Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o kurcze bede rodzić i.......

dziewczyny, jak to jest z tą lewatywą jest się czego bać czy nie?

Polecane posty

odpowiedzcie i podzielcie się wspomnieniami, bo ja strasznie przeżywam tą sprawę lewatywy.

Gość hmmmmmmm54321
lewatywa to mały pikuś w porównaniu z porodem.Nie masz się czego bać!

Gość STARA MAMA
JA NIE MIAŁAM ALE WIEM ŻE MOŻNA ZROBIĆ SOBI SAMEMU RACZEJ NIE BOLI ALE JEST TROCHE NIEPRZYJEMNE:)

Gość umarlam
lewatywa jets b. dobra dla zdrowia. ja planuje sobie zrobic , mimo, ze nie ejstem ciążówką :D naprawde dobra dla zdrowia i nie ma sie czego bac. moze bcy troche neiprzyjemne, ale grunt to sie nie bac i sie odprezyc.

dziewczyny a jak dokładnie wygląda lewatywa, dużo wlewają tej wody. To się robi gruszką czy irygatorem??????????????????

Gość STARA MAMA
W GAGINETACH TO MAJĄ SPECJALNE MASZYNY DO TEGO ALE JEŚLI TRZEBA SZYBKO ZROBIĆ BO JUŻ PORÓD SIĘ ZACZYNA TO PEWNIE ROBIĄ TO GRUSZKĄ:)

w szkole rodzenia położne powiedziały że lewatywa jest na życzenie a jesli chcecie się same wypróżnić to wystarczy wypić ciekłą parafinę i popić ciepłą wodą, kichy przeczyści lepiej niż lewatywa :)

Gość STARA MAMA
POLECAM GLICERYNOWE ALE TRZEBA CZEKAĆ NA EFEKT

Gość STARA MAMA
CIEKŁA PARAFINA ? TO RACZEJ DO ROZPUSZCZANIA WOSKOWINY USZNEJ

Gość slslsa
nie masz się czego bac, lepiej żeby zrobili lewatywę niż miałabyc zrobić klocka na łóżku porodowym. Poza tym nic nie boli, położna wlewa trochę ciepłej wody do odbytnicy, ty musisz chwilę to potrzymac, póżniej w moim przypadku położna zostawiła mnie samą. Zrobiłam z łatwością kupkę , umyłam się bo był tam prysznic i dopiero wtedy poszłam"pod nóż":D

Gość mama37
naprawdę z własnego doświadczenia mówię, że naprawdę nie masz się absolutnie czego bać, nawet przez chwilę nie było nieprzyjemnego uczucia, kładziesz się na boku, pielęgniarka wlewa całkiem niedużo wody, a za kilkanaście minut masz potrzebę pójść do toalety i po krzyku....

a lewatywa jak szybko działa????

tak tak właśnie parafina :) też mnie to zaskoczyło ale położna powiedziała że właśnie parafina super działa ale trzeba ciepłą wodą popić i efekt jest w przciągu kilku-kilkunastuy minut (położna ze szpitala na żelaznej w warszawie)

Gość STARA MAMA
TA PARAFINA TO CHYBA JAKIEŚ BABCINE SPOSOBY JA JEDNAK BYM NIE ZARYZYKOWAŁA

kiedyś jakaś znajoma mówiła, że jej pielęgniarki nie pozwoliły po lewatywie na kibelek wstać. Możliwe??????? co się wtedy robi???

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaallllllllliiii
http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zaproszenie?it=81bb2cba-e9b9-4183-b1bd-b337b7b5a1fb Kliknij w ten link, następnie kliknij TAK!!!!! jeśli chcesz otrzymywac punkty za czytanie artykułów w sieci! Punkty wymieniasz na nagrody dostępne w katalogu nagród! Jesli rejestrujesz sie po kliknięciu w ten link otrzymasz dodatkowo 100 pkt Super nagrody! Pozdrawiam!!

Gość STARA MAMA
TO WTEDY ROBISZ JEJ TAM GDZIE LEŻYSZ A ONA SPRZĄTA HE HE

Gość saasw
autorko- nie słuchaj wszyskiego co ci koleżanki mówią, a najlepiej wogóle nie słuchaj niczego na temat porodu, bo widzę że masz niezłą jazdę:D odpocznij, posłuchaj spokojnej muzyki i wyluzuj. I na pewno położna czy pieleniarka nie kazała jej zrobić pod siebie kupy, bo później sama musiałaby to posprzątać

parafina nie taka babcina :) miesiąc temu szkołę rodzenia skończyłam :) i kobieta która 300 porodów przyjęła chyba coś na ten temat wie :) ja miałam robioną lewatywę kiedyś i niemożliwe jest utrzymanie tego dłużej niż kilka sekund, dupę by rozerwało :)

Gość majapszczolka
jak nie kibelek to basen pielęgniarki przynoszą, spokojnie przyszła mamo, bez nerwów.

Gość bbvbvbc
" lewatywa jets b. dobra dla zdrowia" Ja pierdu, lewatywa nie jest niczym NATURALNYM i nie wolno jej robić dla własnego widzimisię, jedynie przed zabiegami czy porodem. :O

Gość tez przed porodem myslalam
o lewatywie.Nie chcialam jej miec,bo to wstydliwe i wogóle.Jak sie szykowałam do szpitala w bólach zaaplikowałam sobie 2 czopki glicerynowe.W szpitalu jednak pielegniarka poradzila mi zebym jednak zrobila sobie lewatywe,bo czopki tego nie zalatwia, no i zgodzilam sie i sie ciesze,tyle ze mnie jeszcze wylecialo.Po wszystkim wzielam prysznic i na łózko porodowe.Dla tych co nie rodzily powiem,ze bole parte to jakby sie kupe robilo i nie wie sie,czy cos nie wyjdzie z tej drugiej dziurki.Dla mnie byłby to poowód do wstydu i jeszcze gorzej wspominałabym te chwile.

Gość sajdhlkJHDLSA
ciekła parafina? idiotka. czytałam, że to dobry sposób na samobójstwo! pić parafinę!? drogi oddechowe zapchasz!!! nie słuchajcie jej!!!!!!!

Gość jak to zapcha drogi oddechowe
przeciez ma ją pić a nie wdychać