Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyapadaja

Wypadanie wlosow po porodzie. Pomocy

Polecane posty

Gość wyapadaja

Jak dlugo utrzymuje sie wypadanie wlosow po porodzie. Obecni ejstem 3 miesiace po, nie karmie piersia, a wlosy sie placza i wypadaja strasznie (dlugie wlosy) jak moge sobie pomoc??? nie chce ich scinac na krotko

Gość wyapadaja
Drogie Panie nie wypadaly Wam wlosy??

Gość ach ten róż
wypadają:( na razie nic nie skutkuje chyba hormony:( bo ani witaminy ani odżywki nie dają rady

Gość wyapadaja
za jakies 2 tyg bede u dermatologa ale pewnie co ma wypasc to wypadnie , szko9da wlosow

Wypadają--> mnie zaczęły wypadać też 3 mce po urodzeniu małej. Trwało to ok 3 następne, ale nie masz powodu do zmartwień - to jest w 100% proces fizjologiczny, choć kłopotliwy. Też byłam przerażona ilością włosów po każdym myciu, a myłam i myję codziennie. Noś związane, a jak nie masz ochoty obcinać to tego nie rób, bo tylko samopoczucie będziesz miała gorsze)) Choć jak masz krótkie, to fizycznie jest ich mniej i - siłą rzeczy - mniej widzisz tych, które wypadły, a to pozytywnie na psychikę działa:-P Odżywki i szampony do wypadających włosów używałam dla spokoju sumienia :-) Najważniejsze, że minie.

mi też lecą strasznie!to już 7,5 miesiąca od porodu a one wypadają garściami :( robiłam tsh ale jest w normie więc nie wiem dlaczego. biorę tabletki merz special ale nic nie dają. karmię piersią więc nie za wiele mogę. mam nadzieję że przestaną zanim wyłysieję!!!

takie wypadanie wlosów, jak pisze poprzedniczka, to zupełnie normalny prces, wypadają Ci teraz wszystkie wlosy które nie wyleciały z czasie ciąży, kiedy hormonami były "karmione" ja swoje obcięłam, bo mnie trafiało, ale jeśli obcinać nie chcesz, związuj :) sytuacja się unormuje w ciągu następnych 2-3 miesięcy

Mnie tez wypadały, garściami, po każdym myciu zapychał sie odpływ. Teraz juz jest lepiej, wypada znacznie mniej, choć wciąż jeszcze trochę za dużo, ale za to widzę sporo nowych włosów. Podobno to proces naturalny i włosy potem odrastają. Ja pomagam sobie wcierając Seboradin i łykam Inneov gęstość włosów.

Gość wyapadaja
dzieki bardzo za rady. za tydzien bede u fryzjera podcinam tylko koncowki i musze nalozyc w koncu farbe -rok tego nie robilam... :) Podobno jezeli dziennie wypada 100-200 wlosow to norma ale ja ioch nie licze wiec nie wiem;) badania rowniez mialam robione wyniki w normie.