Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skukany

Włosy zniszczone i przetłuszczające się pomocy

Polecane posty

Gość skukany

Witam mam pewien problem od pewnego czasu zauważyłem że moje włosy są jakieś takie dziwne po przyjrzeniu się dokładnie zauważyłem że są zniszczone, suche i szybko się przetłuszczają nie wiem co mam robić czy lepiej kupić jakiś szampon czy odżywkę (po umyciu ich stan raczej się nie poprawia) do tego też się warto zwrócić w tej sprawie do dermatologa, farmaceuty czy kogoś innego ?

Gość skukany
tak tylko w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć dobrego fryzjera jakieś inne propozycje ?

Gość ale wy sie nakrecacie
to może byc wina nadmiernego wysuszenia włosów (przetłuszczanie tez). Kup sobie dobry szampon nawilżając lub do włosów zniszczonych (może byc dla kobiet). Do tego odżywkę z tej samej serii. Ja sama moge polecić Dove granatowy. Nie używaj za gorącej wody do mycia głowy, najlepiej odżywkę spłukuj chłodną wodą. Jeżeli to nie pomoże to zakup w drogerii jedwab do włosów. On na pewno pomoże na zniszczone włosy (ale ja najpierw bym nawilżała). Jeśli masz z czego to idź podciąć włosy.

Gość skukany
włosów podciąć raczej narazie nie mam może centymetrowe.

Gość gwiazdeczka555
Moj mąż miał ten sam problem, ale kupiłam mu szampon dermena. On jest tylko w aptece,kosztuje ok.25 zł. ale jest bardzo wydajny, także spokojnie starczy Ci na 2 miesiace, nawet jezeli myjesz włosy codziennie, tak jak moj mąz. Jest to szampon na wypadające wlosy, a to jest tez problemem mezczyzn.Nawet jezeli Tobie nie wypadają to i tak warto go kupic bo włosy po tym szamponie sa błyszczace, nie przetłuszczają sie i sam sprobuj.

Moim zdaniem, najlepiej kupic bardzo delikatny szampon i przemęczyc się np miesiąc dwa (będą w kiepskim stanie), a wrócą do normy.

Gość skukany
moje włosy ani ja nie mamy siły na meczenie się najlepiej jak byłoby to jak najszybciej dzałający produkt

Ja również mam włosy, które szybko się przetłuszczaja i sa suche takie sianowate :( zwlaszcza teraz w upaly zamierzam kupic szampon z serii Pharmaceris z apteki do wlosow suchych

slyszalam dobre opinie wlasnie o tym szamponie z Pharmaceris , uzywalam Dermeny i mi pomogl ale jak mi mocno wypadaly wlosy ale wysuszyl mi tez

Gość skukany
ok mówicie o szamponach a co z odżywakmi ja potrzebuje konkretne produkty i działające

czyli włosy i oliwa z oliwek i cytryna wcierać 15 min seboradin lotion http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1576 Działa długotrwale docierając do elementów żywych włosa - mieszka i cebulki. Chroni włosy przed agresywnym działaniem zanieczyszczeń powietrza. Podstawa działania lotionu SEBORADIN NIGER opiera się na wyciągu z czarnej rzodkwi. Witaminy i mikroelementy w nim zawarte wzmacniają cebulki włosowe i pobudzają je do odrostu. Jego bakteriostatyczne działanie pomaga w leczeniu podrażnień oraz łupieżu. W zachowaniu równowagi mikrobiologicznej skóry głowy pomaga zawarty w lotionie olejek drzewa herbacianego, a także olejki eteryczne sosny i kolendry. Tymol, naturalny bakteriostatyk i związek grzybobójczy niszczy przyczynę łupieżu i łuszczycy - szkodliwe grzyby i bakterie. Olejki i hiperyzyna zawarte w wyciągu z dziurawca regulują ilość drobnoustrojów, łagodzą stany zapalne skóry oraz pomagają w regulacji pracy gruczołów łojowych skóry. Wyciąg z kłącza tataraku dostarcza składników poprawiających ukrwienie skóry i powstrzymujących wypadanie włosów. Olej rycynowy chroni osłonkę włosa, łączy się z keratyną i stabilizuje jej strukturę. Skład: Aqua, Alcohol (and) Diethyl Phthalate (and) Propylene Glycol, Hypericum Perforatum Extract, Pine Oil, Raphanus Nigra Extract, Calamus Extract, Coriander Oil, Thymol, Tea Tree Oil, Castor Oil.

Gość skukany
może podam jakieś konkrety to ktoś mi poda pewniaka największego mam ciemne blond włosy myje je 2 razy w tygodniu szamponem pokrzywowym. proszę o jakiś konkret