Needle 0 Napisano Lipiec 13, 2009 Czy jest możliwe, żeby ginekolog pomylił się w badaniu? ok 4 dni przed pójściem do ginekologa współżyłam, często spóźnia mi się okres, i tym razem ginekolog się zaniepokoił, zrobił mi badanie usg dopochwowe i powiedział że nic się nie dzieje... czy jest możliwość że ginekolog się pomylił, i jednak mogę być w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Lipiec 13, 2009 nie tyle sie pomylił co mógł nie zauwazyć tak małej ciąży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 4 dni po współzyciu Napisano Lipiec 13, 2009 gonekolog musialby byc Bogiem aby zauważyć ciąże..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Needle 0 Napisano Lipiec 13, 2009 w takim razie jak może wyglądać zarodek w tak \"młodym wieku\" i po jakim czasie mogę się znowu zgłosić do ginekologa aby jego diagnoza była trafna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cholerka... 0 Napisano Lipiec 13, 2009 a kiedy powinnaś dostac okres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 4 dni po współzyciu Napisano Lipiec 13, 2009 4 dni po współzyciu o ile doszło od razu do zapłodnienia to był zlepek komórek wędrujący sobie w jajowodach... Zagnieżdżenie jast dopiero po około 10 dniach! Poczytaj na wiki.... W 4 tygodniu ma 3 mm! 4-5 tydzień Zarodek ma ok. 4 mm długości i łączy się z łożyskiem pępowiną. Początek rozwoju szkieletu i układu mięśniowego oraz nerwowego – stadium pozbawionej nerwów cewki nerwowej. Pojawiają się zawiązki kończyn, nerek, tchawicy i płuc, wątroby i trzustki, oczu i uszu. Uwaga: Matka powinna wykonać badania na obecność antygenów przeciw cytomegalii, toksoplazmozie oraz różyczce. Obecność przeciwciał przy braku przeciwdziałania może być przyczyną poważnych uszkodzeń płodu. 6-7 tydzień Na początku 6 tygodnia zarodek ma ok. 6 mm a pod koniec 7 tygodnia już ok. 12 mm długości wraz z ogonem. Dobrze widać gdzie powstanie głowa, wyraźnie widać skrzela, pojawiają się zaczątki serca które ma jeszcze stosunkowo prostą budowę (rybio-płazią) i składa się z zatoki żylnej, przedsionka, komory i stożka tętniczego tworzących jeden ciąg. Z ciała sterczą wypustki kończyn a pod koniec okresu zaczątki spiętych błoną pławną palców i widoczne przez skórę ślady oczodołów. Wewnątrz różnicują się komórki gonad. 8-9 tydzień Zarodek waży ok. 1,2-1,5 grama i dochodzi do 3 cm długości. Z części mózgowej wychodzi 12 par nerwów czaszkowych, unerwiających głowę oraz niektóre narządy wewnętrzne. Kolejne nerwy powstają w dół, wzdłuż rdzenia kręgowego. Możliwe są ruchy ale nie odruchy, gdyż nerwy czuciowe zaczynają się tworzyć mniej więcej 2-3 tygodnie później (brak osłonek mielinowych znacznie ogranicza ich użyteczność). Na głowie pojawiają się zawiązki nosa i uszy, zanikają skrzela. Przestaje rosnąć ogon w efekcie wkrótce zostaje przykryty przez część pośladkową. Początki kostnienia. W dniu spodziewanej miesiączki zrób test lub bete. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Needle 0 Napisano Lipiec 13, 2009 Teraz szok... okres mam czasami co 2 miesiące :) teraz spóźnia się hmmm z 3 tyg?? ale mam niby "objawy przedokresowe". Ból piersi jak zwykle... brzuch boli mnie dopiero w pierwszy dzień okresu... Pogubiłam się... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cholerka... 0 Napisano Lipiec 13, 2009 zrób test ciążowy, powinien cię uspokoić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Needle 0 Napisano Lipiec 13, 2009 z tym że na test też trzeba około tyg, dwóch Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ginekolog może się mylić Napisano Lipiec 13, 2009 jest tylko człowiekiem mi stwierdził ciążę, a miałam wielkiego mięśniaka i na operację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cholerka... 0 Napisano Lipiec 13, 2009 nie nakrecaj sie. Kiedy współzyłas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chętna na dziecko Napisano Lipiec 13, 2009 ''Teraz szok... okres mam czasami co 2 miesiące teraz spóźnia się hmmm z 3 tyg?? '' jaki szok skoro czasami masz okres co 2 miesiace? spóźnia ci sie 3 tyg, a więc masz jeszcze tydzień czasu:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach