Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loliko

Kto rozwiąże tą zagadkę?

Polecane posty

Ano taki, że skoro każda osoba ma 2 chomiki, to aby te chomiki miały małe, to musi to być samiec i samica! Czy za bardzo wymyślam?

Gość liberal girl
bo samce chomika są samotnikami - zezarłyby małe ;o ok, może te wszystkie dorosłe chomiki to akurat są samiczki które zapłodnił jakiś samiec z innego bloku :p

Gość loliko
e tam, nie wdawajmy sie w takie szczególy

a ja od początku podzieliłam je na płcie..:o kiepska jestem z matmy, czepiam się szczegółów :)

Gość loliko
Do sklepu z kapeluszami wszedł klient i wybrał kapelusz za 73 zł. Ekspedientce wręczył banknot stuzłotowy. Ta, ponieważ akurat nie miała drobnych (klient także nie miał), wybiegła do sąsiadującego przez ścianę zakładu fryzjerskiego, by zmienić "setkę". Po chwili wróciła, wydała resztę i zadowolony klient opuścił sklep. Nie upłynęła minuta, jak wpadł fryzjer z pretensjami, że banknot, który mu wręczyła, jest fałszywy i wobec tego należy mu się 100 zł. Banknot rzeczywiście okazał się fałszywy. Oszukana ekspedientka usiadła przygnębiona i zaczęła liczyć, ile też straciła na nieuczciwości klienta, bo to i kapelusz mu wydała, i resztę, i teraz jeszcze fryzjerowi trzeba oddać 100 zł. Liczy, liczy i coś nie bardzo może się doliczyć, bo wypadają jej różne sumy. Pytanie: Ile wynosiła jej strata?

Gość aaa kotki dwaaa
strata wynosi 200zł? 100 zł prawdziwe musi dać fryzjerowi 27 zł wydała reszty z fałszywej stówy 73 wartość kapelusza. razem 200 zł Czy tak?

Gość Anexia1987
200?

Gość loliko
100 ale nie wiem czego

Gość aaa kotki dwaaa
gdyby sprzedawca nie szedł rozmienić stówy to nie musi wracać jej fryzjerowi ! A więc strata wynosi tylko 100 zł bo: 73 kapelusz 27 zł reszta wydana klientowi. Wynik to 100 zł :)

Gość aaa kotki dwaaa
> Subject: Zagadka umysłowa > > > Szybki trening umysłowy ... > -jeśli jesteś inżynierem będziesz w stanie rozwiązać to w czasie poniżej > 3minut > -jeśli architektem, w 3 godziny > -doktorem, w 6 godzin > -księgowym, w 3 miesiące, a jeżeli > -prawnikiem, prawdopodobnie nigdy. > Jaka jest brakująca liczba? > 1, 2, 6, 42, 1806, ____??? > Odpowiedź jest hasłem do załączonego pliku. Jeżeli rozwiążesz to otworzysz > plik, tam wpisz swoje imię, zapisz plik i daj dalej do znajomych > > >

Gość liberal girl
dla mnie to jest 200 zł straty w tym sklepie z kapeluszami, ale nie weim czy dobrze myslę :O może ktoś dać odpowiedź z wyjasneiniem?

Gość Anexia1987
3263442

Gość liberal girl
ostatnie łatwiutkie 3263442

Gość liberal girl
dobra, już wiem ile straty w tym kapeluszniczym liczymy prawdziwe pieniądze, fałszywkę zostawmy 100 dostała od fryzjera i 100 mu dała czyli fryzjer na czysto kapelusz ireszta dla klienta 100 zł straty :D

Gość Majunia123
Juz nie ma wiecej zgadek?? :(

Gość googo
RoZWIĄZANIE ZAGADKI O PIJAKACH:D 1.najpierw dali po 10, 3*10=30 2. mieli dostac zwrot 5, czyli zaplaciliby po 25/3=8.3 3. dostali zwrot 3, czyli zaplacili po 28/3=9.3, a nie 9 :P 4. 9.3*3 + 2 = 30 :P Cały pic tkwi w miejscach po przecinku:P

Gość googo
I kolejnośći wykonywanych działan:P