Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ania172

niepłodnośc ... POLMED Wrocław

Polecane posty

Gość m84
ania172 dokładnie tak było odchodziła na chwilkę:)odpoczywaj odpoczywaj!!tak trzeba:)

Do pragnącej dziecko. Mieliśmy tyle szczęścia, że udało nam się za pierwszym razem :D Mój M tak się postarał i było podane 50mln plemników :D Jak została mi klinika polecona to ze względu na dr Polaka. Nami zajmował się dr Siejkowski ( wg mnie konkretny lekarz, nie owija w bawełnę). Dr Polak też jest konkretny: gdy w kwietniu wszedł do nas na wizytę i zobaczył wyniki, konkretnie i rzeczowo powiedział, że w naszym przypadku nie ma co próbować IUI więcej niż 3 razy, a potem in vitro. Zabolało mnie to bardzo, poczułam się jakbym obuchem w łeb dostała - dla mnie zabrzmiało to jak wyrok śmierci. Miałam wrażenie, że zsuwam się z krzesła, czułam, że zaraz się rozbecze. Ale w głębi wiedziałam, że lepiej usłyszeć okrutną prawdę niż łudzić się bez sensu. Naprawdę NIGDY nie zapomnę tego uczucia. Jeżeli chodzi o tego trzeciego lekarza to miałam z nim styczność TYLKO podczas samego zabiegu: to co o nim moge powiedzieć to na pewno jest taktowny i umie się zachować (przeprowadzał mi IUI).

Gość Alicja 77
do pragnącej dziecko - ja też leczę sie w POlmedzie. Niestety miałam 3 nieudane IUI. Powiem ci teraz z perspektywy czasu, że gdybym mogła cofnąć czas, zrobiłabym od razu in vitro. Straciłam tylko mnóstwo pieniędzy, stresu i nerwów. Dużo czytam na necie i naprawdę IUi bardzo rzadko sie udają. Oczywiscie nie namawiam cie do niczego, bo tobie akurat może sie udać, mówie tylko o swoich odczuciach. Powodzenia i życzę, aby tobie sie powiodło :) Basiunia - ja miałam dokładnie tak samo, po pierwszej nieudanej IUI, Polak stwierdził, że najlepszym rozwiązaniem bedzie in vitro. Pamiętam, że byłam wtedy zła na niego i oburzona. Jak to, ja ivf?? Byłam pewna, że IUI sie powiedzie. Niesttey stało sie inaczej, tak jak przepowiedział Polak. W lutym jedziemy na wizytę i rozpoczynamy program in vitro. Czasami życie płata nam przykre niespodzianki, ale trzeba walczyć do końca :) Iza - co u ciebie? Ostatnio napisałas, że były jakieś problemy. Mam nadzieję, że juz wszystko w porządku :) Aniu - jak twoje bliźniaki ;) Malwina - trzymam kciuki za ciebie :) Pozdrawiam wszystkich!

Gość MALWINNA75
Cześć dziewczyny:) Pragnąca dziecka - dr Zosik nie namawiał na in vitro ale powiedział żebyśmy się zastanowili nad tym ( u mnie to była 6 nie udana inseminacja, 5 miałam w Invimedzie). Jak przyszłam do Polmedu dr Zsoik wraz z dr Polakiem zasugerowali u nich góra 2 inseminacje, a potem in vitro.(wiedzieli o wczesniejszych próbach) Zrobilismy jedna i stwierdzilismy, że szkoda na kolejną pieniędzy. Gdy się zdecydowaliśmy na in vitro dostaliśmy od dr.Zosika materiały opisujące cały proces, powiedział abyśmy na spokojnie to przeczytali i zastanowili się czy na pewno chcemy i w jakim czasie. Nie było z jego strony żadnych nacisków - co mi się spodobało, zawsze udziela odpowiedzi na różne moje pytania- czasami nie do końca przemyślane:))Nie chcę Ci suugerować wyboru lekarza bo to jest bardzo indywidualna sprawa, wiadomo,że będziemy polecać tego u kogo nam wyszło:) Decyzję musisz sama podjąć ale moja rada jak już to zrobisz musisz mu zaufać i ścisle z nim współpracować. To tyle mądrości z samego rana:) Aniu po jakim czasie można sprawdzać czy sie udało? Uważaj teraz na siebie, czy lekarz kazał Ci leżeć? Alicja- witam na drodze przygotowań:) Mnie już sie strasznie dłuży, a punkcja dopiero 12/02:)

hej...iza9000-napisz kilka słów jak u ciebie,bo się martwimy elfi78-co u ciebie kochana? Alicja77-trzymaj kciuki,a będzie dobrze;-) MALWINNA75-doktor kazał zrobić TEST domowy14 dpt i betę HCG ale bete można zrobić 12dpt...jesli chodzi o leżenie to nie,nie kazał mi leżeć ale mam prowadzić oszczędny tryb życia...ja jestem na zwolnieniu L4 2 tyg,bo mam ciężką pracę,dużo odpoczywam ale coś tam w domu zrobię,nie za wiele bo mąż krzyczy i sam wszystko robi Ja dziś 3 dpt,czuję się bez zmian,czyli brzuch troszkę pobolewa przy siadaniu i wstawaniu,a cycki to mnie bolą od pierwszego dnia stymulacji...dziś dzwonię do kliniki,by dowiedzieć się czy i ileudało sie zamrozić NASZYCH ESKIMOSKÓW :-D...

Gość iza 9000
cześć dziewczyny Aniu gratuluję mrozaczków i trzymam kciuki za bliźniaki ;o) Co do pytania co u mnie? W środę byłam na dyrekcyjnej na USG, widziałam dokładnie dzidzie, wszystko wskazuje że prawidłowo się rozwija i oby tak dalej. Zeszły tydzień był dla mnie na prawdę ciężki, od wtorku brałam tardyferon (żelazo) po którym wystąpiły skutki uboczne (biegunka), na tyle silna że trwała 4 dni, w piątek mąż już chciał dzwonić na pogotowie, byłam tak słaba że nie mogłam sama wstać z łóżka, straciłam 2 kg. Na szczęście od soboty wszystko zaczęło się uspokajać i jest już całkiem dobrze. Dr Florjański który prowadzi teraz moją ciążę zlecił trochę badań i powiedział że od lutego chce bym siedziała w domu i prowadziła bardzo oszczędny tryb życia. W pracy już poinformawałam, że muszą kogoś szukać na zastępstwo. Alicja widzę że Twoje in vitro zbliża się małymi kroczkami ;o), będę trzymać za Ciebie kciuki Ania mąż ma rację że nie pozwala Ci za wiele robić, oszczędzaj się kochana. Malwinna75, Twoje in vitro też tuż tuż ;o), życzę z całego serca powodzenia. pozdrowienia dla Wszystkich, których nie wymieniłam

iza9000-cieszę się,że wasza dzidzia rozwija się prawidłowo,oby tak dalej:-D..a z tym zwolnieniem to świetna myśl,potrzebujesz odpoczynku...ja byłam wczoraj u swojego gina i dał mi L4 do 2 lutego,bo do tej pory byłam na urlopie,w piątek mam badanie estradiolu i progesteronu,oby wyniki były dobre...dziś 5dpt ,w nocy brzuch mnie bolał jak na @,ale teraz jest ok ...pozdrawiam

Gość MALWINNA75
dziewczyny jak odstawiłyście tabletki antykoncepcyjne, po jakim czasie dostałyście okres?? czekam juz 3 dzień i nic. Czuję,że rozregulowały mi cały cykl:(

MALWINNA75-ja dostałam okres po 3 dniach od odstawienia a ja estradiol mam ok,ale progesteron był za niski i dostałam zastrzyk ale przez zastrzyk nie mogę zrobić wcześniej bety jak w piątek ,bo wynik może być fałszywy

Gość MALWINNA75
dzięki Aniu:) zatem czekam cierpliwie:) Trzymam kciuki za piątek, pewnie siedzisz jak na szpilkach:)

witam was wszystkie:-),coś tu cichutko:-)... iza9000-jak się czujesz?,mam nadzieję że wszystko w porządku...chciałam się Ciebie zapytać DO KIEDY BRAŁAŚ te tabletki co mi przekazałaś PROGYNOVA i w jakich dawkach

Gość iza 9000
cześć Aniu, czuję się różnie, raz lepiej raz gorzej... Ja progynowę brałam raz dziennie po 2 tabletki i brałam je, o ile dobrze pamiętam, do 10 tygodnia ciąży a luteinę do 14 tygodnia.

Gość MALWINNA75
hej dziewczyny:) u mnie czas czekania, okres dostałam, teraz 1/02/2009 mam zobić estriadol i mam mieć wizytę.Wtedy chyba dowiem się jak będąmnie stumulować no i 12/02/2009 punkcja. Zaczełąm już profilaktycznie brać kwas foliowy:)

MALWINNA75-jesteś już coraz bliżej:-),trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę,będzie na pewno dobrze:-) iza9000-dzięki kochana za odpowiedź ,pytałam cię ,bo myślałam że może ja coś namieszałam z tą Progynovą ale mam też brać tak jak Ty,a czy pamiętasz jak często robiłaś badanie progesteronu,bo ja robiłam w ubiegły piątek i wynik był troszkę za niski i dostałam zastrzyk ovitrelle;1\5 ampułki,3 razy, co drugi dzień ...ale nic mi chyba nie mówili żebym powtórzyła wynik jak będę robiła bete HCG ,a może ja nie pamiętam:-)

Gość iza 9000
aniu ja robiłam badanie progesteronu tylko raz i u mnie wyszedł bardzo dobrze, nie powtarzałam później badania... A Ty się nie denerwuj kochana, masz być spokojna i w miarę wyciszona, stres zabija komórki. Trzymam za Ciebie kciuki, zdaje się że w piątek będziesz robiła bete? A jak się czujesz?

Iza dzięki:-)betę robię w piątek..,ja czuję się cały czas tak samo,czyli;brzuch pobolewa raz mocniej raz mniej,piersi podobnie,rano bolą mniej ale później już mocniej,strasznie przytyłam ,bo nie mieszczę się w żadne spodnie:-) już od punkcji...wczoraj rano miałam zawroty głowy ale chwilowo,....tak bardzo bym chciała żeby się udało,Boże dopomóż

Gość iza 9000
aniu jak piszesz o swoich objawach to jak bym czytała o sobie ;o), mam nadzieję że wszystkie te objawy będą skutkowały ciążą tak jak u mnie ;o)

pragniemy tego z mężem najbardziej na świecie:-D,zresztą tak jak każda z nas tutaj:-)

Gość iza 9000
doskonale rozumiem Ciebie i Twojego męża ;o) my wciąż boimy się w pełni cieszyć Naszym szczęściem, chyba dopóki nie zobaczę dzidzi na swoich rękach te obawy nie znikną ...

Gość MALWINNA75
hej dziewczyny:) Aniu dzięki teraz chciałąbym zeby czas leciał bardzo szybko bo czekanie to najgosza rzecz na swiecie:( Cały czas mocno trzymam kciuki za piatek:) jak tylko się dowiesz daj znak:) życzę Wam ciepełka w te mroźne ale na szczescie słoneczne dni:)

Gość MALWINNA75
Aniu, wszystko będzie dobrze, tymamy kciuki:))

hej...wynik jest zawyżony przez ten zastrzyk i dla pewności musimy powtórzyć GO W PONIEDZIAŁEK i dziś beta wyniosła 1300...musimy jeszcze wytrzymać do poniedziałku ale mam nadzieję że beta nadal bedzie taka piękna

Gość iza 9000
aniu myślę że będzie dobrze ;o) a jak się czujesz?

bez zmian,doszedł tylko kujący od czasu ,do czasu jajnik...a jak u ciebie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować