Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Needle

Pomyłka ginekologa?

Polecane posty

Czy jest możliwe, żeby ginekolog pomylił się w badaniu? ok 4 dni przed pójściem do ginekologa współżyłam, często spóźnia mi się okres, i tym razem ginekolog się zaniepokoił, zrobił mi badanie usg dopochwowe i powiedział że nic się nie dzieje... czy jest możliwość że ginekolog się pomylił, i jednak mogę być w ciąży?

Gość 4 dni po współzyciu
gonekolog musialby byc Bogiem aby zauważyć ciąże.....

w takim razie jak może wyglądać zarodek w tak \"młodym wieku\" i po jakim czasie mogę się znowu zgłosić do ginekologa aby jego diagnoza była trafna?

Gość 4 dni po współzyciu
4 dni po współzyciu o ile doszło od razu do zapłodnienia to był zlepek komórek wędrujący sobie w jajowodach... Zagnieżdżenie jast dopiero po około 10 dniach! Poczytaj na wiki.... W 4 tygodniu ma 3 mm! 4-5 tydzień Zarodek ma ok. 4 mm długości i łączy się z łożyskiem pępowiną. Początek rozwoju szkieletu i układu mięśniowego oraz nerwowego – stadium pozbawionej nerwów cewki nerwowej. Pojawiają się zawiązki kończyn, nerek, tchawicy i płuc, wątroby i trzustki, oczu i uszu. Uwaga: Matka powinna wykonać badania na obecność antygenów przeciw cytomegalii, toksoplazmozie oraz różyczce. Obecność przeciwciał przy braku przeciwdziałania może być przyczyną poważnych uszkodzeń płodu. 6-7 tydzień Na początku 6 tygodnia zarodek ma ok. 6 mm a pod koniec 7 tygodnia już ok. 12 mm długości wraz z ogonem. Dobrze widać gdzie powstanie głowa, wyraźnie widać skrzela, pojawiają się zaczątki serca które ma jeszcze stosunkowo prostą budowę (rybio-płazią) i składa się z zatoki żylnej, przedsionka, komory i stożka tętniczego tworzących jeden ciąg. Z ciała sterczą wypustki kończyn a pod koniec okresu zaczątki spiętych błoną pławną palców i widoczne przez skórę ślady oczodołów. Wewnątrz różnicują się komórki gonad. 8-9 tydzień Zarodek waży ok. 1,2-1,5 grama i dochodzi do 3 cm długości. Z części mózgowej wychodzi 12 par nerwów czaszkowych, unerwiających głowę oraz niektóre narządy wewnętrzne. Kolejne nerwy powstają w dół, wzdłuż rdzenia kręgowego. Możliwe są ruchy ale nie odruchy, gdyż nerwy czuciowe zaczynają się tworzyć mniej więcej 2-3 tygodnie później (brak osłonek mielinowych znacznie ogranicza ich użyteczność). Na głowie pojawiają się zawiązki nosa i uszy, zanikają skrzela. Przestaje rosnąć ogon w efekcie wkrótce zostaje przykryty przez część pośladkową. Początki kostnienia. W dniu spodziewanej miesiączki zrób test lub bete.

Teraz szok... okres mam czasami co 2 miesiące :) teraz spóźnia się hmmm z 3 tyg?? ale mam niby "objawy przedokresowe". Ból piersi jak zwykle... brzuch boli mnie dopiero w pierwszy dzień okresu... Pogubiłam się... :(

Gość ginekolog może się mylić
jest tylko człowiekiem mi stwierdził ciążę, a miałam wielkiego mięśniaka i na operację

Gość chętna na dziecko
''Teraz szok... okres mam czasami co 2 miesiące teraz spóźnia się hmmm z 3 tyg?? '' jaki szok skoro czasami masz okres co 2 miesiace? spóźnia ci sie 3 tyg, a więc masz jeszcze tydzień czasu:P