Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FIMKAA

Rozstępy...można się ich pozbyć?

Polecane posty

Gość FIMKAA

Mimo tego, że nigdy nie byłam otyła to na pośladkach mam okropne rozstępy-pamiątka po okresie dojrzewania.Słyszałam o preparatch likwidujących rozstępy i blizny jednak są one dość drogie.Czytałam m.in.na temat Musteli i Penatenu jednak są one głównie przeznaczone dla kobiet w ciąży.W związku z tym moje pytanie czy jest sens stosować je na rozstępy, które mam juz od ładnych kilku lat? Być może, któraś z was przetestowała jakiś preparat może coś na ten temat powiedzieć.

Gość ej mielo ja
nie - rozstępów pozbyć się nie można. Można tylko zmniejszyć ich widoczność. Preparaty dla kobiet w ciąży nie mają na celu pozbycia się rozstępów tylko, zabiegają powstawaniu ich. Rozstępy też nie mają nic wspólnego z tym czy ktoś jest otyły czy nie - tylko z elastycznością skory i jej poziomem nawilżenia.

Gość FIMKAA
wiem, że zupełnie się ich pozbyć nie można bo to właściwie jest już blizna.Jednak Mustela ma preparaty na rozstępy już istniejące i inne przeciwko powstawaniu nowych.Nie wiem jak to jest z ich skutecznością a cena dość wysoka dlatego pytam o efekty działania takich środków.Czytałam też, że powstawanie lub nie rozstępów związane też jest z uwarunkowaniami genetycznymi. Czy stosowanie tych kremów na rozstępy ma jakiś widoczny (choć trochę) efekt? I czy faktycznie są to środki skuteczne tylko przy rozstępach po ciąży?

Gość agg118
wiesz co... ja dużo czytałam, że Cepan je rozjaśni. Sama ostatnio kupiłam: 35g za 17zł z groszami teraz czekać na efekty xD

Gość asia88-84
witaj mam tez problem roxzzzstepowy ale po ciazy na brzuchu i pssssladach n bylam u dermatologa da sie je zlikwidowac tylko opweeeracyjnie i to jest b.drogo sle ja dostajerkremy co zmniejszyly mi po 2 mies.rozstepy:) dermatol.mowi ze po roku powinny sie zmniejszyc o polowe podal ci nazwe leki ale on jest tylko na recepte:(( ISOTREX 50 ZL I DOTEGO ZA CHYBA 3 ZL KREM Z WITAM.A ale ten isotrex działa:)przybieraja one kolor taki jak skora ma bo ja je mialam krwiste i zaczelam kuracje a rozstepy mam 2,5 roku. a siostra dała mi krem w u sibie w aptece pod nazwa SLIM-EXTREME 3D tez dziala na rzzstepy ujedrnia skure a ten ISOTREX to takiu zel i musisz go masowac w rozstepy pozdro

Gość FIMKAA
ASIA 8884 bardzo dziękuję ci za pomoc, jutro pędzę do dermatologa.Mam nadzieję, że mi pomoże.Już przynajmniej wiem czego szukać, pozdrawiam

Gość styrana
MAŚĆ CEBULOWA na blizny idealnie dyskryminuje rozstępy ! ;]

Słyszałam od dziewczyn z jogi, że właśnie różne ćwiczenia takie gimnastyczne, poprawiają jędrność skóry i jest ją znacznie łatwiej doprowadzić do stanu sprzed rozstępów. Dlatego właśnie ostatnio kupiłam sobie nawet dresik na tanisport i śmigam na jogę, żeby nie mieć takich problemów ;-)