Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ritta203

wpadlam z obcym facetem. powiadomic go ze bedzie ojcem?

Polecane posty

Gość Ritta203

Nie bardzo wiem co robic. Jakies pare miesiecy temu poznalam na imprezie faceta. Byl to tzw kolega kolegi ktory przyjechal do naszego miasta. Przebywal tu okolo tygodnia i w tym czasie nawiazalismy romans. Wspolne imprezowanie, pocalunki no i sex. Znajomosc nie miala zobowiazujacego charakteru. Zostawilismy sobie numery ale wiadomo bylo ze nic z tego nie bedzie. No i jakis miesiac temu dowiedzialam sie ze jetsem w ciazy. Teraz wchodze w trzeci miesiac. Nie wiem co robic. powiadomic go ze bedzioe ojcem czy nie. moi rodzice uwazaja ze powinnam bo moze sie nami zaopiekuje (powinnam dac mu szanse wg nich) tak naprawde nie chcialabym byc z tym facetem ale nie usmiecha mi sei ze potem wszystkie decyzje zwiazane z dzieckeim musialabym omawiac z nim. Mama mowi ze choc nie popiera to szanuje moj wybor. Co wy o tym sadzicie?

Gość dobre rady
zrób tak żeby Twoje dziecko wyszło na tym ajka najkorzystniej w przyszłości

powinien placic alimenty, inaczej bedzie ci ciezko . no i kazde dziecko potrzebuje ojca.... pomysl o tym.

Gość Ritta203
No teoretycznie korzystniej byloby gdyby znalo ojca ale z drugiej strony on moglby sie wogole nim nie interesowac ato by go bolalo jeszcze bardziej. moglby tez utrudniac jesli chcialabym z dzieckeim gdzies sama wyjechac. moze jednak zostawie to dla siebie i wychowam go sama.

Gość zachowalas się
jak dziwka

Gość Ritta203
czemu zaraz jak dziwka? mialam tez ochote na seks. nie przewidzialam tylko ze skonczy sie to wpadka.

Gość spermiarz
jak nie wiedzialas? KAzdy wie jak sie dzieci robi .

Gość zachowalas się
to trzeba się zabezpieczać

Gość skonsultuj się z lekarzem lub
farmauceutą

odezwały się same dziewice, nie? ;) Powinnaś powiadomić go, ma do tego pełne prawo. A co zrobi to się okaże, a może akurat będzie chciał być ojcem. ile on ma lat?

Gość Ritta203
Ja mam 25 lat, onn zas 26 lat. To straszny imprezowicz, ciagle gdzies wyjezdza, podrozuje, to nie jest typ takiego co lubi stabilnosc (to mnie w nim zachwycilo, ten typ wedrowca), nie sadze by sie ucieszyl na wiadomosc, ze zostanie ojcem.

Gość Realny Pan
To nie powinno być "wpadlam z obcym facetem..." tylko- nie mam mózgu. Durnowata prowokacja. To nie średniowiecze ,środki antykoncepcyjne w każdej aptece. I po co się czepiasz takich co jeszcze nie włożą a już leją.

Gość powiedz mu

Powiedz mu. Koniecznie jest biologicznym ojcem i ma prawo wiedziec, ze ma dziecko. A czy bedzie prawdziwym ojcem, ktory wychowa dziecko - to inna sprawa W kazdym razie on ma prawo wiedziec, ze oto wlasnie nadejszla wiekopomna chwila i przedluzyl sobie gatunek:p Nie musisz sie z nim wiazac, ba! - nie musisz dawac dziecku jego nazwiska, nie chodzi tu o alimenty ale o zwykle poczucie przyzwoitosci (o ile w tym przypadku mozna uzyc takiego terminu) :p Oboje mieliscie ochote na seks, oboje macie dziecko oboje powinniscie miec tego swiadomosc.

Gość taaaaaka sobie ja
---------->szukanie dziury w... lepiej bym tego nie ujęła:) jestem identycznego zdania-ma prawo wiedziec bez wzgledu na to co postanowi...

Ritta203 - 25 lat i nie wiesz jak się zabezpieczyć? Jesteś głupia czy tak biedna że Cię nawet na gumki nie stać?

Gość szkodaaa
szkoda dzieciaka ze bedzie mial matke szmate

" na prawo jazdy wymagają egzaminu a dziecko może mieć każda idiotka" Oboje nie mieli wystarczajacych umiejetnosci prowadzenia (sie) :p Dlaczego winic tylko kobiete... Proponuje zglosic wniosek obywatelski o wprowadzeniu nowej kategorii zezwalajacej na prowadzenie zycia seksualnego - kat. S. dla wielbicieli masturbacji - kat M. :p

a tak naprawde - kazdemu moze zdarzyc sie....wypadek:) Niech ci, ktorzy mowia o lekkomyslnosci w zabezpieczaniu sie pamietaja, ze nawet potrojne standardy bezpieczenstwa czasem zawodza....

Gość zielony-kot
na pewno musisz mu powiedzieć, choćby po to,z e jeśli nie chcesz by miał udział w życiu dziecka, to powinien zrzec się praw, bo nigdy nie wiesz co się stanie i jakie możesz mieć potem problemy. a może warto dać mu szansę i zobaczyć jak się zachowa? znam kilku imprezowiczów, na których informacja o ciąży podziałała jak lek na schorowaną głowę ;) tak czy tak ukrywając tę informację do końca życia się będziesz gryźć z myślami - co by było gdyby. a jeśli nie powiesz i nigdy nie przedstawisz dziecku ojca, to też będzie skrzywdzone w jakiś sposób, więc takie obawy, to żadne wytłumaczenie.

Gość nazywam się Kaletka Żeta
polecam, lakcadyt po chwilach intymności z partnerem