Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka123

cena usg a cena za wizytę u ginekologa - help!

Polecane posty

Gość pytajka123

dziewczyny chodze do gina ale on nie ma usg ... kurde zastanawiam sie czy nie przepłacam, bo np. jak teraz musze isc do niego i przy okazji zrobić usg, u niego zapłacę 150 zł za samą wizyte, zajrzy tam, powie coś i powie żebym poszła na usg do drugiego gabinetu i też pewnie zapłacę 150 zł, w sumie 300, czy to nie przegięcie?

jasne ze przegiecie, dlaczego w ogole placisz za wizyte jest tylu dbrych gin u ktorych nie placisz tylko masz to z NFZ. moja kolezanka chodzi z NFZ i nie placi za wizyte od razu ma wszystko usg robione wszysciutenko i nawet zdjecia i plyte z filmikiem usg daje jej-ma dziewczyna pamiatke z fasolka;)

Gość pytajka123
jesli jest ciąża to usg wtedy w tym gab. kosztuje 200 :/

Gość pytajka123
marzenka a moze chodzi w wawie i dałabyś kontakt?

no niestety sa to katowice,a jakbys poszla do takiej normalnej przychodni gdzie jest gin i maja usg to bys na pewno nie musiala placic przynajmniej tak mi sie wydaje.Ja nie jestem w ciazy wiec tylko mowie jak jest w przypadku moich znajomych. Ale tam gdzie ja chodze na rozne badania itp to tez nigdy nie place za wizyte i usg maja i z tego co wiem to rowniez nie platne.

Gość ja za wizyte płace
50 zł, USG 70 i cytologia 30

Gość ewelkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja za wizyte płacę( w Warszawie) 150zł,wczoraj dzwoniłam do pewnego gabinetu na Narbutta, bo muszę sobie zrobić USG narządów rodnych i koszt to 200zł

Gość ewelkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
paranoja jakaś;/

Gość lilka4444
ja place 80 zł --cytologia 30- w krakowie

Gość lilka4444
a jak ostatnio bylam zeby odebrac cytologie bo mi troche kiepsko wyszla to tez zaplacilam 80zł tak jak za wizyte --troche przegiecie ale cóz zrobic.

130 za wizyte, 180 za USG 2D, 200 zl za USG 3D/4D - tez gdzie indziej, nie wiem jak normalne nieciazowe :)

Gość lilka4444
dentysci są nie lepsi -- za byle zeba ktory ma mala dziure plombowanie bez znieczulenia 100zł - 10 minut roboty dla dentysty -- chore ceny mają lekarze .

Ja jestem w ciąży i chodzę do lekarza państwowo. Na prawde mam wspaniałą lekarkę. Warto więc (może z czyjegoś polecenia) wybrac się i nie przepłacać :)

no coz ja w Warszawie przed ciaza chodzilam na NFZ i raz babka mi dala skierowanie na USG, poszlam na dol, zapisalam sie na za 1,5 miesiaca, przyszlam na to USG i sie okazalo ze lekarz sie rozchorowal wiec musze czekac kolejny miesiac. W dupie z tym, w ciazy nie bede sie stresowac tylko place, gorzej jak kogos nie stac...

ja płacę za dentystę 70 zł a uważam, że to dużo i też bez znieczulenia! 100zł bym w zyciu nie dała :) Byłam w Hamburgu przez 6 msc. Ząb mi spuchł tak, że nie widziałam na oczy. Poszłam do dentysty zrobił mi wszytskie zęby na kasę i to ze znieczuleniem. Bez porównania.

JA się umawiam na wizytę na początku tygodnia i zazwyczaj w środę jestem już u lekarza i na USG. Dziwne, ze kaza wam tyle czekac. Wiadomo, że lepiej zapłacić tylko policz sobie teraz te pieniadze, ktore wydałaś i jeszcze wydasz na badania.. Za to możesz sporo kupic :) Ale prywatnie wiadomo lepszy sprzęt ;)

wizyty prywatne przez czas ciazy plus wszelkie badania prywatnie to okolo 3 tys zlotych, wiem ze to duzo ale stres jaki jest przy czekaniu w kolejkach do lekarzy jest straszny :D zeby sie dostac do dobrego lekarza w moich okolicach trzeba czekac co najmniej miesiac, na USg 1,5 miesiaca, nie mowiac juz co sie dzieje przy badaniach krwi itp. Od poczatku wiedzialam ze jesli zdecydujemy sie na dziecko to bede chodzic tylko prywatnie. Wiem ze to do dupy tym bardziej ze placimy wszystkie skladki itp. Ale ciaza to moim zdaniem nie czas zeby walczyc ze zle dzialajaca sluzba zdrowia