Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona zaczytana

Właśnie czytam pamiętnik córki i okazało się...

Polecane posty

Gość Anq25
Acha i matka...ja sie uwazam za dorosłą kobietę ...lat 26 bede miec lada dzien na karku...i uważam ze czytanie czyjegos pamiętnika, jest jak przeglądanie mejli, listow...najbardziej żenujące na świecie...trzeba upasc bardzo nisko by włamywać sie w czyjeś mysli...to jest bardziej niedojrzałe niz sex w wieku 15 lat. Kolejny bląd matki zaraz błedzie braku zyskania zaufania ze strony córki...bo gdyby zaufanie było to by matka się od córki dowiedziała a nie z pamietnika...trzecim błedem bedzie awantura...która nic nie da...bo sex może nawet na klatce schodowej uprawiać, na imprezie itp...Sztuka jest teraz tak rozegrac sprawe zeby niby przypadkiem zacząc temat "kasia...Ania...marta czy jak tam ma na imie córka....u nas w pracy, u cioci Moniki w pracy itd. dawali broszury, że sa w szkole lekce wychowania seksualnego...wy też takie macie? ..... Pewnie powie NIE...i wtedy "Słuchaj jak masz jakies pytania, czy potrzebujesz pieniądze na tabletki to powiedz, tez bylam w twoim wieku...i usmiechnij sie"...byc moze podejmie temat...jak nie daj jej spokoj...to znaczy ze wie co i jak.

Gość matka...
wiecie co mam wrazenie ze rozmawiam tu z 15 latkami a jesli chodzi o Ciebie ttq po tym jak nazwałaś swoja matke to jestes dla mnie..... zbyt duzo mam kultury aby powiedziec co o takich mysle, drogie Pani dzieci trzeba umiec wychowywac a mi ja na razie to bardzo dobrze idzie i moglabym porozmawiac z kims kto ma o tym pojecie ale z tego co czytam to tutaj takiej nie ma, a tak apropos nigdy u mnie w domu nikt nie podniosl glosu na corke i jakos w glowie jej sie takie rzeczy by nie miescily co Wy tu wypisaujecie i wlasnie dlatego ze jest dobrze wychowana to umie sie zachowac a dlatego ze umie sie zachowac to ma wszystko i ot taki łańcuszek a podstawa to umiec wychowac dziekuje za uwage dobranoc

Gość no widze ze
poza emocjonalnym 'chodzil by bez zebów' chyba nic nam mamusiu juz mądrego nie napiszesz. polecam porozmawiac z mezem, by juz zaczal ustawiac sie z chlopakiem córki. gorzej jak stary dostanie po tycie... ahahhaha żal

Gość Anq25
" ten frędzel by bez zebów chodził, a jesli chodzi o mojego meza to akurat wiedzialby jak to zrobic"...No to gratuluje...moze tobie kiedys przywali. WNIOSEK: Niektórzy nie powinni miec dzieci...bo mysla ze jak zleja dziecko za to ze uprawia sex to sa super...sex to nie jest nic zlego..to ze ciebie stary trzebie na sucho i zle ci sie sex kojarzy to juz twoj problem. I nie mieszaj sexu z ćpaniem bo to sa dwie rozne sprawy. A reagowanie agresja na wiadomosc ze corka uprawia sex jest bardzo niewychowawcze bo to tak jakby cos zlego robila...Reagowanie agresja na cpanie jest jak najbardziej naturalne ale niestety przynosi odwrotne skutki i gdyby przeczytala w pamietniku ze corka cpa to powinna do poradni sie zglosic po rady jak zareagowac, bo krzyk tylko pogorszy sprawe.

Gość witaj. miło mi
ciesz się, że poszłaś za moją radą. żyj w błogiej nieświadomości i oszczędzaj zdrowie. dobranoc

Gość matka...
Anq25 -> jeszcze jedno mowisz o zaufaniu zgadza sie no wlasnie autorka miala zaufanie i z tego zaufania wyszlo ze malolata malo jeszcze od ziemi nie odrosła asex jej w glowie , no to ja mam w dupie takie zaufanie jakby moja corka miala sie pukac w wieku 15 lat, pamietaj lepszy pierwszy gniew jak drugi i nic wiecej nie mam do powiedzenia jak bedziec ie mialy corki to mozemy podyskutowac a teraz to wychowaniu dzieci to znacie sie jak swinia na gwiazdach

Gość ttq
matka-> moja matka jest suka i ty jestes suka. Po tym jak dowiedziala sie ze w wieku lat 20 wspolzycje pobila mnie i wyzywala od dziwek nie chce jej znac. Jestes zacofana. zyj w blogiej nieswiadomosci MOHEROWY BERECIE.

Gość witaj. miło mi
niektóre 'wychowają' tuzin i to i tak nic nie zmienia. zejdz na ziemie kobieto.

Gość matka...
Anq25 -> ostatnie pytanie ile dzieci wychowałaś lub jakie iluletnie doswiadcze masz w pracy z dziecmi,ze sie tak madrzysz odpowiedz krotko??

Gość witaj. miło mi
1

Gość ttq
I nie mieszaj sexu z ćpaniem bo to sa dwie rozne sprawy. A reagowanie agresja na wiadomosc ze corka uprawia sex jest bardzo niewychowawcze bo to tak jakby cos zlego robila...----> ANQ25 BARDZO MADRZE NAPISANE! OSOBA O NIKU MATKA WIDAC ZE JEST ZŁĄ MATKĄ. SAMA MAM TAKA I WIEM,ZE AGRESKJA RODZI AGRESJKE. TYLKO ROZMOWA.

Gość Anq25
jakie zaufanie miala skoro czytała jej pamietnik?! Ty tez mezowi komorke przegladasz...bo masz zaufanie. I myslisz ze jak dasz córce kare bo uprawiala sex to co niby? przestanie? I dlaczego ma przestac? Jezeli bedzie sie zabezpieczac, ma stalego chlopaka i lubi to niech sobie uprawia ten sex. Byle zdrowo i bezpiecznie. Przede wszystkim moja corka sama by mi powiedziala bo ja bym ja rozmowa uprzedzila...a wy takie mądre matki a słowo sex, penis, pochwa wam przez gardło nie przejdzie przy córce...taka jest prawda...

Gość też matkaaa
Mam 16 letnią córkę i nigdy by mi przez myśl nie przeszło, aby czytać jej PRYWATNE zapiski. Gdybym jednak w jakiś sposób się dowiedziała, że współżyje, porozmawiałabym z nią szczerze o antykoncepcji i wszystkich konsekwencjach współżycia. Potraktowałabym ją jako kobietę, a nie bachora. I tak nic nie możemy zrobić w związku z dojrzewaniem naszych dzieci, jak tylko przekazywać im naszą wiedzę i mieć nadzieję, że z naszych rad skorzystają.

Gość ttq
[zgłoś do usunięcia] witaj. miło mi niektóre 'wychowają' tuzin i to i tak nic nie zmienia. zejdz na ziemie kobieto.-> IDEALNIE NAPISANE. MOZNA MIEC 15.DZIECI I ZLE JE WYCHOWAC. NIC NIE ZALATWIA SIE AGRESJA. TO WZBUDZA NEGATYWNE EMOCJE. TERAZ SA inne czasy MATKO schowaj swoj moherowy beret w kieszen. Widac, ze jestes pzremadrzala. Jesli zacznie wspolzycie wczensie to co pobijesz swoja core? a ska wiesz co ona robi? spradzisz jej gg, pamietnik? jak raz sie straci zaufanie nie odbuduje sie go juz miedzy matka a corka. Wiem cos o tym. ZOŁZA.

Gość Anq25
matka nie wazne jest ile...wazne jest jak sie wychowuje! Skoro córka pisze skrycie pamietnik a matka o niczym nie wie to znaczy ze ma zły kontakt z córką...jak matka chce zeby mąż dał wpieprz chlopakowi córki za to ze uprawial z nią sex to tez nie swiadczy to dobrze o tej matce..stary dziad ma bić nastolatka?! I to jest wlasnie najgorsze a potem przychodz atakie matki na wywoadówki, mysla ze ich corki sa swiete i kłoca sie, że one wiedzą wszytko, corka jest swieta, to znajomi i szkola sa beeee.....a nie pomysli ze to przez dom i jej pieniactwo...Ja z toba chwile na kafe gadam i juz mam cie dosc...zal mi twoich dzieci....

Gość matka...
Anq25 -> dziecko drogie co do zaufania i tak jak przytoczylas komorki meza czy corki, to u nas w domu jest normalnie i nikt nic przed nikim nie ukrywa i kazdy odbiera kazdego przytoczona komorke, ale Ty pewnie nie wiesz co to normalna rodzina bo jestes na to za mloda, ja wychowałam 3 corki ktore wyszly na ludzi i mnie bardzo szanuja i zawsze z wszelkimi problemmami przyjda do mnie pierwszej, przepraszam drugiej pierwssy zawsze jest mąż, a jesli chodzi o doswiadczenie to moj mąz właśnie zajmujje sie zawodowo takimi 15 latkami uprawiajacymi, sex , pijacymi alkohol, czy inne rzeczy także dziecinko masz zbyt mała wiedze o wychowaniu aby dyskutowac ze mna. Pozdrawiam wszystkch dobranoc

Gość Anq25
Nie dosc ze kiepska matka z ciebie to jeszcze zona...zamiast grzac teraz dla relaxu i rozrywki małżeńskie łoże siedzisz na kafe i gadasz bzdury....KOBIETA PORAŻKA!

Gość Anq25
ja piernicze tracilysmy czas na gadanie ze stara kutwą...jak jej córy już zamężne to ona musi być grubo po 50...czyli za jej czasów sex to bylo zło konieczne....i za czasów jej córek jak miały 15 lat tez jeszcze nie było tak popularny...Idz kwiaty podlej na balkonie a nie z mlodymi gadasz...

Gość matka...
standardowa desperacja osoby, niestety nie ma jak dogrysc ha ha ha, idz dziecinko sie dokształć juz stad ide bo naprawde szkoda czasu bo zaraz nie bedziesz wiedziala jak mi dopiec to wciagniesz w to moja matke, babke meza itd, bezradnosc i bezsilnosc jest najgorsza

Gość jeszcze milej
no to mężuś też profesjonalista, skoro zajmuje się rozwydrzonymi 15-latkami zawodowo, a chłopaka własnej córki by pobił. pogratulować rodziny, albo fantazji w wymyslaniu zrgumentów by jakos obraonic swoje zadnie. naprawde żal mi pani mimo to dobranoc!

Gość ttq
kobieta twardoglowa. Mowi ,ze u nich kazdy kazdego komorke odbiera tozto ppierdolone! matriarchat tam stworzyla! kazdy chce miec sfere prywatnosci kutwo

Gość jeszcze milej
"Anq25 ja piernicze tracilysmy czas na gadanie ze stara kutwą...jak jej córy już zamężne to ona musi być grubo po 50...czyli za jej czasów sex to bylo zło konieczne....i za czasów jej córek jak miały 15 lat tez jeszcze nie było tak popularny...Idz kwiaty podlej na balkonie a nie z mlodymi gadasz..." wiek tu nie ma nic do tego. troche wyżej wypowiedziala się całkiem normala matka 16latki. :)

Gość Anq25
U niej chyba wiek robi różnice bo myśli przedpotopowo, poz atym matka obecnej 16 latki raczej jest z bardziej współczesnego pokolenia niż matka 3 zamężnych córek....i matko ty się dokształć...pisze się dogryźć a nie dogryść:P

Gość chlopek roztropek taki
tak sobie przypadkiem przeczytalem, czemu obrazacie konbiete, ktorz wychowała na ludzi swoje corki, ktore jak napisala ja szanuja i maja w niej oparcie, boli Was ze miala racje, a jakas z Was dodatkowo wyzywa swoja mame od suk, dziewczyno przeciez na ciebie nie ma przezwiska skoro ty tak myslisz jakby Cie teraz nazwał suka to bym obraził swoja suke owczarka niemieckiego, jak tak mozna wstydz sie prostaczko, panietaj matka jest tylko jedna jaka by nie byla, jak jej zabraknie kiedys to zrozumiesz, acha nie ma sensu na mnie najezdzac bo ni mam zamiaru Wam odpisywac , tylko napisalem to co mysle i juz stad ide bo nie ma raczej tu nikogo do rozmowy pozdrawiam

Gość jeszcze milej
mamuska pisze poprostu jakies kompletne faarmazony, wychowala 3 cory i mysli ze nic sie nie zmianilo. niech sie spotak z dzisiejszymu gimnazjalistakami to porozawiamy... :D

Gość Anq25
chlopek roztropek "MATKA JEST TYLKO JEDNA...." Problem polega na tym ze nie kazda kobieta jest stworzona do tego by matka byc...czasami wiecej krzywdy robi niż daje szczescia...co z tego ze rodzi...moze jej sie ruchac chcialo...a dziecko bylo wpadka... http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article205280/25_lat_wiezienia_za_zabite_dzieci_w_beczkach.html http://polskalokalna.pl/news/matka-zabila-3-tygodniowe-dziecko-jest-wyrok,1305095] http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article165882/Matka_zabila_dziecko_Rzucila_nim_o_ziemie.html

Gość jeszcze milej
o lol, robi sie ostra jazda w tym topiku. zaczelo sie od typowej 15letniej gowniary, a temat przechodzi w matki mordujące bachory. :/ beeeeee to sex 15 latki to juz mniejsza patologia:P

Gość ojczulekk
witam, przeczytałem ten post z ciekawości i uważam, że nie macie racji do końca, ja akurat jestem dosyć młodym człowiekiem i mam dzieci w dośc młodziutkim wieku ale jak czytam ze dla was normalne jest ze 15 latka uprawia sex to nóż mi się w kieszeni otwiera akurat mam córkę co prawda jeszcze malutką, ale nie wyobrażam sobie takiego obrotu sprawa to sa skrajne przypadki błędów w wychowaniu jeśli dziecko 15 letnie bierze się za to. Z racji swojego wieku bywam na imprezach dyskotekach wraz z żoną i jak widzę te małolaty porozbierane właśnie sobie myślę gdzie są ich rodzice, a ich rodzice to właśnie w wiekszości te 15-16 latki, które zabrały się za coś o czym nie miały najmniejszego pojęcia. Zgadzam się w kilku rzeczach z Tą kobietą tak przez Was krytykowana, jesli ja bym zobaczył kolesia dobierającego się do mojej 15 letniej córki czy za jej zgoda czy nie to myślę, że z kolesia nie zostało by nic. Podała tu jedna z moich przedmówczyń kilka linków i własnie trafiła tymi artykułami w sedno to również są matki które w wieku 15 lat wzięły się za seks. Także, reasumując 15 latka uprawiająca sex to chore i wręcz obrzydliwe i na szczęście w tym kraju ścigane przez odpowiednie władze. Pozdrawiam wszystkich i dobranoc

Gość ok zgoda
szkoda tylko ze 'skrajne bledy wychowawcze' popelnia dzis wiekszosc rodziców. z calym szcunkiem dla pani @matka. to co kiedys bylo nie do pomyslenia dziś NIESTETY staje się normą. i obawiam się ze nasza dyskusja tego nie zmiani. pozdrawiam

Gość ttq
MATKA NIE MYSLI TRZEZWO MA PRZEDPOTOPOWE PODEJSCIE DO DZIECKA. TRRAGEDIA.