polecam, bo u mnei sie sprawdziło w 100%. A zaczęłam stosować dosyć późno, bo dopiero w 5 miesiącu i mimo wszystko zadziałało.Nie mam rozstępów ani brzydkiej skóry:D

Gość kasssssiiiiiikkk
ale dziewczyny..mowicie mi ze moge przytyc w ciazy az tak duzo??Ja mam 172 wzrostu,waze 52 kg ,nie mam zadnych tendencji do tycia.Marzy mi sie wygladac jak prezenterka z TVN-taka jedna blondynka,co calkowicie szczuplutka byla,a miala taki sliczny duzy brzuszek...:)) A co do rozstepow-to niestety do tego tendencje mam,wiec na pewno od 1 miesiaca juz bede stosowac specyfiki na rozstepy!!

nie generalizuj!!! każdy ciąże przechodzi inaczej, jedne są zadbane, inne nie mają na to sił bo się non stop źle czują i w dupie mają malowanie paznokci itd. to czy ktoś utyje 5kg czy 50 zależy od konkretnej osoby. jak się jest w ciąży to się nie odmawia sobie jedzenia żeby tylko mieć ładne ciałko bo wtedy ważne jest zdrowie dziecka. a po ciąży też nie tak łatwo zadbać o sobie, jak się samemu zostaje z dzieckiem. przecież nie pójdziesz z dwu tygodniowym maleństwem do fryzjera czy robić sobie tipsy. a te topiki to zakładają osoby które chyba nigdy nie miały do czynienia z dziećmi.

A nie lepiej takie zakupy robic w aptece? Slyszalam ostatnio, ze ten sam kosmetyk kupiony gdzie indziej niz w aptece moze byc wadliwy. Tzn moze to nie byc tak naprawde en krem tylko jakas podroba w takim samym opakowaniu.