Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gruba bela

Pomozcie - moja dieta do krytyki

Polecane posty

Gość Gruba bela

Myslicie, ze jak bede jadla codziennie: 3 takie plastikowe opakowania jak do surowki 350g z Biedronki (ale surowke sama robie wiec moze wazyc inaczej) suowki skladajacej sie z salaty lodowej, pomidora, ziol, odrobiny soli i 3 lyzek smietany (3 lyzki na caly dzien), do tego jogurt naturalny 400g, jablko, czasem gotowana rybe i do tego bede pila: wode, wode z cytryna, herbate zielona, czerwona i pu erh, a co 2 dni kubek kawy z mlekiem to cos schudne do konca miesiaca? Jesli tak to ile?

Gość bedziesz głodna na tej diecie
i będziesz miała za malo bialka jednak :o A ile schudniesz, tego Ci nikt nie powie, bo nie wiemy jaki masz metabolizm :o Na identycznej diecie ja schudłam w miesiac 6 kilo, a moja przyjaciólka przytyła 2.

Gość Gruba bela
Mam kiepski chyba metabolizm. Jesli bede jadla wiecej jajek i ryb, to pomoze?

myślę, że tak. Ja by jeszcze dodała jakiś drób gotowany, oczywiscie bez skórki i chudy, i w ogóle warzywa czasem bym też na parze ugotowała, czy jakąś fasolke z wody tylko, bez dodatków, itp. Bo nie wiem, jak Ty, ale ja bez ciepłych potraw źle się czuję.

I ja bym zrezygnowała ze śmietany, ale nie z powodu kalorii nawet, tylko cholesterolu, zamiast niej bym dałą olej jakiś albo oliwę z oliwkek, ze względu na NNKT.

Gość Gruba bela
Nie jem miesa, zostaja tylko ryby :( A czy jogurt moze byc zamiast smietany? z oliwa nie smakuje dobrze Jak bede jadla same warzywa i ryby i wszystko surowe albo gotowane, bedzie dobrze?

Gość moze jeszcze
dodalabys jakies jajka i ser?

Gość Gruba bela
Tak, o jajkach juz wspominalam. Czy ser nie jest tuczacy? A jesli tak - ktory bardziej, bialy czy zolty?

Gość gtjw
jEDZ BIAŁY, CHUDY.

Gość MARTYNA883
najlepsza recepta na schudnięcie to jeść ile potrzebne jest organizmowi do określonej pory np.: do 17.00 a póżniej nic. jest to najlepsza dieta wypróbowała, bez efektu jo-jo. i jeśli masz ochote na coś słodkiego możesz zjeść tylko zalicz to jako jeden posiłek (nie myśl posiłek + cos słodkiego, bo to błędne). no i możesz troche więcej sie ruszać. sprawdzone nawet dla osób o słabym metaboliźmie, bo taki mam

Gość skarbeńQ
biały chudy ser, żółty jest zabroniony na diecie.Staraj się jeść codziennie 1 posiłek ciepły.

Gość skarbeńQ
i nie do 17:00 tylko 3 godziny przed snem. Jeśli będzie chodzić spać np o 22:30 to od 17 zwyczajnie zgłodnieje i się złamie przed samym pojściem spać i zje coś.

ser zolty wcale nie jest zly :) tylko odtluszczony i male ilosci wszystkiego po trochu (oczywiscie oprocz paskudztw typu chipsy, slodycze)

Gość Grba bela
Kurde, pracuje "umyslowo" po 11 godzin, tak ze z ruchem bedzie ciezko, zmeczona jestem, nie jem nic po 18. Cieple posilki bede jadla w weekendy, wtedey bede w domu. No trudno.

Gość gruba bela
Chodze spac ok. 23. Naprawde moge jesc miedzy 19 a 20? Czy ktos moze podac nazwe odtluszczonego zoltego sera? Ja sie nie znam :(

ja pracuje 9 godzin tyg plus 2 kierunki studiow :) bywa ciezko ale godzinke wieczorem sie znajdzie a na serach czytaj ile jest kalori, czy sa light itd, ja w tej chwili nie bardzo wiem co jest na polskim rynku bo tam nie mieszkam :) ja kolacje jadam ok 21-22 no ale spac chodze ok 1-2

Gość gruba bela
No, ja nie znajde godzinki do konca tego miesiaca, bo niestety po pracy mam jeszcze dodatkowe zajecia :(. Wiem, oczywiscie masz racje, ze ruch jest potrzebny, bede cwiczyla w weekendy. A to, ze co 2 dzien pije kawe z mlekiem, nie przeszkodzi? Pieprzone uzaleznienie, juz i tak bylo gorzej (4 kawy dziennie!) mam 165cm/ 79 kg :(

a pij :) malo mleka w tej kawie jest wez moze zmien na mniej tluste a jesli pocwiczysz w weekendy to tez dobrze

Gość cbadef
Czy zdajemy sobie sprawę z tego jak istotne jest nasze pożywienie? Przecież jesteśmy tym, co jemy. Odżywianie ma bezpośredni wpływ na naszą kondycję i zdrowie. Wiedzieli o tym nasi przodkowie, my często zdajemy się o tym nie pamiętać. Zobacz film "Jedzenie ma znaczenie"! UWAGA!!! Obejrzenie tego filmu może wywołać trwałe, pozytywne i nieodwracalne zmiany w Twojej świadomości i sposobie odżywiania. Czy liczysz się z tymi konsekwencjami? Na pewno? http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/

Gość 25 latek
Hej Gruba bela podaj swojego maila to bedziemy miec kontakt to Ci powiem o mojej dietce tzw. diecie Królów na niej sie faktycznie chudnie i same zdrowe produkty do jedzenia. Tych surówek z biedronki nie polecam bo maja w sobie ukryte cukry lepiej samemu przyzadzic i nie smietany majonezy tylko jogurty naturalne na samym poczatku musisz oczyscic organizm nie mowie oczywiscie o glodowce ale surówki , jodurty naturalne, i brak przypraw dozwolona tylko sol w malych ilosciach i woda niegazowana warzywa ale tez nie wszystkie wiec jak chcesz sie dowiedziec co i jak to odezwij sie ja na tej diecie jestem od 5 dni spadek wagi 1.5 kg malo ale dieta trwa 14 tygodni wiec powoli a do celu te diety ze w miesiac schudniesz 20 kg to nie ma bata wroca kilogramy no i ruch musi byc Pozdrawiam.

Gość a moze dodalabys
no bialy ser-zwlaszcza wiejski bylby super. ja jestem przeciwna porduktow light wiec osobiscie radze ci kupowac pelnostluste produkty bo chodzi o to zebys jadla jak najmniej wegli a nie jak najmniej tluszczy. ser zolty i plesniowy tez bylby dobry,ale nie za duzo tego sera , tak z 50g dziennie powinno byc ok. mysle,ze schudniesz bardzo szybko jezeli uda ci sie jesc duzo warzyw i jakies miesko- jak juz pisalas rybka to jest swienty pomysl.

no ale wegli troche musi byc, tylko dobrych z warzyw i pelnoziarnistych produktow :) wegle sa potrzebne do podwyzszenia energii, szczegolnie przy cwiczeniach

Gość gruba bela
kafemaruda@poczta.fm Czy dieta krolow jest dobra dla vege? Nie jem salatek z Biedronki! Napisalam ze robie je sama w pojemnikach takiej wielkosci jak te od salatek z Biedronki...

Gość gruba bela
adres mailowy konczy sie na "fm"

Gość a moze dodalabys
niestety nie da sie 0 wegli ,chyba ze nie bedzie jesc nic albo ewntulanie tylko i wylacznie mieso , a te wegle z warzyw na pewno jej wystarcza do normalnego fukcjonowania.

Gość Gruba bela
25 latek, nic mi nie napisales :o

bela i jak sie trzymasz po weekendzie? dobrze idzie? ja wlasnie jestem po obiadku - zupa fasolowa i 2 kromki chleba ciemnego (dietetycznego :p) wiec razem 160 kcal a najadlam sie bardzo ;)