Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajkaakaka777

poradzcie , lekkie krwawienie

Polecane posty

Gość kajkaakaka777

witam. ostatnia 2 mialam od 12 czerwca do 17 czerwca. cykle osttanio mialam 26 dniowe. od 17 czerwca zaczelam robic testy owulacyjne w celu wykrycja owulacji.... dopiero 20 czerwca ( czyli w 9 dniu cyklu) test owu wyszedł pozytywnie, 21 czerwca byly przytulanki, a takze od tego dnia od wieczora zaczelam brac duphaston( ktory gin przepisal mi na regularne cykle i szybsze zajscie w ciaze), bralam go przez 10 dni czyli do 30 czerwca. 21 czewca kiedy byly przytulanki to wedlug testu owu w tym czasie powinna wystapic owulacja, od 22 czerwca czyli nastepnego dnia po owu zavczelo mnie pobolewaz podbrzysze i mialam bardzo wrazliwe sutki, (objawy te wystepowaly az do 6 lipca. 7 lipca rano wystapilo u mnie lekkie plamienie( jak na pierwszy dzien nowego cyklu , miesiaczki to bylo bardzo skąpe plamienie, zawsze przy normalnej @ - 1 dzien byl bardzo obfity, czasami musialam zuzyc calą paczke tamponow, a tym razem wystarczyly mi jedynie wkladki higieniczne), 2 dzien cyklu czyli 8, potem 9,10,11 lipca- wystepowal o lekkie krwawienie( to wlasnie mnie troche dziwi bo zawsze 2 trwala dluzej i ogolnie byla zawsze obfita) . miesiaczka skonczyla sie w sobote 11 lipca. dzis po poludniu zaobserwowalam lekkie plamienie, niewiem co mi jest, jeszcze dodam ze w tych dniach w ktorych wystapilo krwawienie i plamienie czyli dokladnie 7 i 8 lipca zrobilam kilka testow owu bo akurat mialam je w domu no i wyszly dwie kreski ( w tym 8 lipca kreska testowa wyszla bardzo mocna i wyrazna) . 9 lipca zrobilam test ciazowy ale wyszedl negatywnie, jak myslicie czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy, a test mi jeszcze tego nie pokazal? wyczytalam ze testy owu po owulacji wychodza pozytywnie jesli doszlo do zaplonienia czy to mozliwe??????????? do gina jestem umowiona na 21 lipca , chcialam zebyscie wy mi cos doradzily

Gość byc moze jestes ...........
a bierzesz ten duphaston - bo to lek na uregulowanie cykli badz potrzymujacy ciaze .? jesli nie to bierz - jesli jestes w ciazy to ci ja potrzyma a jesli to dostaniesz okres . ja bralam luteine ( hormon podobny do dhupastonu tez potrzymujacy ciaze lub regulujacy cykle ) w 9 tyg ciazy bo dostalam brazowych plamien a byc moze to plamienie swiadczy o implantacji zarodka ............ a kiedy masz dostac okres bo troche sie pogubilm w twojej wypowiedzi . dodam ze w dniu spodziewnej miesiaczki test byl negatywny - dopiero po 2 dniach wyszedl pozytywny

Gość kajkaakaka777
sory moze troche skomplikowanie to napisalam , ale ja dostalam krwawienia i trwalo to od 7 do 11 lipca , ty;lko bylo bardzo skąpe , a slyszalam ze u niektorych kiobiet w ciazy na poczatku wystepuje krwawienie ale inne niz zawsze. u mnier wlasnie tak bylo,bo zawsze mialam obfite a teraz skąpe, a ten duphaston biore juz 4 miesiac

Gość kajkaakaka777
czy odpowie mi ktos na moje pytanie, jakmyuslicie czy pomimo krwawienia jest jeszcze mozliwosc ze moge byc w ciazy???????????

Gość kajkaakaka777
wystepuja u mnie chwilowe mdlosci, dzisiaj mialam taka ochorte na sledzie, ze musialam isc do sklepu i kupic, zjadlam , a teraz mnie mdli..:( , poza tym mam bardzo nadwrazliwe sutki ( to uczucie trwa juz ponad 2 tygodnie) , no i znacznie poiwekszyly mi sie piersi

Gość kajajkakka87
temp przed krwawieniem , w trakcie krwawienia i po (czyli dziaj) wynosi 36,8

mi test ciążowy pokazał ciążę dopiero 2 dni po tym jak okres się nie pojawił, wcześniej wynik był negatywny. trudno powiedzieć czy ciąża jest czy nie musisz czekać na okres albo iść do gina. jakiekolwiek krwawienie w ciąż jest anomalią i nie powinno sie go bagatelizować, może to świadczyć o nadchodzącym poronieniu lub obumarłej ciąży. ja brałam duphaston i mimo to ciąży nie udało się uratować więc nie traktujcie tego leku jako cudowny środek

Gość kajajkakka87
testu z krwi nie robilam, czytalam ze takie lekkie krwawienie, skapsze niz zwykle moze wystepowac w ciay.... niewiem juz sama , tylko troche dziwi mnie to dlaczego podczas krwawienia jak zrobilam test owulacyjny9 bo taki mialam pod reką) dlaczego on wyszedl pozytywnie, w sumie 4 takie testy wyszly pozytywnie, a ostatni z nich byl najmocniejszy. tj. kreska testowa wyszla bardzo mocna

Gość kajajkakka87
jak myslicie o czym moze swiadczyc to ze test owu po owulacji wyszedl pozytywnie??? dzis jest 22 dzien od stosunku ( wtedy prawdopodobnie wystapila owulacja)-tak wykazal test owu ale 100 % pewnosci nie mam

pójdź zrób jutro test z krwi i umów się wcześniej do lekarza. Na prywatną wizytę często da się umówić z dnia na dzień. Powiesz o co chodzi i lekarz nie powinien odmówić

Gość kajajkakka87
test ciazowy robilam ostatnio w piatek , wyszedl negatywny, niewiem a moze owulacja sie przesunela i pozniej moze doszlo do zaplodnienia , niewiem sama, ale ogolnie czuje sie jakos inaczej,

Gość kajajkakka87
tak poza tym to czesto odczuwam bole podbrzuszam klucie prawego jajnika, trwa to dosc dlugo, bo jakos po rzekomej owulacji one sie pojawily........

nakręcasz się i to niepotrzebnie, tu nikt ci na pytania dokładnie nie odpowie a z tym krwawieniem to prawda że czasem występuje ale nie jest to normalny okres i może być niebezpoieczny dla płodu (jeśli jest ciąża) zrób test z krwi i idź do gina