Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość food.pl

jedzenie szpitalne-wasze doświadczenia.

Polecane posty

Gość food.pl

snadanie - 1 kromka chleba i lyzeczka masla obiad-lyzka ziemniakow i dwa liscie salaty lub zupa z wody zabarwiona zurem itp kolacja = snadanie jw do tego herbata z wiadra caly dzien stala :D tak bylo w Bytomiu :)

u mnie w szpitalu pacjenci sobie chwalą jedzenie ;) tylko ja nie mogę znieść zapachu gotowanej ryby w piątki :p

moze nie przesadzajmy.... w ostatni weekend bylam w szpitalu na zalozenie pessarium. Zaczelam kulinarna przygode tam od obiadu: 2 kawaly smazonej rybki, ziemniaki, surowka, zupa. Zupy nie jadlam, bo juz mi sie nie zmiescila, ale ryba bardzo smaczna. Sniadania i kolacje to pieczywo, wedlina/ ser + zupa mleczna (sniadanie), jakis ogorek, salatka ze swiezych warzyw.... bylam naprawde mile zaskoczona zarwno pewsonelem, jak i wyzywieniem, jak i sygladem samego szpitala - po remncie, wszystko nówka.

Karolina pierwszy raz widzę na oczy takie szpitalne menu. Serio. Jak ja byłam w szpitalu to dawali chleb, masło i kilka plastrów (chyba ze 3, nie wiem, bo nigdy nie brałam) najtańszej mielonki, łyżka dżemu. Na obiad mięso w sosie i ziemniaki (myślę, że to mięso co im zostawało z innych obiadów po prostu zużywali do sosu, bo albo było mięso bez sosu albo w sosie i tak w kółko). Na kolację chyba też chleb i mielonka.

Gość gergett
Ja dotąd raz w życiu byłam w szpitalu. Jak zobaczyłam te ciasne, syfiaste łazienki a potem te ohydne sztućce i obrzydliwy zimny makaron umazany resztkami twarogu to... zaryzykowałam nieprawidłowe zrośnięcie się złamanego palca i wyszłam na własne życzenie. Ja naprawdę nie jestem wybredna ale to był horror. Tylko karaluchów do kompletu brakowało (choć może i nie?).

Gość gergett
Na mięso w sosie, jakiekolwiek, to bym nie narzekała. Ale tego w tym szpitalu chyba nie mają.

Gość podobno dzienna stawka na
wyżywienie pacjenta to 11 zl... Nie ma co oczekiwać cudów. Też byłam do tej pory raz w szpitalu (tfu, tfu, odpukać), w dodatku mialam dietę "aspirynową" (chleb, biały ser i ziemniaki :(), po dwóch dniach płakać mi się chciało, mialam jakieś takie kołatanie serca (z głodu), a nic nie moglam poza tym jeść. Suchy chleb, no czy tym mozna sie najeść? Ale jak patrzyłam na "posiłki" moich wspołtowarzyszek z sali, to już chyba ten chleb był najmniej obrzydliwy. Byłam w klinice dermatologicznej w Warszawie... Na korytarzach syf, w lazienkach syf, ludzie z łuszczycą korzystając y z tych samych łazienek, łóżek i sztućców co inni pacjenci. Koszmar.

Gość ja na szpitalnej diecie
aż się biegunki nabawiłam.

sniad/kolacja mortadela,masło,,k kromki chleba obiad-pomidorowa o smaku rozgotowanego pora,ziemniaki,gotowana palka z kurczaka,got.marchew

Mnie akurat jedzenie w szpitalu bardzo zaskoczyło , bardzo pozytywnie . Jedzonko pyszne , zdrowe , jadło się z apetytem . Szpital w Jeleniej Górze .

Gość poguła7891
oj juz nie przesadzajcie. W różnych szpitalach byłam i widziałam co dawają. Na śniadanie jest zazwyczaj do wyboru zupa mleczna, albo chleb, kawałek masła, kilka plasterków wędliny ew. dżemu, ale jak ktoś chce to mu dawają to i to, no i herbata albo kawa zbożowa z mlekiem Obiad: zupa, ziemniaki, albo kasza, albo ryż, ze sosem surówką i gotowanym mięsem to zalezy jaką kto ma dietę. Kolacja: zazwyczaj coś podobnego jak na sniadanie. Pocieszcie się tym, że pielęgniarki dostawają to samo na obiad co pacjenci :) Lekarze zazwyczaj też, choć kiedy byłam w takim jednym szpitalu (placówka państwowa) lekarzom przywoziła obiad firma cataringowa i nie jedli bynajmniej tego co reszta chołoty :P :D Raz musiałam wejść do ich gabinetu bo dokumenty jednego z pacjentów, a tam na stole wszelakiej maści pyszności :) Ale i tak jest im zawsze źle :D Najlepiej jest powiedzieć komuś z rodziny, żeby Wam z domu dowoził jedzenie, ale najpierw trzeba się zorientować co możecie a czego nie możecie jeść. Kiedy ja byłam w szpitalu jako pacjentka przywozili obiad zawsze juz na wpół zimny, gorące to bym jeszcze zjadła, ale zimnego nie tknę, to mama woziła mi z domu schabowe :) Na szczęście nie miałam żadnej diety :D :P

Gość a dla mnie
jedzenie wspaniałe , bo sama nie musiałam sobie robic i mialam podane pod nos hehehehe

ja 3 razy w życiu byłam w szpitalu i za każdym razem jedzenie było zarypiaste pomijając fakt, że dzień po porodzie na obiad była grochówka i gołąbki ale jakoś mi nie zaszkodziło pomijając 2 porody 3 raz byłam w szpitalu z synkiem miesiąc temu, bo miał cytomegalię przez 4 dni przytyłam 4 kg na szpitalnym jedzeniu :D:D:D było po prostu pyszne widocznie co kraj to obyczaj w Szczecinie dobrze karmią :)

Gość frtatralatatapa
jadlospis na porodowce w UK: sniadanie-szwedzki stol:platki-4 rodzaje do wyboru, mleko tluste i poltluste, sok pomaranczowy, jogurty do wyboru, maslo i margaryna do wyboru, tosty plus 2 rodzaje dzemu do wyboru(tutaj nie ma wedlin na snadanie), owoc do wyboru lunch:2 dania do wyboru(wybierasz sobie na ulotce podczas sniadania, podpisujesz i zostawiasz-potem czeka na Ciebie juz imienna tacka z obiadem), 2 desery do wyboru, owoce do wyboru, sok tea(tak ok.17):moga byc zupa i sandwiche do wyboru albo co na cieplo tez do wyboru. kolacja(ok.21)przynosza do lozka kanapki do wyboru i goracy napoj do wyboru(herbata,kawa,kakao). Dodatkowo jesli nie pasuja Ci dania z bialej ulotki to mozesz dobrac sobie z ulotki zielonej(dla wegetarian) i mieszac to dowolnie

Gość frtatralatatapa
tam na poczatku mialo byc platki-zjadlo mi P :)

Gość frtatralatatapa
naprawde az mi sie nie chcialo wracac po porodzie do domu tak miec pod nos podstawione pysznosci a w domu samej trzeba gotowac :)

Gość ciekawskadziewucha
u mnie w szpitalu jedzenie było przepyszne, chodzi mi o obiady. Byłam miło zaskoczona

ja w szpitalu bylam dwa razy-za pierwszym razem bylam na diecie bezsolnej,wiec wlasciwie nie wiem jak to jedzenie smakowalo,bo wszystko smakowalo tak samo:) A za drugim razem normalne jedzonko,bez zadnej diety,bylo bardzo smaczne,lekkostrawne-schudlam 4 kilo,ale jedyna rzecz,ktora mi sie nie podobala,to to,ze bylo tego jedzenia za malo niestety...Na sniadanie np.byly 2 kromki chleba+wedlina+pomidor,na kolacje podobnie,za to obiadki dwudaniowe i zawsze smaczne i zdrowe.

Gość a ja mam pomysł
wstawcie fotki szpitalnego jedzenia. albo piszcie co wam podawali.

W szpitalu byłam tylko raz: Śniadanie: Bułka i kawałek masła Obiad: Płatny Kolacja: To samo co śniadanie Na szczęscie jedzenie przynosił mi mąż i mama, więc nie narzekałam.

Gość dancemanka
obiad - płatny??? to chyba jakiś żart? czym was karmili w szpitalu? byłyście głodne? dało się jeść?

Mówię poważnie. Za obiad trzeba było zapłacić. Przynajmniej na oddziale położniczym. Na innych nie wiem. W każdym razie żadna z nas nie jadła szpitalnych obiadów, bo wszystkim nosili bliscy. Ale gdyby była jakas dziewczyna bez rodziny, to faktycznie... długo na samych bułkach z masłem by nie pociągnęła.

Gość dancemanka
Natalie a w jakim mieście to było? hehe ps. co ci przynosiła dobrego rodzinka?

Gość gosianica
w ktorym szpitalu platny obiad?ja po porodzie jak lezalam to nie narzekalam na jedzonko w szpitalu bylo dobre choc dzwonilam do babci aby przywiozla mi tlusty rosolek z wlasnej kury :) ale poza tym dalo sie zyc.

Jeden ze Śląskich szpitali w małym mieście :) Na szczęście śniadanie i kolacje przynosił mi mąż, a obiady mama. W innym wypadku przymarłabym głodem :)

Gość gosianica
no to nie mials zle dostawy codziennie :) ale to zalezy od szpitala.wazne ze w moim jak by cos to wiem ze dobrze karmia :) na wszystkich oddzialach

No ja akurat nie miałam źle. Ale przecież mogło zdarzyć się tak, że jakaś dziewczyna w ciązy nie miała bliskich, ktorzy nosiliby jej jedzenie. I co wtedy? Matka karmiaca dziecko potrzebuje witamin (tych w tabletkach nam akurat nie oszczedzali), a jak tu porządnie nakarmić dziecko jedząc samemu bułki z masłem? :(