Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppiop.pl

wybór wózka

Polecane posty

Gość keroppiop.pl

Witam wszystkich. Właśnie jestem na etapie rozglądania się za wózkiem... tzn. czytaniem opinie itd. Czy sa jakieś modele które polecacie??mnie spodobał się bardzo Maxi Cosi Mura 4 - tylko najgorsze jest jego cena za gondole, spacerówkę i fotelik to juz ponad 3000 PLN. Ostanio byłam zdecydowana na Xlander XA - ale naczytałam sie iż małajest gondola itd. Termin ma dopiero na koniec listopada, i pani w sklepie z wózkami zasugerowana by nie kupowac gondoli gdyz nie bede z niej korzystaćm gdyż w zimie zapewne nie bedziemy się wypuszczac na spacery,a do przewiezienia malca w zupełności wystarczy fotelik. Co o tym sądzicie???będę wdzięczna za wszelkie rady...

Gość nie masz zamiaru do maja
wyjsc z dzieckiem?

Gość keroppiop.pl
mam... Ale stad też moje pytanie do Mam które rodziły w podobnym termnie itd.

Gość nie masz zamiaru do maja
wiesz bede rodzic miesiac przed toba ale na gondole sie zdecyduje! moze ktos z wiekszym doswiadczeniem sie wypowie

ja wprawdzie mama zostane dopiero za pare dni, ale moze bede mogla cos doradzic? Na pewno warto kupic gondole, bo niezaleznie od pory roku dziecko powinno przebywac na swiezym powietrzu- o ile oczywiscie pogoda na to pozwala. My zdecydowalismy sie na wozek quinny buzz4 z fotelikiem maxi cosi, ale udalo nam sie go dostac po przecenie, bo zostal ostatni, wiec lacznie wynioslo nas to 2500 zl. Wyglada solidnie, jedyny mankament, o ktorym pisza posiadaczki tego wozka to wciecie w gondolce, ale u mnie pewnie zanim zaczne wozic dziecko w grubym kombinezonie to przesiadziemy sie juz na spacerowke. Podobno mutsy transportery tez sa godne polecenia- kolezanka ma i bardzo sobie chwali, sporo osob poleca tez nomad jane

rodzę na przełomie września i października :) Nasza dzidzia całą zimę musi przejeździć w gondoli :) (jakoś nie wyobrażam sobie dłuższego spaceru w foteliku samochodowym na stelażu) kupiliśmy wózek Mikado Boston na 4 pompowanych kołach :) prowadzi się suuuuper :) ma dużą gondolę, z regulowanym zagłówkiem - także na wiosnę większa dzidzia będzie mogła wyglądać z wózka ;) no i cena też była fajna :) teraz moja kumpela (termin ma na początku listopada) też będzie zamawiała wózek tej firmy :) ten sam model :) wczoraj wypróbowałyśmy go w terenie ;)

Gość magdaamama
tako jumper x..polecam, świetny wózek..podobny do xlandera ale sporo tańszy...ja placilam za niego 1300 zl...

Gość takojumper
Mam termin na grudzień i kupuję wózek 3 w 1 .Wybrałam firmę TAKO jumper x i cena przyzwoita.Wózek strasznie mi się podoba. Cena ok 1200zł

Nie bedziesz wychodzic na spacery? Biedne dziecko, nie rób mu tego. Urodziłam w połowie listopada i od tamtej pory nie wyszłam z dzieckiem tylko 2 razy, bo lało, wiało i nie miałam siły palcem ruszyc. Na zimę musisz miec gondolę, maluch ma tam ciepło, bo jest mocno zabudowana i spokojnie do minus 10 w słoneczna pogodę możesz wychodzic. Ja wybrałam Mutsy http://www.mutsy.com/products/urban_rider/options, do stelaża dopinałam najpierw gondolę, od marca nosidełko, bo dziecko nie chciało juz leżec, a było za małe na spacerówkę, a tę założyłam dopiero w wieku 6 m-cy.

no moja bratowa urodzila w październiku i powiem ci ze wiem jak ty sobie wyobrazasz wozić dziecko zimą w foteliku samochodowym albo w spacerówce, właśnie zimą najleprsza jest gondola bo dzidzi jest w niej cieplutko, nic a nic nie wieje itp. co za sprzedawczyni?????????? ci tak doradziła? ja z kolei urodziłam w maju i tylko 2 miesiące może nawet nie uzywałam gondoli bo było w niej bardzo gorąco mojemu aniołkowi, a jak go przeniosłam do spacerówki to mial przewiew.

Moje dziecko jest z sierpnia, ale calą zimę spacerowaliśmy. Mam wózek Jedo Fyn. Mogę go spokojnie polecić. Spełnił się w praktycznie wszystkich sytuacjach. Na śniegu, w lecie na piasku, na chodnikach miejskich i na wiejskich ścieżkach. Duże pompowane koła, bardzo duża gondola. Przesadziłam syna dopiero w marcu do spacerówki, a to tylko dlatego, że już nie chciał leżeć, a na siedząco się wychylał, a nie z powodu małej gondoli. Zaznaczam, że moje dziecko należy do większych. Kosz bardzo pojemny, bardzo, wszystko mi się mieściło. Bardzo zwrotny, lekki w prowadzeniu. Wiem, że dziecku jest w nim wygodnie. Spacerówki nie zamieniłabym na żadną inną, mimo że często mamy są niezadowolone z wózków wielofunkcyjnych. Jedyny błąd to to że wzięłam wózek 3 funkcyjny. Praktycznie wcale nie korzystałam z fotelika zapinanego na ramę. A to dlatego, że szkoda mi było dziecka. Fotelik też średniej jakości. Mogłam od razu zainwestować w coś droższego, bo potem i tak musiałam kupić kolejny a mogłam od razu kupić 0-18. A tak dwa razy koszty. Poza tym raczej nie woziłam dziecka do sklepów i innych takich żeby trzeba mi było wpinać fotelik na wózek. Zrobiłam to dosłownie z 10 razy. A spacery obowiązkowo gondola. Co do spacerów w zimie w foteliku. To kiepski pomysł, nawet dlatego, że w gondoli w chłodniejsze dni, otulisz dzieciaczka. W foteliku wszędzie wieje, sypie itd. W gondoli zasłonić, okryjesz przykryjesz folią w razie obfitego opadu śniegu lub deszczu. http://www.allegro.pl/item684955737_jedo_fyn_3_ds_4_ds_gratisy_w_wa.html to link do mojego wózka.

Minusem jest waga. Nie należy od do wózków bardzo lekkich. Ale kwestia wprawy, można sobie poradzić. No i nie należy do wózków bardzo malutkich więc na rejs po sklepach czy coś takiego się nie nadaje.

Gość keroppi
Dzięki za wszystie odpowiedzi... Czyli zostaje przy starej wizji kupna wózka 3 w 1. Pani najwidoczniej nie lubi spacerów, ja natomiast tak. Czekam na wasze dalsze rady i typy jakie wózek warto kupić.

Ja ci jeszcze raz doradzę. Nie warto kupować wózka 3 w 1. Zainwestuj w lepszy fotelik, naprawdę warto. Albo wózek z rzeczywiście dobrym fotelikiem, jeśli koniecznie chcesz napinany na wózek. To wtedy weź dwa w jednym, adapter i lepszy fotelik. Chyba, ze dają np. maxi cosi. Jak no name, to lepiej nie. Chyba, ze nie planujesz wypraw.

Gość tylko JEDO FYN
Popieram poprzedniczkę- urodziłam w czerwcu. Mam wózek Jedo FYN. Minusów tego wózka nie widzę! Rewelacja. Każdy, kto spróbuje go na dworze poprowadzić kiedy wyjdę na spacer twierdzi, że ten wózek nie jedzie, a płynie.Obszerna gondola, b.bogata kolorystyka wózków, modny design, normalna cena. Polecam szczerze.

Gość gość
ja mam Maxi Cosi Mura 4 i jstem przeeeeeeeeezadowolona!!! najlepszy wózek naświecie. polecam i jeszcze raz polecamkup koniecznie gondole bo to najwygodniejsza rzeczdla malca do spania, a na spacery wychodzic bedziesz nawet na 2-4 godz dziennie zimą i wiosną, mały śpi dotlenia się - samo zdrowie. gondola w maxi cosi jest chyba jedną z większych na rynku, np. od quinny jest dłuższa o praktycznie 14cm, mierzyłam:)my jestesmy bardzo zadowoleni, mały ma rok więc juz od roku sprawdzamy:)

Gość gość
a co do ceny.. no cóż.. jakośc kosztuje, ale warto 100%

Gość gość
aaa jeszcze jedno, kolezanka moja ma x-landera i jest też dobry, ale na pewno sporo mu do maxi cosi brakuje

Gość jaaaaaaaakkkkkkkkkkk
na zime zdecydowanie gondola właśnie jak wieje i jest zimno to b.dobrze chroni maluszka.... my nie may za duzo miejsca w domu aby wszystkie akcesoria przetrzymywac wiec zdecydowalismy sie na jane slalom pro z gondolko-fotelikiem matrix jak dla nas jest świetny ale na zimowe spacerki gondolka moze byc za mała

Gość jaaaaaaaakkkkkkkkkkk
na zime zdecydowanie gondola właśnie jak wieje i jest zimno to b.dobrze chroni maluszka.... my nie may za duzo miejsca w domu aby wszystkie akcesoria przetrzymywac wiec zdecydowalismy sie na jane slalom pro z gondolko-fotelikiem matrix jak dla nas jest świetny ale na zimowe spacerki gondolka moze byc za mała

ja tez rodze w listopadzie i zdecydowanie kupuje tylko fotelik wpinany na stelarz i spacerowke, bo wiem ze gonoli nawet bym nie wykorzystala,wszedzie poruszam sie samochodem wiec wyjac fotelik i wpiac na stelarz bedzie dla mnie wygodniejsze...a co do spacerow to przeciez w zimie nie bede spedzala calego dnia na dworzu ,po za tym dobry fotelik z oslonka tez uchroni dziecko przed zimnem i bedzie mu wygodnie sa do wyboru mniejsze lub wieksze i maja wklad dla noworodkow... a kupic zamierzam wozek Quinny Buzz 4 do tego fotelik maxi cosi cabrio fix...tylko wlasnie nie wiem jak z ta spacerowka do ilu ona jes bo wydaje sie dosc mala... agawerka moze ty podpowiesz...

Też mam jedo fyn- ale nowszą wersję z zwrotnymi kołami przednimi, są duże i można je używać jako zwrotne lub zablokować i sztywno się prowadzą. Wózek rewelka, nie zamieniłabym na żaden inny, narazie korzystam tylko z gondoli. Fotelik faktycznie był kiepski dlatego my kupiliśmy bez fotelika, dokupiliśmy oddzielnie maxi cosi city Mam coś takiego http://www.allegro.pl/item709359808_fyn_4_ds_kola_pompowane_z_fotelem_jedo_nowy_alu.html

polecam jedo vedi, nowy kosztuje okolo 1300 zlotych, kolezanka co ma maxi cosi powiedziala ze ten moj jest chyba nawet lepszy niz jej, wiec nie ma co przeplacac za firme :) jedo vedi ma: -skretne przednie kola, tylne pompowane -duza gondole -przekladana spacerowe i gondole - przekladana raczke - dobre amortyzatory - no i wszystkie inne rzeczy jak w normalnych wozkach - mozna do niego wpinac fotelik w stelaz (maxi cosi, deltim grillo i jedo)

Ja mam Baby Smile Fx (podróbka Musty)- kosztował razem z fotelikiem i adaptorami 1422zł. Młody z gondoli korzystał 2 miechy bo później chciał widzieć więc fotelik dopinany był extra. Też uważam, że gondola na zimę lepsza jest. Ja rodziłam w marcu i chciałam mieć gondolę bo dziecko powinno nią jeździć do ok 6 miesięcy- choć czasem może mieć inne zdanie...;)

Gość mamuska..............
WIem ze duze kola sa modne ;-) i wygodne... ale radze zwrocic uwage na skladanie wozka. Ja kupilam Babybus AMERICAN COLLECTION 3w1 ale skladany jak parasolka... jestem nim zachwycona bo zajmuje malo miejsca i jest w dodatku super lekki i zwrotny.. nie wiem czy sa dostepne w Polsce... foteliki widzialam...

Gość Mamusia Kubusia
Wszystko tylko nie TAKO! popełniłam wielki błąd kupując ten wózek i dlatego przestrzegam-jedna, wielka porażka!!! a tyle kasy!!! Niefunkcjonalny, ciężki, zero sterowności! Jedyne co lubię to wielki kosz i fakt, że mój Buba dobrze się w nim czuje ale to nie On tacha codziennie tyle kilo przed sobą;) pozdrawiam Mamuśki!

Ja rodzę dopiero w marcu, ale już teraz szukam wózka. Zastanawiam się nad jedo vedi ifyn. Pokazał mi go sprzedawca a jak powiedział, że pasuje fotelik maxi cosi to już całkiem się nim zainteresowałam o ile wózek może mieć wady fotelik musi być poza tym że wygodny dla dziecka to i bezpieczny a maxi cosi są takimi fotelikami. Sprawdzałam też jakie są najlepsze. Przedział od 0-13kg przoduje. Tego typu fotelików jest najwięcej przetestowanych a foteliki od 0-25kg nie polecam nikomu w testach to same 1 i 2 a fachowcy mówią jednogłośnie minimum to 3. Czyli odpadają. maxi cosi cabrio fix 2009 ma same 5 w ocenach. Koleżanka mówiła mi że powinnam zastanowić się nad gondolą - wkładką. Ale ja jestem przeciwna. Cięższa bo pod spodem spacerówka, do tego w wybranym jedo gondola ma funkcje kołyski po zdjęciu stelaża a przyda mi się zwłaszcza, że nie mam miejsca na wiele rzeczy dla dziecka w mieszkaniu.

Mam Bebetto vulcano waga 12 kilo z gondola. W zestawie gondola, spacerówka nosidełko, gromada jakiś folii ochronnych. Zestaw full wypas - 1200zł. Jest oki.