Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama*Dwuletniego*Chłopca

Dwuletni chłopiec a wszyscy mówią jaki duży, zwłaszcza mamy innych dzieci

Polecane posty

Już powoli mnie to wkurza. Synek niby od urodzenia był spory,tzn jak się urodził miał 3,550 i wzrost 53 cm. Czyli przeciętnie.Ale zaraz potem położne, rodzina , znajomi itd zaczęli mówić "jak on szybko rosnie". dla mnie zawsze był "w sam raz". Teraz za 3 tygodnie skończy 2 lata. Waży 14,6 kg i mierzy 93-94 cm. Mam już dość, że na placu zabaw, w parku, w sklepie - obcy ludzie pytają -"ile ma lat, trzy, trzy i pół?? i tak mało mówi??" A a sie wkurzam, że nie, on ma dwa !! -"Ojej taki duży,ale wysoki!! będzie koszykarzem pewnie" :O Nawet mu raz ktoś dał 4 , spotkałam też 3,5 latka niższego od syna. I ciągle to "jaki on wysoki jakl na swój wiek, pewnie po tatusiu?", już mnie to nuży ............. I się ciągle dziwią, że sam nie umie wejść po drabince na zjeżdżalnię (dość wysoka i stroma). A ich dzieci, starsze i z reguły jego wzrostu lub niższe, potrafią to. nosz kurde ludzie, według mnie on jest zwyczajny, a inne dzieci są po prostu małe!!! wkurza mnie robienie z mojwgo dziecka wielkoluda!!! wrrrrrr ulżyło mi ;)

Gość no bo naprawde jest duży
:) moj za 10 dni skonczy 2 latka, ma ok. 86, ale na wszystkie zjeżdzalnie wspina sie juz od kilku miesiecy, taki maly spryciarz z niego. ale mowi tez malo, ma kilka wyrazen i dalej po swojemu. a karmisz jak? bo moj to różnie wcina, czasem ma apetyt, ze hoho, a czasem marniutko. zależy co podam.

hej mój je chętnie, ale są rzeczy których nie ruszy. ostatnio jest na nie z zielonymi warzywami. za to owoce, jogurty, mięso, kanapki (bez masła bo nie znosi), je zawsze i wszędzie ;) zaczął chodzić sam jak miał 14,5 miesiąca więc pewnie dlatego jeszcze nie jest taki sprawny. Moja mama mówi, że to też kwestia wzrostu a wieku,że nie jest taki zwinny jak niższe dzieci. hm. I jest - z reguły - bardzo ostrożny na dworze . Ale w domu nie, w domu to lata wszędzie,a nie patrzy jak i na co wpada. pozdrawiam

Gość 111111
dziewczyno a w czym ty masz problem?? ciesz sie ze masz takiego synka duży i bardzo ładnie waży a ludzie mówią tak z zazdroscią. Ja też mam synka ważył i mierzył tyle co Twój a teraz we wrzesniu konczy 3 latka nosi ciuchy na 104 rozmiar i waży 16 kg. Jest wysoki i szczupły i przewyższa inne dzieci w rozwoju jest praktycznie tak samo chociaz mówi też mało. Mam też córeczkę ma 14 m i nosi 92 rozmiar a waży 12 kg i co ty na to?? jest wyższa od córeczki znajomej która w lipcu konczy 2 lata. Jedzą ładnie oboje i widać ze będą wysocy i szczupli (my jesteśmy przeciętni ) i mnie to cieszy dzieci zdrowe i to najważniejsze.

ja nie mam problemu z jego wzrostem i wagą, ale wkurza mnie to że ludzie dają mu 3, 3 i pól i uznają, że jest jakiś opóźniony no bo "3 lata i mało mówi? nie wejdzie sam na drabinkę?" to mnie wkurza, bo przecież on nie jest jeszcze super sprawnym 3 latkiem. A >twoje dzieci też widzę są spore. To może rzeczywiście on jest dość wysoki - ale dla mnie zawsze był "normalny", bo to pierwsze dziecko z jakim w życiu się zetknęłam.

Wiem jakie to jest wkurzające. mój ma 2,5 roku waga obecnie 21 kg wzrost jak miał 2 lata 102, teraz nie wiem ale na pewno dużo więcej nie jest tłuściutki po prostu dobrze zbudowany (ale to po tacie ) do tego ładnie i wyraźnie mówi każdy daje mu dużo więcej latek, zdarzyło się nawet jak teściowa była na placu zabaw i z kimś se pogaduchy urządziła że synek mając ponad 1,5 roku z pomocą życzliwej pani, która myślała że jest dużo starszy wspiął się na dużą ślizgawkę a nie umiał sam z takiej zjeżdżać i na stojąco chciał z niej zbiec, złapała go jakaś inna kobieta, nawet nie chce myśleć co mogło się stać, do tej pory teściowej boję się go zostawić ale to już inna historia.

Gość ssłońce
Też mam dobrze zbudowanego synka, też po tacie :-) Dziewczyny cieszcie się,że Wasze dzieci są zdrowe i szczęśliwe,bo to jest najważniejsze. A nie głupotami się przejmujecie ;-) Widziałyście chłopca z tego tematu :( http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3582441 to dopiero przykre.. :(

Gość mamunia synunia aaa
Mój Syn waży 11kg, a ma 8m-cy :D ja to dopiero będę miała problem :P

Twoj syn jest normalny, a wszystkie inne dzieci sa male - taaaak :D Swoja droga, moze nie jako dwulatka, ale troche pozniej, tez to mialam: \'taka duza a...\'.

Gość Mama 18letniego Syna
Mamo Dwuletniego Chłopca Mój syn (obecnie 18lat) tez zawsze był wyższy od swoich rówieśników, a rozwijał się tak jak oni, więc podobne słyszałam spostrzezenia :) Teraz jest wysokim, wysportowanym przystojnym chłopakiem. A jak był kilkulatkiem po prostu na takie komentarze nauczyłam sie reagowac uśmiechem... i to wszystkich zbijało z tropu :D Moja sąsiadka ma syna - jest znacznie mniejszy od równieśnieków - i to jest problem, biega z nim od lekarza do lekarza czy mały się rozwija zdrowo... Wiec Twojego Syna tylko zazdrościć. Pozdrawiam!

Moj synek w sierpniu skonczy 2lata i mierzy 95cm a wazy 15.4kg a drugi w pazdzierniku skonczy 6lat a teraz ma 133cm i wazy 27kg a rozmiar buta ma 35.Nie mieszkam w Polsce tylko we Francji,a tutaj dzieci sa naprawde male i zebyscie widzieli moje w porownaniu do nich

Gość jaki duży co wy gadacie
? bardzo przeciętne dziecko! nawet w rozmiarówce dziecięcej rozmiar 92 cm jest na 2 lata!

Gość ema.
ale ludzie mają problemy....

Gość autorko
Ciesz się, że jest wysoki, będzie miał powodzenie u kobiet :D jachyba byłabym dumna z tego, że moje dziecko tak ładnie rośnie:) Mój5letni syn również jest wysoki, ale waży nie wiele więcej od Twojego 2latka :( ma 16kg,jest niejadkiem i to jest dopiero problem! Młodszy ma 20 miesięcy i waży 11kg, więc też nie za dużo, ale je ładnie i brzusio ma dużo większego od brata :D

swoją drogą , olać wscibskie babiszony. niech maly rosnie zdrowo i pogodnie, to najwazniejsze

bo ogólnie zasada jest taka, ze jak matka wychodzi z dzieckiem na dwór, to chcialaby uslyszeć jak najwiecej zachwytów - a tu zonk - tylko zdziwienie :D spoko kobito, nie martw sie, wsród doroslych też są Pudziany i Małysze.

ale bez przesady zeby nic na dziecko pwoiedziec nie mozna bylo przeciez nikt tego dziecka nie obraza.. tej kobicie sie nudzi i sobie problemow szuka.... jak jej sie nie podobaja komenatzre innych to niech z domu nie wychodzi..

Gość kobieta 30.
A nasz synek jest dosc wysoki (95 centyl), ale wokol pelno jest wysokich dzieci. Natomiast duzo osob daje mu wiecej latek niz ma ( 2 i pol), bo od 18 miesiaca zycia trzaska zdaniami..... mowi pieknie, ludzie sie dziwia a ja rosne w dume :-P Na placach zabaw tez jest sprytniutki!

Gość mama dzieci
wow ale wielkolud, mój 3 letni synek ma 86 cm i 11 kg pozatym 2 lata i mało mówi idź z nim do logopedy mój jak miał 2 lata to wszytsko mówił i jeszce śpiewał piosenki niekótre np. jagodki a wspinanie na drabinki opanował jak mial rok i 3 miesiace

Gość +/-/=
Moja Dzidzia jest poza siatką centylową we wzroście i wadze i tych wszystkich obwodach. Na moje oko jest normalna, inne dzieci są jakieś mikre i niemrawe przy moim. Przestałam się przejmować gadaniem niej więcej jak miało 3 miesiące ale fakt odpowiedzi na debilne pytania są męczące.

Gość do mama dzieci
ale masz pojechane:O

Gość do mama dzieci
aha! idź do lekarza ze swoim 3 -latekiem, bo jest jakiś niedorozwinięty skoro w tym wieku jest takim wypierdkiem (tylko 86 cm to wzrost 1,5 roczniaka) i do tego waży aż 11 kg:O

Gość mój synek ma 11 miesięcy
Ja mam nieco inny problem choć też poniekąd dotyczący reakcji ludzi na moje dziecko. Otóż mój synek według zdecydowanej większość ludzi jest niesamowicie ładnym dzieckiem, ma wielkie niebieskie oczy i tym przede wszystkim zwraca uwagę innych i nie są to tylko kobiety, bo i mężczyźni i inne dzieci, ale nie o urodę tu chodzi tylko właśnie o zachowanie ludzi. Wiadomo, że jest mi miło słyszeć same ochy i achy pod adresem własnego dziecka, ale zupełnie nie wiem jak się zachować, gdy obcy ludzie wyciągają ręce do mojego dziecka chcąc się przywitać albo łapiąc go za policzek. Przecież to jest jeszcze malutkie dziecko, które ciągle wkłada ręce do buzi, a ręce ludzi spotkanych na ulicy z całą pewnością nie są czyste. A takie sytuacje spotykają mnie CODZIENNIE. Nie wiem co robić w takiej sytuacji żeby nie urazić przecież i tak miłej względem mojego dziecka osoby. Jak Wy zareagowalibyście?

Gość mama synka 7 lat
mamo dwu letniego chłopca- czym ty się przejmujesz chłopczyk pewnie będzie wysoki .Mój syn ma dziś 7 lat jak miał dwa lata też był wysoki 92 cm. czyli prawie tak jak twój też mi wszyscy mówili tak jak tobie że jest duży i wyglada na więcej lat. dzis ma 7 lat i jest największy wśród chłopców w klasie spodnie na 134 są już powoli za małe ja mam 160 cm wzrostu i 27 lat jak ide z synem to każdy myśli że to mój młodszy brat, (sięga mi do ramion prawie ), szczerze mówiąc nie przejmuje się tym a nawet ciesze bo sama jestem niska.

Gość mama synka 7 lat
ps, rozmiar buta ma 35, zato waży 25 kg, i to już jest problem bo jest strasznie chudy jak szczypa

Gość mama ....
Ja "ale wieeeelka" słyszę codziennie i prawie od każdego. Moje dziecko ma 100cm wzrostu i waży 18kg. Gdy miaął rok wyglądała na 2,5 a teraz ma 2lata i wygląda na 4 :) I nie ma w tym nic dziwnego, bo ja mam 182cm a mąż 198cm wzrostu. Więc jakby była "przecietnym dwulatkiem" to by stwierdzili, ze nie moje :) Ludzie porównuja dzieci... a dorosłych? Przecież dorosli też sie od siebie różnią. Jedni maja 150cm wzrostu, drudzy 190. Jedni szczupli, drudzy maja nadwagę. Budową też sie różnimy. moje dziecko choć "wieeelkie" mówi wiecej niz nie jeden 3-latek. Ruchowo tak jak inne. Co prawda na drabinke wejsć nie potrafi, ale jest za to "Królową piaskownicy" i nie straszne jej zjeżdżalnie czy rury, którymi można przechodzić :) Córka mojej koleżanki (wysokiej prawie jak Ja) ma 20m-cy, wzrost 78cm i waży zaledwie 9,6kg. Wygląda na 11m-cy. wszyscy: "Jaaakaaa maaałaaa". ale za to jaka sprawna ruchowo! Ma doskonałaą równowagę, biega i skacze po drabinkach jak małpka :) Mojej córce daleko jeszcze do takiej sprawnosci. Mała źle, duża źle...Mało ruchwiwa źle, skacze, biega bez wytchnienia też źle.. nie przejmować się! To nie są żadne powody do niepokoju! Każde dziecko rozwija sie w swoim tempie! My w świecie dorosłych mamy też sportowców i mózgowców! :) Ja to mam teraz "bunt dwulatka" pełną parą i z tym sie muszę zmierzyc :) Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy! Cieszmy sie rodzicielstwem, bo dzieciaczki już drugi raz małe nie będą!

Gość mama ....
kiedyś tekst: "allleeee wieeelka" wkurzał mnie bardzo. Teraz odpowiadam: "A mama jaka?" wtedy ludzie podnoszą głowy ku górze, zeby zobaczyć moja twarz i mówią: "nooo faaaakt" :D