Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jutrzejsza

Czy udało Wam się przyspieszyć poród?

Polecane posty

Gość Jutrzejsza

mi też nie próbowałam chyba wszystkiego: codziennie sex, picie wywaru z liści malin, wchodzenie po schodach, masowanie piersi i tak wylądowałam w szpitalu na wywołaniu

Gość Jutrzejsza
Kurcze ja mam termin na jutro myślałam że moze jakoś się uda to wcześniej zacząć i mieć za sobą:) Wczoraj byłam u lekarza i mówi że jeszcze nic się nie zaczyna..

nie... ja byłam w szpitalu na wywołaniu, 10 godzin i 2 dni przed terminem urodziłam...

Gość Jutrzejsza
A można tak po prostu iść na wywołanie do szpitala?

normalnie chyba na wywołanie idzie się po 7 czy 10 dniach po terminie... ale to zalezy od szpitala, lekarza itd. Pewnie co szpital to inne wymogi. powodzenia i pozdrawiam!

Gość zuza1313
Seks a jak nie pozoże to olejek rycynowy.Mnie pomogło,ale ten smak... fuj...

Gość Jutrzejsza
Moja położna mówi że jeśli nic się nie zaczyna to mnie nie weźmie bo się będę męczyć:/ Także pozostają mi domowe sposoby A czytałam że stymulacja sutków powoduje skurcze Zastanawiam się czy rzeczywiście to prawda

Gość Jutrzejsza
Załamka.. A Ty Emila na kiedy masz termin?

Gość Jutrzejsza
A przepraszam Ty już rodziłaś:)

tak ja już urodziłam i to dwoje dzieci :) obu synków urodziłam po terminie pierwszego aż 17 dni a drugiego 5 dni.

Gość Jutrzejsza
A co możecie powiedzieć o olejku rycynowym Czy to jest bezpieczne dla Dzidzi?

w przypadku pierwszego porodu wzieli mnie do szpitala na wywoływanie aż dwa razy leżałam po kroplówką z oksytocyną i kompletnie nic mnie nie brało dwa razy cofali mnie z porodówki naprawdę masakra już miałam tego dośc. Po paru dniach założyli mi globulkę na rozwarcie no i po tej globulce poszło :) w przypadku drugiego porodu do szpitala wzieli mnie szybciej bo już 4 dni po terminie i na drugi dzień pogłączyli mi kroplówkę z oksy skurcze były ale takie słabe dostałam jeszcze jakiś zastrzyk i jakąś inną kroplówkę ( wszystko na wywołanie ) w końcu moja lekarka przebiła mi pęcherz. Wiedziała o moich doświadczeniach z pierwszym porodem i nie chciała żeby tym razem mnie cofać z porodówki przebijając pęcherz mówiła albo urodzę dziś naturanie albo bierzemy na cc. Na szczęście poród ładnie się rozkręcił. Oba porody od pierwszych skurczów trwały 4,5 h.

no ja oleju rycynowego akurat nie sprawdzałam ale dziewczyny biorą myślę że dzidzi nie zaszkodzi

Gość Jutrzejsza
CZyli nic innego tylko czekać:) Jak Dzidzia nie chce jeszcze wyjść to i tak nie wyjdzie;) Dzięki za zainteresowanie Pozdrawiam

Gość Staram sie po raz drugi
Mnie pomoglo picie herbaty z lisci malin, curry, sex i spicy food. Urodzilam co do dnia