Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rosaleen

Mój facet namawia mnie na aborcję...

Polecane posty

Gość desznik 111 lat
bo jest durny

Gość nikt z nas ci źle nie życzy
słuchaj, jesteście ze sobą, kochacie się i planujecie razem przyszłość. jesteście dorosłymi ludźmi (pisałaś coś o pracy i magisterce). to dlaczego do cholery chcesz zabić dziecko? bo co, kryzys? kochanie, nikt z nas nie jest tu tylko po to, by ci nawrzucać. przecież chcemy cię tylko powstrzymać od czegoś, czego będziesz żałować być może do końca życia. jeśli nie teraz to za kilka lat, kiedy będziecie mieć te 'chciane' dzieci będzie ci się trudno pogodzić z faktem, że jedno takie dziecko już zabiłaś. że mogłaś mieć więcej pociech. albo co gorsza jak nie będziesz mogła zajść w ciążę, bo po aborcji to możliwe. zastanów się jeszcze, koniecznie! zrozumiałabym jeszcze gdybyś była ofiarą gwałtu i to z gwałcicielem zaszłabyś w ciążę; gdybyś miała trzynaście lat. ale nie kiedy to owoc waszej miłości, twojej i twojego chłopaka! na twoim miejscu prędzej uciekłabym od faceta, który ci każe to zrobić! dziewczyno! to że nie planowaliście tego dziecka nie znaczy że macie je zabijać! bo aborcja to morderstwo! ktoś tu już podał przykład sąsiadki. podobna sytuacja. kupujesz mieszkanie i okazuje się, że masz za sąsiadkę jędzę. i co? zabijesz ją dlatego, ze tak nie planowałaś? tylko że to dopiero połowa zła jakim jest aborcja! kochanie, to już w tobie żyje, to część ciebie. i co chcesz to po prostu zniszczyć? część siebie? mogę ci gadać i gadać, i tak zrobisz jak uważasz, ale weź to do siebie, przeczytaj te wszystkie komentarze. szkoda żebyś zmarnowała sobie życie. bo wyrzuty sumienia nie odpuszczą. konsekwencje muszą być. nie rób tego. ja nawet jeśli teraz zaszłabym w ciążę to urodziłabym. nie powiem ile mam lat, bo to nie gra tutaj roli. po prostu daj temu dziecku żyć! nie zabijaj dla własnej wygody!

Gość nikt z nas ci źle nie życzy
dodam jeszcze, że miliony kobiet chce zajść w ciążę a nie może. ludzie mażą o dzieciach. ty chcesz je sobie tak po prostu odebrać.. OKRUCIEŃSTWO

Gość tutaj ci nikt
nie doradzi, wszyscy cie zwyzywaja. zrob to co sama uwazasz za sluszne