Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FRANKAZWARSZAWY

DO MAM KARMIACYCH SZTUCZNIE OD NARODZIN

Polecane posty

Gość luiza 34
I czy mleko dobiera lekarz czy samemu można kupić np. bebiko 1

mozna kupic samemu ale lepiej zapytac lekarza.butelki jak dla mnie najlepsze aventu

Gość mama butelkowaa
karmiłam najpierw nan 1, potem bebilonem pepti bo mała miała skaze. Butelek używałam aventu ale zaraz tu bedzie masa wpisów ze są szkodliwe. Mleka nie dobierał pediatra. To jest tak, że jak jakaś firma np. bebiko, \"sponsoruje\" lekarza to on Ci każe kupić właśnie to. Dobry jest bebilon zwykły, ale drogi.

no ale skoro nie ma dziecka jeszcze to po co on już nutramigen zaleca??? to jest mleko dla alergików, ze skazą białkową. Moim zdaniem to bezsens. Jak się boi o alergie to msą mleka h.a.

Gość jestem w 35 tc
Ja w prawdzie zamierzam karmic piersia, ale kupilam taki zestw startowy z firmy Avent. W zestawie sa: -2 butelki 260 ml -2 butelki 125 ml -4 smoczki MINI do butelek -1 smoczek do uspokajania (0-3m) -szczotka do czyszczenia butelek Takze mysle, ze na poczatek taki zestaw to fajna sprawa. Cena ok. 100 zl za caly zestaw.

bo ta lekarka zna mnie od min 10 lat i wie jakim jestem alergikiem, do tego tata dziecka też jest wiec drogą dedukcji i doświadczenia wie że mały też będzie alergik :) słyszałam tylko że ten nutramigen jest ohydny w smaku i lepiej żeby dziecko wcześniej nie znało innego smaku bo jak coś innego spróbuje to nutramigenu nie będzie chciał pić

ja w prawdzie karmilam piersia.po porodzie troche karmilam butla-bo mam wczesniaka i nie moglam go przystawiac bo w inkubatorze lezal. ale ja znowu po kilku miesiacach wrocilismy do butli to avent wlasnie i bebilon lub bebiko.nam nan nie odpowiadal

alonuszka a w którym tygodniu urodzilaś?? bo ja mam 33 tc a wczoraj kawałek czopa mi wypadł i boję sie że urodzę wcześniej, dziś mam wizytę zobaczymy co gin powie

no z tą alergią to nie jest na 100%. ale opinii lekarki podważac nie bede :) podobno nutramigen podaje się przy ostrych przypadkach skazy. Co do butelek to też potwierdzam ze aventy są super.

wątrobę bym dała żeby syn był zdrowy ale wolę byc gotowa na najgorsze :) widzę ze avent wygrywa więc i ja takie kupię :) wolę mieć kilka różnych bo może mi sie wybredny jakiś trafi w stosunku do butelek ;)

ja kupilam 6 szklanych butelek canpolu plus anatomiczne smoczki kauczukowe w komplecie, aventu uzywalam niedlugo, wole te szklane-sa bezpieczniejsze i przynajmniej nie musze sie martwic czy maja bisfenol czy nie. Smoczki canpolu wg mnie lepiej sa zaprojektowane, po avencie buzia jakos tak sie slizga a canpolu sa tak zbudowane, ze usta opieraja sie o smoczek. Mam 6 butelek-tyle ile miesci wyparzacz wiec wieczorem tylko je myje, wstawiam do wyparzacza i mam juz gotowe na 6 kolejnych karmien :)

ja urodzilam w 35.mowia ze 35 to w zasdzie nie wczesniak a my do tej pory zmagamy sie z roznymi problemami.lepiej zadzwon do lekarza.mi czop odszedl w 27 i pozniej lezalam juz w szpitalu

z ginem rozmawiałam a dziś o 19 mam wizytę, w piątek miałam usg i waży 2 kg i nie wiem jak takie maleństwo mogło by przezyć :(

to jestem pewna, ze bedziesz zadowolona :) mozesz dokupic jeszcze avent jak chcesz. moja pije mleko z Tommee Tippee (mam 4 sztuki duze) a soczki i herbatki pije z Aventu :)

moj wazyl 2300.wydawal mi sie spory- do poki nie zestawilam go z terminowym noworodkim:)

ja mam w sumie 7 :) 4 duze T.T. jedna duza Fisher Price ze smoczkiem Avent, jedna mała Fisher Price ze smoczkiem Avent i jedna mała Avent :)

po duzej aferze z butelkami aventu i tommee tippee w UK- bo zawieraja BPA a jak poczytalam troche o dlugofalowych skutkach ubocznych to zrezygnowalam z nich. Nie da sie uniknac mikrouszkodzen butelki a kiedy takie sa szkodliwe substancje moga sie wydzielac-szczegolnie pod dzialaniem temperatury. Mialam jedna tommee tippee, ale ten plastik tak obrzydliwie smierdzial, ze sama bym sie z niej nie napila ;)

a ja jakby co zacisnę nogi i nie pozwolę wyjść ;) ale tak serio dobrze że nic innego po za kawałkiem czopu się nie dzieje i był czysty bez krwi czyli szyjka sie nie otwiera :)