Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cattella

Mam wysokie IQ ale i tak czuje się nikim

Polecane posty

Poza tym to nie ty o tym pisałaś wiec dlaczego odzywasz się niepytana i to w dodatku łamaną łaciną?:D

To się więcej nie odzywaj bo ostatnio dużo podróżuje.Jeszcze postanowie cie odwiedzić i się spalisz ze wstydu.

Gość samotna J
sexu mi sie chce 😭

Gość Debiec
ja mam iq 134 niby nie za wiele w stosunku do osob ktore sie tu wypowiadaly ale takie iq ma mniej niz 3% populacji. Szczerze mowiac mecza mnie ciagle przemyslenia swojego zycia i innych spraw wiec jedyne co mi pomaga to niestety marihuana od ktorej sie uzaleznilem. kiedys myslalem ze jestem poprostu barziej kreatywny od innych dopiero test mi troche wyjasnil. Inteligencja to dar a nie przeklenstwo, mam dochod z pracy okolo 2 000 zl samych oplat 2150 zl do tego utrzymuje siebie psa i jeszcze dziewczyne ktora nie pracuje. Ciesze sie z mojego IQ bo inaczej pewnie nie znalazl bym sposobu zeby nie utonac. Najbardziej meczy mnie to ze nie moge mimo wszystko wymyslic sobie przydomowego biznesu na ktory mam mozliwosci, po to aby nie jezdzic do pracy pracowac na kogos tylko starac sie na wlasny rachunek. Mimo wszystko ciagle wieze ze ten dar ktory mamy od boga kiedys zaowocuje i pomoze zmienic moje zycie.

Gość tikitak
Ja tez jestem w mensie,jestem pracownikiem naukowym na uczelni mam pomimo 30 lat dość sporo publikacji i nagród na koncie.Co nie zmienia faktu ze nie czuje żebym się specjalnie różnił od innych ludzi,fakt faktem kocham czytać literaturę zarówno faktu jak i beletrystykę,ale mam te same słabości i wady jak każdy inni człowiek.Nie odczuwam tego aby inni ludzi byli idiotami,bo tak naprawdę zarówno wiedzę jak i zdolności analityczne się nabywa przez czytanie i ćwiczenia,a to ze ktoś woli spędzać czas na czymś innym niż wysiłek intelektualny to nie znaczy ze jest w jakimś stopniu upośledzono bo mam wrażenie że niektórzy z was dokładnie tak ludzi traktują z lekceważeniem i wyższością .Ja tez nie zawsze wszytko wiedziałem i rozumiałem,wydaje mi się ze każdy z was tak miał.Tak wiem zaraz się znajdą zdolni i leniwi którzy nic w życiu nie robili i od niechcenia uzyskali w teście wynik IQ Einsteina,oszukiwać można siebie bardzo łatwo.Waszym problemem nie jest wasze IQ tylko zaburzenia osiowości egotyzm, narcyzm przedłużająca się adolescencja wszytko jest efektem kultury w jakiej żyjecie stawiających jednostkę ponad resztę społeczeństwa i stosunku rodziców do dzieci którzy nadmiernie skupiają na nich uwagę. Dokładnie takie same problemy tzn czucie się mądrzejszym,lepszym od innych mogą mieć i często mają ludzie z niższym IQ .

Jak większość ludzi o wysokim IQ.

Gość gość
Ja nie wiem jakie mam iq, kiedyś jak byłem mały, to miałem mniej niż przeciętne, chyba chodziło o logikę. Dzisiaj się to trochę zmieniło, ja sam się zmieniłem. Teraz bardziej refleksyjny, pogłębiający wiedzę, ale dla samego siebie, czytający dobrą literaturę. Mam też spore problemy z przystosowaniem się do niektórych reguł. Bardzo mi to utrudnia życie. Jestem też bardzo kreatywny, nieraz piszę sztuki, swoje myśli w dzienniku, spostrzeżenia na temat świata a nawet i wszechświata. Całkowite przeciwieństwo tego jaki byłem kiedyś. No i nie przepadam zbytnio za ludźmi, tzn jestem takim trochę odludkiem introwertykiem, który uważa większość ludzi za nudziarzy.

Gość gość
wysokie IQ jest zazwyczaj powiązane z osobowością najwyższe IQ mają introwertycy intuicyjni tzw. INXX tutaj macie typy i możecie zrobić test: https://www.16personalities.com/pl

Gość gość
INFJ jeste :D

Gość gość
Wg badań psycholog szkolnej wynikło że inteligencję mam dość wysoką. Problem w tym że z mojego IQ nic tak naprawde nie wynika. Marne zapamiętywanie i odtwarzanie wiadomości, problemy z koncentracją, rozumieniem poleceń, ciągłe mylenie sie we wszystkim. Wszystko to utrudnia i zniechęca do funkcjonowania w życiu towarzyskim i zawodowym jeśli można to tak nazwać. Bywa ze ktoś stwierdził ze jestem głupi, natomiast nigdy nie usłyszałem ze jestem inteligentny.

Gość gość
20:25 A stwierdzono u cb dysleksję? Często dysleksja ma dużo szerszy charakter wychodzący po za kartki zeszytu. Dla przykładu. Można miec bardzo analityczny umysł ale gdy proces myślenia napotyka na błędy oraz luki w wiedzy staje sie się bezużyteczny.

Gość gość
Współczuję wam. Nie chciałabym dziecka ze zbyt duża inteligencja bo to oznaczałoby dla niego wykluczenie społeczne.

Gość gość
Ja jestem dośc inteligentną osoba, choć nie jakąś genialną, ale w szkole uchodziłam za zdolną i testy iq też wychodza mi wysokie. Ale za to mam częste dołki, stany depresyjne, czasami w zamian za to wolalabym byc glupsza. Serio. Choc i tak, tak jak pisalam geniuszem nie jestem to czasem zazdroszczę glupim i inteligentnym . czasem jak patrze na naprawde malointelignetne osoby, jakies po zawodowkach itd. ,ale szczesliwe to im zazdroszcze

Gość gość
i to jest najtrafniejsza wypowiedź na tym forum bieżcie przykład pacanki kafeterjanie i kafeterianki!!!! NOBLA TEMU WIEŚNIAKOWI !!! a nawet 2

Gość gość
wczoraj Ja wiem że każdy depresyjniak chciłaby sie pocieszyc tym że chociaż jest inteligentniejszy od tego tempego wesołego motłochu. W koncu nie ma za wiele powodów do radosci. Ale to nie tak. Wszystko rosbija sie o produkcję serotominy a nie rozmyślanie. Bywa że mam gorszy nastrój ot tak poprosu zapewne przez chwilowy niedobór serotonimy. Wtedy rozmyślajac nawet o pozytywnych rzeczach nie potrafię sie nimi cieszyc. Gdy zaś mam dobry nastrój nawet rozkminiając kijowe sytuacje w moim życiu jakos nie wprawia mnie w to zły nastrój. Mniej inteligentni też mają dopresje, tylko martwią sie zapewne bardziej trywialnymi problemami.