Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabell1982

spóźniający się okres.. nadzieja? pomóżcie

Polecane posty

Gość Izabell1982

Witam! Dziś okres spóżnia mi się o 6 dni. Robiłam już dwa testy ciążowe - oba negatywne. Od kilku dni mam objawy jak na okres - bolą piersi, podbrzusze, jakby okres był tuż, tuż.. i dalej go nie ma. Kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia w okresie największego ryzyka, przez kilka dni z rzędu, bo właściwie staramy się o dziecko. Czy możecie mi powiedzieć, czy jest jeszcze szansa, mimo negatywnego testu??

Izabell - ja mam podobnie. tez mi sie okres spóżnia i test negatywny. Zerknij na moj topik. Opisalam tam swoj przypadek

u Ciebie goodangel myślę ze jest szansa... w moim przypadku dodam, ze w dniu spodziewanego okresu kilka dni temu miałam takie minimalne brązowe plamienia przez 1 dzien, ale szybko wszystko przeszło. Mimo to wynik negatywny:(

ale tu na kefe dziewczyny czasmi pisały, że miały w terminie miesiączki plamienia i później się okazywało, że były w ciąży.A może Ci się owulacja przesunęła i do zapłodnienia doszło późńiej i dlatego test jeszcze nic nie okazuje. Hmm...ja teraz też mam podobnie i jak narazie czekam.... ale w każdym razie trzymam kciuki :) trzeba po porstu uzbroić się w cierpliwość i czekać :)

Gość Nevill
jeżeli jesteś w ciązy to spraddź też śluz. Jeżeli jest gęsty to znaczy, że masz dni płodne i niestety nie zaszłaś. dużo mówi się też o bolacych, powiększonych piersiach , suchości pochwy, zwiększonym pragnieniu. słyszałąm też, że od pępka w dół powinna pojawić się ciemniejsza linia...

oo ja mam tak samo.. okres spóźnia mi się 8 dni.. i czekam jak na szpilach bo chcę mieć dzidziusia.. ale testy wyszły negatywne.. bolą mnie sutki i mam kłucia w podbrzuszu ale nie cały czas tylko momentalnie.. bardzo często sikam i mam podwyższoną temperaturę do 37,2.. myślicie ,że jest szansa na ciążę?

1. po braku okresu powinien pojawić się nie śluz a upławy lekko białe (w kolorze takiego rozwodnionego mleka) 2. wszelkie bóle brzucha na okres, powiększenie piersi jest to także objaw ciąży (ale nie zawsze) 3. polecam zrobić test z krwi, najlepiej jutro :) 4. kreska na brzuchu pojawia się u nie wszystkich kobiet i to z reguły dużo później

dziekuje, tak wlasnie myslalam, kiedys juz bylam w ciąży i objawy byly identyczne: tylko test wychodził pozytywny... test z krwi chwilowo nie wchodzi w grę... wiec mysle ze chyba musze jeszcze po prostu poczekac, albo kupic drozszy test, lepszej firmy.. do trzech razy sztuka? nie wiem co myslec, zawsze bylam zdania ze test szybko wykrywa ciążę.

w innym topiku o wczesnych objawach przezczytalam, ze dziewczyna zrobila test tydzien po spodziewanym okresie i druga kreseczka byla bardzo slabo wyrazna, ale byla. to mi daje nadzieje, moze mi test po prostu jeszcze nie wykryl:) za wczesnie moze byc.

Izabell ja też w dni spodziewanej @ miałam plamienia i bolał mnie brzuch jak na @ a jednak sie udało. Moja znajoma robiła 3 testy wszystkie były negatywne a w ciąży była więc trzymam kciuki

Beata naprawde???????? Dziekuje Ci bardzo za tą wiadomość! Tak bym chciała zeby jednak sie udało.. Czyli jest szansa:) Jutro kupię jeszcze jeden test i może już coś wykaże.

Witam ponownie Niestety test jest znowu negatywny. To już 35 dzień cyklu, nigdy nie mam takich długich cykli. Jesli jeszcze ktoś mi może coś poradzić, co to może oznaczać, bede wdzieczna.

A jednak!!!!!!!!!!!!!! Kupiłam najczulszy test i druga kreska jest wyraźna!! JESTEM W CIĄŻY!!!!!!!!!!!!!!!! hhahahahaha

Izabell GRATULUJE!!! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze :) Ja mam bardziej skomplikowany problem :( Nie chce Was zanudzać ale może któraś się wypowie na mój temat? W niedzielę tj. 28 dc powinnam dostać okres, byłby to mój drugi okres po odstawieniu tabletek (pierwszy był w 7dniowej przerwie po tabletkach), okres nie przyszedł. 23,24 i 25 dc miałam bóle podbrzusza i pojawiło się duużo mlecznego sluzu... po czym okres nie przyszedł... Pojawiły się ostatnio również wypryski na twarzy (nie wiem czy to jest istotne) Sama nie wiem co mam mysleć, rozumiem że okres po odstawieniu może się opóżniać, ale przez te bóle podbrzusza zaczęłam sobie mocno wkręcać ze moge być w ciąży (z czego bym sie cieszyła najbardziej na świecie). Powiedzcie dziewczynki co o tym sądzicie? Proszę.

Tysia dziękuję bardzo! Hm w Twoim przypadku, jesli dobrze rozumiem, ma to byc pierwszy okres nie następujący po tabletkach. Ja nie brałam nigdy tablatek, więc nie jestem wiarygodna, ale pomyślałabym, ze po prostu okres musi sie sam uregulowac, bo do tej pory byl regulowany tabletkami. Chyba że.. czyjest szansa że kochaliście się w dni płodne? To by dawało nadzieję... rozumiem ze okres miał być wczoraj. Robiłaś teścik? Ja kupiłam dwupak, mam więc jeden na zbyciu:) Chętnie oddam, ale chyba jestem za daleko:)

Aha, zapomniałam dodać, ze wedle moich wiadomości to po odstawieniu tabletek, które się brało przez dłuższy czas, płodność jest większa niż zazwyczaj. Szczególnie w pierwszym miesiącu. Co do bóli podbrzusza, to nie wiem, bo mnie boli i przed okresem, i w poprzedniej ciąży też je miałam.Trzymam kciuki, żeby Ci się udało:)

kurde ja juz dwa testy zrobilam:d po 6 dniach od spodziewanej miesiaczki ktora miala sie pojawic najpozniej 1 lipca, i wczoraj, bo okresu nie ma:d piersi mnioe pobolwaja podbrzusze tez jakis tam sluz jest ale przezroczydsty:D i sobie czekam dalej na okres:D Poza tym jakos nie wydaje mis ie to mozliwe biorac pod uwage stosunek przerywany:D:D:D (chociaz ten plyn przedejakulacyjny tez ma plemniory:D) Izabell no ja mialam wczoraj jedna wyraznia kreske na nie!!!!! ale kurde nei wiem czy lepiej nie isc do gina:D ja mam rozregulowany okres po tabsach wiec moze to to:///

W takim razie gratuluję !!!! U mnie @ dalej nie ma. Dziś zrobiłam drugi test firmy Acon - na ktorym nie ma nawet napisane od jakiego stężenia hcg wykrywa i wyswzedł negatywny. Wczoraj robiłam bobo test i była baaaardzo jasan kreseczka. Kurde juz nie wiem Temp. mam dziś 37.4 - moze jutro pojde na bete??? dziś mam 37 dc

Tralala może to te tabletki Cie tak rozregulowały ale ja na Twoim miejscu nie mogłabym usiedzieć w miejscu. Od 1 lipca spóźnia Ci sie okres?? To już bardzo długo. Naprawde pójdź do lekarza, sprawdz co i jak. goodangel co za pech. zrób betę i daj znac. Trzymam kciuki:)

zrobię jutro rano i dam znać, ale nastawiam się na najgorsze, zawsze lepiej jest się mile rozczarować a Tobie Izabell gratuluję z całego serduszka

goodangel bardzo dziękuję i mam nadzieję że jutro zawitasz z podobną wiadomością:) ale by było! trzymam kciuki:)

Izabell1982 -> dzieki za słowa otuchy ;) Doskonale wiem, że po tabletkach wszystko musi się uregulować i wrócic do porządku, ale wiesz jak to jest...pojawia się w człowieku cień nadzieji, że gdzieś tam, wsrodku jest taka mała fasolka...eh.. Co do testu..,kurcze boje się że się rozczatuję i dlatego to tak odkładam. Szansa, że trafiliśmy w dni płodne jest duża, ale jak to mówią \"wcale nie tak łatwo jest zajść w ciążę\", a ja dodaje \"zwłaszcza tym co bardzo chcą i skrupulatnie to planują\" :) Tralalala -> chyba jesteśmy w podobnej sytuacji, ja tez czekam na okres (dopiero 3 dzień, no ale zawsze) i tez jest prawdopodobieństwo, że winne temu sa odstwione tabletki :(, a nie ciąża :( Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak długo nie będzie okresu tak długo będzie nadzieja na fasolkę i odczuwalne objawy ciąży. czy to możliwe, że chęć zostania matką tak bardzo wpływa na podświadomość,że objawy sobie wmawiamy, albo wręcz wywołujemy? Ja je na prawdę czuję... Może wkońcu odważę się na test, np. jutro? Zobaczymy. Pozdrawiam :*

a u mnie dzisiaj nadal @ brak, temperatura przed wstaniem z łóżka 37 byłam rano na badaniu krwi. Po południu bede miała wyniki., ale nastawiam się na najgorsze niestety :( :( :( chyba mnie zmyliła ta jasna kreseczka w sobotę rano

Mam wynik. 3,65 przypomniało mi się, że jakieś 2-3 dni temu baaaardzo bolały mnie jajniki. Czyżby wtedy było zagneżdzanie zarodka i dopiero wtedy beta zaczeła przyrastać, czy nie jestem w ciązy ale objawy mam ciążowe , włącznie z temperaturą Co oznacza wynik bety 3,65 przy normach Jest pomiędzy brak ciązy a ciąza Kobiety ( brak ciązy) mIU/ml 0 2.7 Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

@ dalej nie mam w piątek idę na bętę jeszcze raz jak nie dostanę @ teraz mam 3,65 , a norma dla nieciężarnych to 0-2,7