Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewne położenie

Problem z facetem-jak go rozwiązać?

Polecane posty

Gość niepewne położenie

Witam:) Może mi coś doradzicie, bo ja zupełnie nie wiem jak to rozegrać. Otóż jestem w związku z facetem od 10 miesięcy, od jakiś 5 mieszkamy razem-a właściwie to on u mnie mieszka, choć oficjalnej przeprowadzki nie było(rzeczy przywozi z domu rodzinnego w zasadzie na bieżąco). Niepokoi mnie brak deklaracji z jego strony:nigdy nie powiedział, że mnie kocha, że planuje ze mną przyszłość. Po prostu jesteśmy razem...Boję się, że może jest ze mna z wygody lub na przeczekanie aż pozna lepszą. Nie wiem, co jest grane i nie wiem jak i czy z nim o tym rozmawiać...

Gość konkub
stworz obraz psychologiczny wypisz punkty a b c i moze nawet d mnie pomoglo

Trzeba było najpierw poczekac na deklaracje a później pozwolić mu u siebie mieszkać :O

Gość niepewne położenie
Stawianie go pod murem i rozmowy "albo albo" nie wchodzą w grę. Do tej pory czekałam, aż on zacznie rozmowę ale raczej się na to nie zapowiada. Widocznie woli unikac trudnych tematów...

Gość niepewne położenie
Jakoś tak samo z siebie wyszło, że zaczął u mnie mieszkać-po prostu coraz więcej czasu byliśmy razem.

Gość niepewne położenie
tego się właśnie obawiam-że mu nie zalezy.:(

To jest pewne że mu nie zależy... nie wiem czemu z Tobą pomieszkuje ale podejrzewam że tak mu wygodnie... ja bym z nim porozmawiała szczerze.. oczywiście jeśli Ty się spodziewasz więcej po tej znajomości niż luźnego związku bez zobowiązań

zawsze szczery teraz skoro twoje watpliwosci zostaly dzieki forum rozwiane, mozesz z czystym sumieniem faceta rzucic Dobrze wiesz że nie o to chodzi - nikt nie każe jej nikogo rzucać

Gość niepewne położenie
zawsze szczery-- a jak jest twoja opinia w tej sprawie? Co mi radzisz?

Dobrze wiesz że nie o to chodzi - nikt nie każe jej nikogo rzucać to ze ja to wiem, to chyba nie ma wiekszego znaczenia, prawda?

Gość so pot
Tak to jest jak idzie sie z facetem do lozka po bardzo krotkim okresie czasu, zanim nawiaze sie miedzy ludzmi jakakolwiek glebsza wiez. Facetowi jest po prostu z toba wygodnie, seks ma, dach nad glowa ma, czego wiecej trzeba?:D

zawsze szczery-- a jak jest twoja opinia w tej sprawie? Co mi radzisz? 1. pojecia nie mam ile macie lat 2. 10 miesiecy to jeszcze dosc krotko i niekoniecznie mozna oczekiwac deklaracji 3. rozumiem, ze nie wprowadzil sie na sile i warunkiem wprowadzenia sie nie bylo wyznaczenie terminu slubu 4. reasumujac za malo danych co radze? byc ze soba, cieszyc sie z tego jesli jest dobrze, nie naprawiac, gdy sie nie psuje i nie szukac problemu tam, gdzie go nie ma :-)

Gość nataliaxxx
moim zdaniem zamieszkanie razem po 5 miesiacach to zdecydowanie za wcześnie. Wasze uczucia są jeszcze "niepewne" i nie wiadomo czy to miłośc, zakochanie.... wiec teraz masz problem

Niepokoi mnie brak deklaracji z jego strony:nigdy nie powiedział, że mnie kocha, że planuje ze mną przyszłość. Po prostu jesteśmy razem" frustracja niektórych kafeterianek zatacza coraz wieksze kregi :) teraz mamy przykład kilkumiesiecznego oddawania sie za tzw 2 słowa :P brak owych słów oznacza nie mniej i nie wiecej jak to ze : zwiazek jest na straconej pozycji :P

zawsze szczery co radze? byc ze soba, cieszyc sie z tego jesli jest dobrze, nie naprawiac, gdy sie nie psuje i nie szukac problemu tam, gdzie go nie ma Panie mądraliński - problem najwyraźniej jest skoro dziewczyna o tym pisze... czuje sie niepewnie w "związku" a to oznacza że - jej zalezy i chciałaby wiedzieć czy jemu też... Czy tak trudno to pojąć????

Gość nataliaxxx
oooo REGRES ;P

Panie mądraliński - problem najwyraźniej jest skoro dziewczyna o tym pisze... czuje sie niepewnie w "związku" a to oznacza że - jej zalezy i chciałaby wiedzieć czy jemu też... Czy tak trudno to pojąć???? tak tak, naturalnie - ty nawet przedstawilas diagnoze- "nie zalezy mu na tobie" - gratuluje! :-)

Ja uważam że skoro jej na tym zalezy żeby wiedzieć na czym stoi to powinna z nim pogadać i tyle..

Gość nataliaxxx
to najlepiej niech się jemu zapyta czy mu zależy...tak bedzie najprościej prawda? ale nie spodziewałabym się niczego dobrego w odpowiedzi.... moze ja jestem zacofana ale dla mnie najwazniejsze jest żeby sie najpierw poznać, potem sex i wspolne mieszkanie.... ja ze swoim facetem "dopiero" po 4 latach rozmawiamy o wspolnym mieszkaniu, wiele na to wskazuje ze tak sie stanie, najpierw bedzie to wspolne wynajmowanie mieszkana. Moze 4 lata to długo, za długo...ale 5 miesiecy to za wczesnie

zawsze szczery tak tak, naturalnie - ty nawet przedstawilas diagnoze- "nie zalezy mu na tobie" - gratuluje! Napisałam -" widocznie mu na Tobie nie zalezy" - wg mnie to różnica...

Gość niepewne położenie
Kobieta zawsze chce wiedzieć na czym stoi i myślę, że facet też. Nie znam pobudek z powodu których on ze mną jest-więc się niepokoję. Mamy oboje około 30-tki.

Tak... w ogóle to najlepiej niech z nim będzie sobie ot tak z 15 lat a później on się zwinie i powie - no mała niczego nie deklarowałem a to że Ty sobie coś tam pomyslałaś.... mogłaś mnie zapytać a wtedy bym Ci szczerze powiedział... - w końcu byłem zawsze szczery :D

Nie znam pobudek z powodu których on ze mną jest-więc się niepokoję. o moj ty swiecie! to dramat, szczerze wspolczuje

Gość niepewne położenie
Alez po 5 miesiącach wspólnego mieszkania zdażylismy się całkiem nieżle poznac-mamy za soba i konflikty i sielankę. Razem spędzamy czas, mamy wspólnych znajomych, byliśmy na wakacjach...itp.

Gość nataliaxxx
to porozmawiaj z nim !!!!!!!!1 nie weim na co jeszcze czekasz :/

to ze gacet nie mówi KOcham cie to nie oznacza od razu ze mu nie zależy, niektórzy faceci mają problem z uzewnętrznianiem uczuć. Myślę że ty sama autorko powinnaś się orientować w sytuacji, co ty czujesz, czy czujesz ze mu zalezy? Takie rzeczy się wie, jak facetowi zalezy to się zazwyczaj stara i trosszczy o kobietę

Alez po 5 miesiącach wspólnego mieszkania zdażylismy się całkiem nieżle poznac-mamy za soba i konflikty i sielankę. Razem spędzamy czas, mamy wspólnych znajomych, byliśmy na wakacjach...itp. ale mimo tego pobudki bycia razem pozostaja kompletnie zamglone :-)