Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbbek

buduję dom...

Polecane posty

Gość freddka01
a te siatki z Betafencu można dostać w takich specjalistycznych sklepach czy można np zadzwonić i umówić się z jakimś przedstawicielem?

Gość Grzegorz Mazowsze
Najlepiej sobie wejść na stronę, zadzwonić, zapytać, umówić się. Ja tam wolę kupować tak żeby wszystko było pewne. Nawet jak czasem mam za coś trochę więcej zapłacić. Akurat siatkę już mam. Ocynkowana, super sprawa, warto kupic.

Gość caler04
Ja na szczęście to wszystko mam już za sobą. Dom postawiony, ogrodzenie zrobione, ogród piękny. Wszystko gra. Co do bram, ogrodzeń to ja również za Betafencem jestem. Bardzo dobre ogrodzenia robią.

Jeśli mogę ci coś doradzić odnośnie ogrodzenia. Ogrodzenie tymczasowe na czas budowy... podziel działke na 2 strefy 1strefa - tam gdzie będą trwały roboty budowlane 2strefa - cąłkowicie wyłączona z prowadzenia robót 1 strefe odgrodź tzw siatka leśna (jest ona tania, ocynkowana i pleciona a nie zgrzewana - to ważne) strefe 2 zplantuj i wyrówna sprzętem ciężkim i nie rób ogrodzenia.. nie pozwol również na składowaniew tam sprzetu i materialow

jesli chcesz tanie słupki do siatki to polecam śłupki kupione w tartaku --> tzw okorka wytrzymaja gdzie do 2 lat kiedy będziesz miał stan surowy zamknięty... usuń cąłe ogrodzenie zrób porządek.. i pomyśl nad czymś trwałym ..ozdobnym i drogim :D

Gość przy jakich zarobkach
miesiecznych w Polsce mozna pozwolic sobie na budowanie domu?

Gość no zgoda przy kazdych
a tak serio to aby nie lapac sie z motyka na ksiezyc to ile mniej wiecej dobrze byloby zarabiac by zaczac budowac cos wlasnego? W rodzinie 3 osobowej gdze dwoje doroslych pracuje?

dom kosztuje od 350 do 500 tys (w zależnosci gdzie go stawiasz) do tego dolicz działkę.. i przelicz to na roczny zaroibek... i jak dlugo chcesz budowac podpowiem ze 3 lata.. to jest to juz długo :) w dzisiejszych realiach

Gość dzialke juz mamy
a Wraz z Zona mamy miesiecznie netto ok 10 000 PLN (z tego trzeba jeszcze wyzyc) czy to wystarczajaca kwota by wziasc sie za budowe domu? i jeszcze jedno pytanie - czy budujecie sami (rodzina znajomi)czy korzystacie z uslug firm budowlanych?

Gość grusz_em
Ja miałem firmę budowlaną. Postawili dom, później jeszcze dach itd, wykończyli, nawet ogrodzenie postawili. Brame mam z betafencu, solidna firma mogę polecić.

Gość takie małe zapytanko
GDZIE WY PRACUJECIE,ŻE ZARABIACIE AŻ TYLE I MOŻECIE SIĘ BUDOWAĆ???????

Gość Litt
powiem Ci jedno magiczne słowo... kredyt. A a propos ogrodzeń mam ogrodzenie z betafence i wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam. Są na prawdę bardzo wytrzymałe. Mam je już od kilku wiosen i na prawdę nie ma co narzekać!

Gość Waldemar Łodz
Jak szukacie siatki to polecam wejść na nową stronę betafencu - betafence.pl. Sam niedawno szukałem siatki i znalazłem ją przez przypadek, właśnie na tej stronie. Mają systemy panelowe, siatki do hodowli, no dosłownie wszystko. I dla firm i dla indywidualnych klientów

Gość gość
Moim zdaniem najlepsze będzie w tym wypadku ogrodzenie metalowe http://www.uni-arcz.pl/section/44,ogrodzenia-metalowe.html jest tanie w kupnie i utrzymaniu a jednocześnie nowoczesne. Warto przyjrzeć się tej ofercie na poważnie.

Gość gość
Ogrodzenie stalowe, połączone z kamieniem albo klinkierem to podstawa. Wiele rzeczy można kupić taniej, na przykład materiał w http://www.primostal.pl/ i dzięki temu zyskać pieniędzy. Ja tam właśnie robiłem. Trzeba po prostu szukać tańszych hurtowni.

Gość gość
HEE aco amsz na tej dzialce by ogradzac sie,dobry zjodziej jestes ze juz sie ogradzasz,bo kazdy zlodziej mysli ze wszyscy kradnba to trzeba duze ploty pobudowac, by trawe ogrodzic, zabierz sie do planow a potem fundamenty ktorych nikt ci nie ukradnie!!

Gość gość
ogrodzić np. trzeba gdy się ma porządne pieski które pilnują posesji moich wolałbym nie widzieć jak biegają samopas :D

Gość gość
Ogrodzenie metalowe będzie dla Was świetnym rozwiązaniem. Kilka miesięcy temu byłem w podobnej sytuacji ze swoją żoną. Nie mogliśmy się zdecydować na to jakie ogrodzenie postawimy, w ostateczności wybraliśmy te - http://www.uni-arcz.pl/section/44,ogrodzenia-metalowe.html