Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nghnghn gh

sa tu mamusie na zasilku dla bezrobotnych badz byly?

Polecane posty

Gość nghnghn gh

niestety konczy sie macierzynski a z kasa krucho wiem,ze nalezy mi sie zasilek ale boje sie,ze jak dadza mi oferte i mnie przyjma to co zrobie z dzieckiem i ile kasy sie dostaje? zaraz mnie zjedza spoleczne pomarancze:O

zalezy jaki masz staz pracy :) jak dostaniesz prace to najwyzej odrzucisz propozycje i pzrestana ci placic zasilek, ale jak dostaniesz robote to chya lepeij isc do pracy za kase skoro ci brakuje a dziecko do zlobka, naini itd..

Ja obecnie pobieram zasiłek i spodziewam się bliźniąt. Otrzymałam już dwie propozycje pracy, mimo że jestem w ciąży (Panie z PUP stwierdziły, że jeśli nie mam L4 to mogę pracoiwać), więc poszłam do pracodawcy i powiedziałam jak sprawa wygląda,że jestem w ciąży, że to bliźnięta a Panie, z PUP mimo to dały mi skierowanie, więc musiałam przyjąć, by nie stracić zasiłku, facet podpisał, że mnie nie zatrudni, więc teraz mam spokój do następnej propozycji. Tak będę robiła aż do porodu a jak urodzę, otrzymam zasiłek macierzyński, to jak dostanę propozycję pracy to też powiem pracodawcy, że jestem mamą malutkich bliźniąt, i nie będę miała z kim dzieci zostawić, więc wątpię, że ktoś będzie chciał mnie zatrudnić:) Chcę poczekać aż maluchy skończą rok, i dopiero wtedy pójśc do pracy.