Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna i

Czy rolnicy naprawde maja raj na ziemi? Jak uważacie?

Polecane posty

Gość gość
Bo są wykorzystywane do bardzo ciężkiej pracy, bez pensji, bez prawa własności ziemi, facet trzyma kasę przy sobie, natomiast często dzielą z nim kredyty na maszyny, zwierzęta, nawozy itp.

Gość gość
12:46 Moja koleżanka jest żoną rolnika i nie wygląda na skrzywdzoną przez los kobietę ;-) teraz zajmuje się głównie niemowlakiem ;-) i domem. Jeśli coś robi, pomaga to robi to bo ma na to ochotę a nie dlatego,że ktoś jej każe. Lubi to co robi, wiem że jest o technikum agrobiznesu i nawet będzie robiła prawko na ciągnik. :-D Zanim urodziło im się dziecko to zajmowała się ogródkiem, dbała o wygląd obejścia(kwiatki, cięła żywopłot, kosiła trawę), karmiła kury i zbierała jajka. Mają psy i kota więc je pewnie też karmi. Nie widziałam jej nigdy przy jakiejś ciężkiej fizycznej pracy. Co do kredytu to prawda, jakiś mają ale z tego co wiem to ma prawo do emerytury, może niewielkiej ale ma, nie jest niepracującą kurą domową. Co do wydzielania kasy, jest zawsze fajnie ubrana, chodzi do fryzjera itp. a ubrania zamawia przez internet. Wiem o tym wszystkim bo mamy kontakt przez internet, skype,gg itp. Więc na koleżanki też ma czas. Może to zależy czy trafi się na normalnego faceta czy debila, który szuka woła do pracy a nie kobiety.